Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Opavě sledovalo zcela zaplněné Dolní náměstí

Opava |

V Opavě se slavnostně rozsvítil vánoční strom na Dolním náměstí a s ním i celá vánoční výzdoba ve městě. Včetně druhého vánočního stromu na Horním náměstí. Vánoční výzdoba je letos bohatší než loni.

Šestnáctimetrová jedle, kterou na Dolní náměstí přivezly městské lesy ze Skřípova se slavnostně rozsvítila před zraky stovky lidí. Tento slavnostní okamžik sledovalo zaplněné náměstí.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Atmosféra úžasná, obě náměstí plné. Představíme několik novinek které máme v Opavě. Máme rozšířené osvětlení, nově vyzdobené krásně pódium a také vyhlídku, která tady bude na Dolním náměstí. Na Horním náměstí máme osvětlené nově stromy. Připravili jsme také osvětlení kapličky v Jaktaři a také nový betlém, který nám postavila Charita Opava.”
anketa: obyvatelé Opavy: “Výzdoba krásná, Vánoce máme rádi, těšíme se na ně. Stromeček je krásný jako každý rok, atmosféra výborná taky jako každý rok. Chodíme pravidelně skoro každý den.”
“Atmosféra je perfektní, chodíme tady každý rok a Vánoce jsou jedničkový svátek. Jak se vám líbí vánoční strom? Vánoční strom perfektní, úžasný, krásný.”
“Vánoční stromek je hezký jako každý rok, vánoční atmosféra je velmi dobrá taky jako každý rok a vánoční trhy taky dobré.”
“Nejkrásnější bylo rozsvícení toho stromu asi. Co už jste si dali, třeba punč nebo tak? Dali jsme si svařák, punč, všechno.”

Na Dolním i Horním náměstí vánoční atmosféru podtrhují vánoční trhy s bohatým doprovodným programem. Probíhat budou až do 23, prosince.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Přeji lidem ať mají překrásné vánoční svátky, pohodové, odpočinkové, aby je trávili se svými příteli, nejbližšími, s rodinou, aby zažili klid, pohodovou atmosféru, aby nezapomněli o čem ty svátky josu. Že to jsou svátky lásky, dobroty, naděje a společného soužití. V ten vánoční strom, který dnes rožínáme, tak by měl symbolizovat to společné světlo, ty pravé svátky takové jaké si je pamatujeme, aby v našich srdcích to světlo nezhasínalo.”
Michal Kokošek (ANO), náměstek primátora Opavy: “Já bych chtěl popřát našim občanům krásné a klidné vánoční svátky a jak říkám, určitě sportovní, protože sport patří k Vánocům a já jsem rád, když každý člověk, každý občan si může jít zasportovat během těch Vánoc, během toho volna, které si udělá. Takže pěkné Vánoce ještě jednou.”
Pavel Meletzký (ANO), náměstek primátora Opavy: “Já bych chtěl taky popřát všem Opavanům ať mají krásný příští rok. Všechny zveme do Slezského divadla v Opavě, kde ještě na závěr roku budou zajímavá představení, protože Slezské divadlo hraje a mám pocit, že ještě 24, 25, 26 až do konce roku, tak všichni přijďte. Všichni se přijďte podívat, no a do Nového roku všem hlavně zdraví, hlavně štěstí a trošičku více pohody než máme dnes.”
Petr Popadinec (ANO), radní Opavy: “Opavanům přeju hodně štěstí, pohody, míru a taky trošku trpělivosti s námi, protože některé věci, které se budou dít třeba v tom příštím roce, nemusí být populární, ale bohužel jsou nutné a proto jim přeju hlavně klid, mír a hodně zdravíčka, protože to je důležité.”
Vladimír Schreier (ANO), náměstek primátora Opavy: “Já přeji všem lidem, aby viděli ty nejkrásnější rozzářené oči, které vždycky k těm Vánocům patří. Ty dětské oči, aby všichni je prožili v pohodě, aby ten vánoční stres vůbec neprožívali, aby věděli, že není důležité, jestli mám nové rossignoly, ale aby věděli, že ta pohoda, to je to důležité.”

Dalšího slavnostniho okamžiku se Opavané dočkají už tuto neděli, kdy se vánočně rozsvítí obchodní dům Breda.

Nahlásit chybu


K tématu

Pony Express rozváží zásilky do celého světa. Jezdci na koních si pro ně přijeli i do Opavy

16. srpna 2023 18:00 | Opava | Yvona Fajtová

Do Opavy dorazil oblíbený Pony Express. Na Dolním náměstí nabídl nejen úřadovnu pošty pro příjem zásilek, ale také ukázky westernových dovedností a country kapelu Tarantule.

Slezská Ostrava se chystá na Vánoce. O atmosféru se postará světelná výzdoba i trhy v Heřmanicích

14. listopadu 2023 8:39 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Vánoce se rychle blíží a tak i ve Slezské Ostravě finišují s přípravou výzdoby. Sloupy veřejného osvětlení ozdobily světelné symboly tohoto svátku a chystají se i trhy, které odstartuje rozsvícení vánočního stromečku.

Průvod městem, ochutnávka mladých vín, pestrý program. Opava ožila Svatomartinskými slavnostmi

16. listopadu 2023 21:43 | Opava | Yvona Fajtová

Opava opět po roce ožila Svatomartinskými slavnostmi. Sv. Martin sice nepřijel na bílém koni, ale za to Opavy přivezl jak slunečné počasí, tak kvalitní a svěží mladé víno.


Horní Suchá zvažuje koupi části finských domků, odprodat by je chtěla stávajícím nájemníkům

Zastupitelé v Horní Suché přijali usnesení projevit vůli na odkup jedné z lokalit finských domků od soukromého vlastníka. Pokud se tak skutečně stane, chtěla by obec nabídnout odprodej stávajícím nájemníkům.

Tragický konec noční jízdy: osmpadesátiletý muž zemřel po havárii v Palkovicích

Dnes 14:18 | Palkovice | Lukáš Zavadil

V noci ze čtvrtku na pátek zasahovaly pozemní týmy z Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí společně s leteckými záchranáři u muže se selháním životních funkcí v Palkovicích. Osmapadesátiletý muž cestoval v osobním vozidle a havaroval do příkopy. Při příjezdu záchranných složek nejevil žádné známky života.

V Havířově odstartoval další ročník soutěže Wolfram, na nejlepší týmy čeká atraktivní cena

Sedmý roční branné soutěže Wolfram byl zahájen v Havířově. Armáda si pro žáky v letošním roce připravila i jednu novinku a hlavně atraktivní ceny.

Show v Novém Jičíně připomněla zisk jediného titulu před 25 lety

Uplynulo čtvrt století od doby, kdy basketbalisté Nového Jičína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

Policisté vyšetřují výtržnictví v Kravařích a potřebují ztotožnit cyklistu

Dnes 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté obvodního oddělení Kravaře prověřují okolnosti výtržnictví, ke kterému došlo ve čtvrtek 4. dubna 2024 večer v Kravařích u restaurace Nemlýn. Podařilo se jim získat fotografie muže, který by mohl souviset s případem a který se v době incidentu pohyboval na místě na jízdním kole.

Město elektrorozvody v budovách sportoviště opraví, fotbalisté mohou hrát

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí město provést rekonstrukci rozvodů. Studénka tento majetek převzala do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

Experti na energetiku řešili nízkou zaměstnanost v oboru

Nejen náš kraj se potýká se zásadním problémem v energetice, a to nedostatkem kvalifikovaných pracovníků. Český svaz zaměstnavatelů v energetice proto organizuje setkání expertů na energetiku, kteří se snaží najít cestu, jak zaměstnance v oboru udržet a přitáhnout i absolventy středních a vysokých škol.

Havířov uspořádal v životických sadech Májový den, lidé dorazili v hojném počtu

Radnice v Havířově jakožto nový vlastník životických sadů uspořádala v areálu Májový den. Což mělo u veřejnosti velký ohlas. Nicméně, tak jako v celé České republice, i zde budou kvůli počasí sčítat ztráty.

Frýdek-Místek vyjednal pro obyvatele podmínky parkování u Tesca na Slezské

Frýdek-Místek dohodl nové podmínky parkování u malého Tesca na Slezské. Řidiči budou moci parkoviště u obchodu využít mimo otevírací dobu. Zároveň ještě letos město vybuduje nové parkoviště u Sekerovy vily, které je od prodejny naproti přes cestu.

Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Včera 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodin zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Léta čekání končí. Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí

Včera 14:09 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

První firma vysadila spolu s vedením Opavy strom k 800. výročí města

Včera 13:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opava má letos v plánu vysadit 800 stromů k 800. výročí založení města. Do výsadby se mohou zapojit úplně všichni. A to jak obyvatelé města, tak různé spolky a organizace a také firmy.

Opavská ZŠ Masarykova si připsala úspěch v soutěži First Lego League. Konkurence byla velká

1. května 2024 14:14 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Velký úspěch si připsali žáci opavské ZŠ Masarykova v celorepublikové soutěži First lego league, kde skončili na krásném osmém místě. V Robot Game se umístili ještě lépe. A to na šesté příčce.

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí. Klíčová stavba by měla být dokončena v roce 2029

30. dubna 2024 7:28 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

Mendelovo gymnázium v Opavě pokřtilo nový almanach, který vznikl ke 140. výročí jeho vzniku

27. dubna 2024 13:49 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Mendelovo gymnázium v Opavě slavnostně pokřtilo novou publikaci. Almanach 140, který vznikl ke 140. výročí vzniku prvního českého gymnázia na Opavsku.

SDO uvede světovou premiéru redukované verze opery Leoše Janáčka Káťa Kabanová

27. dubna 2024 13:39 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Slezské divadlo v Opavě už tuto neděli 28. dubna uvede premiéru opery Leoše Janáčka KÁŤA KABANOVÁ. Půjde o světovou premiéru nové redukované verze pro orchestr, kterou vydalo Universal Edition.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Opavě sledovalo zcela zaplněné Dolní náměstí
Vydáno 29. listopadu 2023 15:29, Opava, Yvona Fajtová
V Opavě se slavnostně rozsvítil vánoční strom na Dolním náměstí a s ním i celá vánoční výzdoba ve městě. Včetně druhého vánočního stromu na Horním náměstí. Vánoční výzdoba je letos bohatší než loni.

Šestnáctimetrová jedle, kterou na Dolní náměstí přivezly městské lesy ze Skřípova se slavnostně rozsvítila před zraky stovky lidí. Tento slavnostní okamžik sledovalo zaplněné náměstí.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Atmosféra úžasná, obě náměstí plné. Představíme několik novinek které máme v Opavě. Máme rozšířené osvětlení, nově vyzdobené krásně pódium a také vyhlídku, která tady bude na Dolním náměstí. Na Horním náměstí máme osvětlené nově stromy. Připravili jsme také osvětlení kapličky v Jaktaři a také nový betlém, který nám postavila Charita Opava.”
anketa: obyvatelé Opavy: “Výzdoba krásná, Vánoce máme rádi, těšíme se na ně. Stromeček je krásný jako každý rok, atmosféra výborná taky jako každý rok. Chodíme pravidelně skoro každý den.”
“Atmosféra je perfektní, chodíme tady každý rok a Vánoce jsou jedničkový svátek. Jak se vám líbí vánoční strom? Vánoční strom perfektní, úžasný, krásný.”
“Vánoční stromek je hezký jako každý rok, vánoční atmosféra je velmi dobrá taky jako každý rok a vánoční trhy taky dobré.”
“Nejkrásnější bylo rozsvícení toho stromu asi. Co už jste si dali, třeba punč nebo tak? Dali jsme si svařák, punč, všechno.”

Na Dolním i Horním náměstí vánoční atmosféru podtrhují vánoční trhy s bohatým doprovodným programem. Probíhat budou až do 23, prosince.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Přeji lidem ať mají překrásné vánoční svátky, pohodové, odpočinkové, aby je trávili se svými příteli, nejbližšími, s rodinou, aby zažili klid, pohodovou atmosféru, aby nezapomněli o čem ty svátky josu. Že to jsou svátky lásky, dobroty, naděje a společného soužití. V ten vánoční strom, který dnes rožínáme, tak by měl symbolizovat to společné světlo, ty pravé svátky takové jaké si je pamatujeme, aby v našich srdcích to světlo nezhasínalo.”
Michal Kokošek (ANO), náměstek primátora Opavy: “Já bych chtěl popřát našim občanům krásné a klidné vánoční svátky a jak říkám, určitě sportovní, protože sport patří k Vánocům a já jsem rád, když každý člověk, každý občan si může jít zasportovat během těch Vánoc, během toho volna, které si udělá. Takže pěkné Vánoce ještě jednou.”
Pavel Meletzký (ANO), náměstek primátora Opavy: “Já bych chtěl taky popřát všem Opavanům ať mají krásný příští rok. Všechny zveme do Slezského divadla v Opavě, kde ještě na závěr roku budou zajímavá představení, protože Slezské divadlo hraje a mám pocit, že ještě 24, 25, 26 až do konce roku, tak všichni přijďte. Všichni se přijďte podívat, no a do Nového roku všem hlavně zdraví, hlavně štěstí a trošičku více pohody než máme dnes.”
Petr Popadinec (ANO), radní Opavy: “Opavanům přeju hodně štěstí, pohody, míru a taky trošku trpělivosti s námi, protože některé věci, které se budou dít třeba v tom příštím roce, nemusí být populární, ale bohužel jsou nutné a proto jim přeju hlavně klid, mír a hodně zdravíčka, protože to je důležité.”
Vladimír Schreier (ANO), náměstek primátora Opavy: “Já přeji všem lidem, aby viděli ty nejkrásnější rozzářené oči, které vždycky k těm Vánocům patří. Ty dětské oči, aby všichni je prožili v pohodě, aby ten vánoční stres vůbec neprožívali, aby věděli, že není důležité, jestli mám nové rossignoly, ale aby věděli, že ta pohoda, to je to důležité.”

Dalšího slavnostniho okamžiku se Opavané dočkají už tuto neděli, kdy se vánočně rozsvítí obchodní dům Breda.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000040359/slavnostni-rozsviceni-vanocniho-stromu-v-opave-sledovalo-zcela-zaplnene-dolni-namesti