Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Neštěstí při demoličních pracích. V Ostravě se zřítila střecha objektu

Ostrava-město |

V areálu soukromé firmy v Ostravě-Vítkovicích se zřítila střecha demolovaného objektu. Událost má bohužel tragický konec. Jeden člověk zemřel, další byl vážně zraněn.

zdroj videa: Policie ČR
zdroj videa: TV Polar

Tragická událost se stala ve středu kolem 13. hodiny. Do areálu soukromé firmy v Ruské ulici v Ostravě-Vítkovicích se okamžitě sjely všechny záchranné složky. Hasiči intenzivně pracovali na prohledávání trosek zřícené budovy.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Ve staré průmyslové budově, kde se již delší dobu nic nevyrábělo, došlo při rozebírání haly bagrem ke zřícení střechy. V souvislosti s tím byly pod troskami materiálu nalezeny dvě osoby ve věku 40 let. Jeden z mužů již nejevil známky života, druhý z mužů byl předán zdravotníkům s vážným zraněním. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Kriminalisté se příčinami a okolnostmi této tragické události zabývají. "

Na místo vyjeli hasiči ze stanic Ostrava-Fifejdy a Ostrava-Zábřeh. Hasiči s sebou přivezli i speciální kontejnery určené pro vyhledávání a záchranu zavalených osob. Následně byli na místo povoláni i kynologové ze Záchranného útvaru HZS ČR.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že na místě se nachází jeden muž, jehož zranění jsou neslučitelná se životem, druhý muž byl zaklíněn pod troskami budovy. Hasiči na záchranu muže nasadili vysokotlaké zvedací vaky a hydraulické vyprošťovací nářadí. Muže se hasičům podařilo vyprostit během necelých 30 minut. Při sesuvu budovy došlo i k požáru malého rozsahu, který hasiči během pár minut zlikvidovali současně s vyprošťováním osoby."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "K zásahu byly vyslány tým rendez-vous s lékařem a dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci. Záchranáři již nemohli pomoci muži, který při události utrpěl se životem neslučitelná poranění. Zasahující lékař u něj již mohl pouze konstatovat smrt. Posádky ZZS poskytovaly přednemocniční neodkladnou péči muži, jehož totožnost v době zásahu neznali. Byl zavalen a jeho stav se jevil jako život ohrožující. Utrpěl vícečetná poranění v oblasti trupu a po vyproštění jej záchranáři museli uvést do umělého spánku. Lékař zajistil jeho dýchací cesty a převedl na přístrojem řízenou ventilaci. Po podání léků, zajištění pánevním pásem a podtlakovou matrací byl pacient šetrně přepraven do ostravského traumatologického centra."

Zraněný byl v kritickém stavu převezen do nemocnice. Trosky dál prohledávala fenka Terezka se svým psovodem ze Záchranného útvaru v Hlučíně, kteří se zúčastnili záchranné mise v Turecku. 

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Po ukončení vyprošťování zraněného muže byli na místo události povolání kynologové ze Záchranného útvaru HZS ČR, kteří se svými psy, cvičenými na hledání osob v sutinách, provedli závěrečný průzkum trosek, který měl potvrdit, že se pod nimi nenachází další osoba. To se naštěstí potvrdilo, a tak se všichni vrátili zpět na své základny."
Tragédie se stala v areálu firmy Skatlop. Ve staré, původně průmyslové budově se už několik let nevyrábí a Společnosti Vítkovice ani Vítkovice Heavy Machinery už objekt nevlastní. Byl opakovaně prodáván a strojírenská produkce v něm před časem zcela zanikla.

Nahlásit chybu


K tématu

Cyklista zemřel po pádu z kola v Mostech u Jablunkova

9. srpna 2023 13:29 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté, hasiči a záchranáři bojovali v úterý odpoledne o život 69letého cyklisty, který spadl z kola v Mostech u Jablunkova. Událost se stala zhruba ve stejnou dobu, kdy našli cyklistu v seniorském věku v bezvědomí na sjezdovce v Malenovicích. Ani muže v Mostech u Jablunkova se bohužel nepodařilo po náročné resuscitaci oživit.

Řidič naboural do betonu na vyfrézované dálnici D48, skončil v ohrožení života

21. září 2023 12:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři, policisté a hasiči zasahovali ve středu večer u vážné dopravní nehody nehody na Frýdecko-Místecku. Na dálnici D48 vjel řidič do vyfrézovaného úseku a naboural do betonu. Do nemocnice ho v ohrožení života transportoval vrtulník.

Řidička vylétla při sjíždění z dálnice D48 ze silnice, hasiči ji museli po nehodě z auta vyprostit

1. května 2023 10:24 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pondělí 1. května zasahovali hasiči, záchranáři a policisté u dopravní nehody osobního auta na sjezdu z dálnice D48 v Rychalticích. Mladá řidička tam vylétla ze silnice a po desítkách metrů skončilo auto převrácené v poli. Hasiči museli řidičku vyprostit a předat do rukou záchranářů.


V Bredě objevili historické schodiště. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let

Včera 13:30 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Bývalý obchodní dům Breda ukrýval historické schodiště. Objeveno byla náhodně při jeho kompletní rekonstrukci, která právě probíhá. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let.

Děti si v Palkovicích užily čarodějnické odpoledne a s dospělými postavily májku

Všichni malí čarodějové a čarodějky z Palkovic se poslední dubnový pátek sešli ve sportovním areálu, kde si společně užili zábavné čarodějnické odpoledne plné soutěží.

Medaile ukradené z hrobu policisty našli jeho kolegové pomocí DNA

Včera 9:51 | Ostrava-město | Libor Běčák

Zloděje, který v roce 2022 ukradl medaile z hrobu ostravského policisty zemřelého při tragické nehodě, usvědčila DNA nalezená na stužkách, které po krádeži ještě na vítkovickém hřbitově odhodil.

Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

26. dubna 2024 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

26. dubna 2024 10:39 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

26. dubna 2024 10:28 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení

26. dubna 2024 22:44 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupili žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

Vedení porubské radnice už po 20. ocenilo výjimečné pedagogy mateřských a základních škol

26. dubna 2024 22:29 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě si váží práci učitelů a každý rok oceňují ty nejlepší. A to zejména za jejich kreativitu, tvůrčí a inovativní přístup a další mimořádné aktivity.

Obyvatelé Moravské Ostravy a Přívozu diskutovali s vedením obvodu

Investice, strategický plán i kulturní akce letošního roku. To byla stěžejní témata, kterým se věnovali zástupci vedení Moravské Ostravy a Přívozu na prvním letošním setkání s občany.

Kvalitnější přípravu na mistrovská utkání zajišťují fotbalovému klubu 1. FC Poruba nová trávníková hřiště

25. dubna 2024 22:52 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

1. FC Poruba má kvalitnější zázemí. Ve Sportovním areálu Poruba klubu zprovoznil další dvě trávníková hřiště, která jsou ideální pro starší kategorie. Dosud tady měli jen hřiště s umělou trávou.

Vedení obvodu Ostrava-Jih řeší nevyhovující stav bytových domů v Bělském Lese

Vedení obvodu řeší situaci se špatným technických stavem bytových domů v Bělském lese. Aby dotčeným nájemníkům přestavilo výsledky odborné studie stavu budovy a možnosti náhradního bydlení, setkalo se s nimi v K-triu.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

25. dubna 2024 8:41 | Ostrava-Jih | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Neštěstí při demoličních pracích. V Ostravě se zřítila střecha objektu
Vydáno 19. dubna 2023 14:55, Ostrava-město, Jiří Cileček
V areálu soukromé firmy v Ostravě-Vítkovicích se zřítila střecha demolovaného objektu. Událost má bohužel tragický konec. Jeden člověk zemřel, další byl vážně zraněn.

zdroj foto: HZS MSK

Tragická událost se stala ve středu kolem 13. hodiny. Do areálu soukromé firmy v Ruské ulici v Ostravě-Vítkovicích se okamžitě sjely všechny záchranné složky. Hasiči intenzivně pracovali na prohledávání trosek zřícené budovy.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Ve staré průmyslové budově, kde se již delší dobu nic nevyrábělo, došlo při rozebírání haly bagrem ke zřícení střechy. V souvislosti s tím byly pod troskami materiálu nalezeny dvě osoby ve věku 40 let. Jeden z mužů již nejevil známky života, druhý z mužů byl předán zdravotníkům s vážným zraněním. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Kriminalisté se příčinami a okolnostmi této tragické události zabývají. "

Na místo vyjeli hasiči ze stanic Ostrava-Fifejdy a Ostrava-Zábřeh. Hasiči s sebou přivezli i speciální kontejnery určené pro vyhledávání a záchranu zavalených osob. Následně byli na místo povoláni i kynologové ze Záchranného útvaru HZS ČR.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že na místě se nachází jeden muž, jehož zranění jsou neslučitelná se životem, druhý muž byl zaklíněn pod troskami budovy. Hasiči na záchranu muže nasadili vysokotlaké zvedací vaky a hydraulické vyprošťovací nářadí. Muže se hasičům podařilo vyprostit během necelých 30 minut. Při sesuvu budovy došlo i k požáru malého rozsahu, který hasiči během pár minut zlikvidovali současně s vyprošťováním osoby."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "K zásahu byly vyslány tým rendez-vous s lékařem a dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci. Záchranáři již nemohli pomoci muži, který při události utrpěl se životem neslučitelná poranění. Zasahující lékař u něj již mohl pouze konstatovat smrt. Posádky ZZS poskytovaly přednemocniční neodkladnou péči muži, jehož totožnost v době zásahu neznali. Byl zavalen a jeho stav se jevil jako život ohrožující. Utrpěl vícečetná poranění v oblasti trupu a po vyproštění jej záchranáři museli uvést do umělého spánku. Lékař zajistil jeho dýchací cesty a převedl na přístrojem řízenou ventilaci. Po podání léků, zajištění pánevním pásem a podtlakovou matrací byl pacient šetrně přepraven do ostravského traumatologického centra."

Zraněný byl v kritickém stavu převezen do nemocnice. Trosky dál prohledávala fenka Terezka se svým psovodem ze Záchranného útvaru v Hlučíně, kteří se zúčastnili záchranné mise v Turecku. 

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Po ukončení vyprošťování zraněného muže byli na místo události povolání kynologové ze Záchranného útvaru HZS ČR, kteří se svými psy, cvičenými na hledání osob v sutinách, provedli závěrečný průzkum trosek, který měl potvrdit, že se pod nimi nenachází další osoba. To se naštěstí potvrdilo, a tak se všichni vrátili zpět na své základny."
Tragédie se stala v areálu firmy Skatlop. Ve staré, původně průmyslové budově se už několik let nevyrábí a Společnosti Vítkovice ani Vítkovice Heavy Machinery už objekt nevlastní. Byl opakovaně prodáván a strojírenská produkce v něm před časem zcela zanikla.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000036779/nestesti-pri-demolicnich-pracich-v-ostrave-se-zritila-strecha-objektu