Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dva muži se vloupali do rychlého občerstvení v Ostravě. Policie je zadržela v nedalekém baru

Ostrava-město |

Dva muži se před několika dny vloupali do rychlého občerstvení v centru Ostravy. Jeden se dovnitř dostal přes výdejní okénko a bral na co přišel. Druhý venku hlídal. Policisté po vloupání začali dvojici hledat, pomohly kamery. Policisté si pro dvojici přišli do nedalekého baru. Ukázalo se, že jeden z nich toho má na svědomí mnohem více.

zdroj: Policie ČR

Operační důstojník vyslal nedávno v noci hlídku, aby prověřila vloupání do rychlého občerstvení v centru Ostravy. Policisté na místě našli poškozené výdejní okénko a jasné stopy vloupání. Okamžitě začali proto hledat pachatele.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Operační pracovníci ihned začali vyhodnocovat městský kamerový systém, který zaznamenal jednání dvou neznámých mužů. Zřetelně bylo vidět, jak opakovaně do napadeného objektu jeden z mužů leze oknem, vynáší odcizené věci a ukládají je do přistaveného auta. Druhý spolupachatel po celou dobu zřejmě hlídal. Mezi odcizené věci patřily především nealkoholické nápoje, elektronické cigarety, plastová bedna s deseti kily masa, drůbeží hamburgery a v neposlední řadě i lízátka."

Do pátrání se zapojili i policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava. Netrvalo dlouho a operační důstojník díky kamerám vytrasoval auto s kradenými věcmi i oba muže. Našel je nedaleko v jednom baru.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "I přesto, že „policejní společnost“ zřejmě nečekali tak rychle, měli připravenou odpověď. Nakonec jim jejich tvrzení, že se ničeho nedopustili, nevydrželo dlouho a mužům zákona se přiznali. Odcizené věci dobrovolně vydali. Poté oba muži ve věku 25 a 31 let putovali přímo do policejní cely."

Jak se ukázalo, 25letý muž toho měl mít na svědomí více. Kriminalisté z Ostravy-Přívozu mu prokázali další krádeže, a to převážně v obchodech.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Modus operandi byl vždy stejný. Do batohu si měl schovat zboží a projít pokladní zónou bez zaplacení. Spektrum odcizených věcí bylo opravdu různorodé. Zvýšený zájem měl mít především o kosmetické věci v podobě deodorantů, šampónů či pleťového mléka. V jednom případě si ho všiml pracovník z bezpečnostní agentury, který se ho pokusil zadržet. Jenže mladík se nedal a ještě při útěku mu měl slovně vyhrožovat."

Kriminalisté ale měli nastřádané důkazy i na další protiprávní jednání. Během srpna se měl vloupat do zaparkovaného vozidla, kde jeho majitel nechal peněženku s doklady a platební kartou. Poté, co měl věci odcizit, měl kartou provést opakované platby.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Kriminalisté 1. a 7. oddělení obecné kriminality obvinili 25letého muže z trestných činů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a vydírání. Celková způsobená škoda byla vyčíslena na částku okolo 10.000 korun. V případě odsouzení mu hrozí až čtyři roky vězení."

Druhý muž ve věku 31 let byl obviněn z trestného činu krádeže. V případě odsouzení mu zhrozí až tři roky vězení.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Znovu připomínáme majitelům provozoven, aby objekty řádně proti vloupání zabezpečili, ať již složitějšími zamykacími systémy, ochrannými mřížemi nebo například uzamykatelnými okenicemi. Dalším vhodným prvkem zabezpečení je kamerový sytém, který může přispět při odhalování trestné činnosti nebo jako důkazní prostředek. A v neposlední řadě znovu připomínáme, auto není trezor."
Nahlásit chybu


K tématu

Udělali díru do zdi a vykradli sklad obchodu v Ostravě

14. února 2024 14:37 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Zlodějský pár udělal díru do zdi, aby se dostal do prostor obchodu v Ostravě-Hrabůvce. Tam potom dvojice doslova vybílila sklad. Policisté je ale díky kamerovým záznamům dopadli za několik hodin. Ukázalo se, že toho mají na svědomí mnohem víc. A muž je navíc známý recidivista. Škoda byla odhadnuta na 180 tisíc korun.

Policisté zadrželi pár, který se vloupal do zlatnictví ve Frýdku-Místku

15. října 2023 13:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Prohodili kámen výlohou zlatnictví ve Frýdku-Místku, ukradli šperky a utekli. Policisté se okamžitě pustili do pátrání a povedený pár zadrželi. Muž má navíc bohatou trestní minulost, navíc byl v podmínce a proto putoval rovnou do vězení.

Jen co vyšel z vězení, začal znovu krást. Postrach ostravských ulic je opět za mřížemi

19. února 2024 12:44 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Kriminalisté z Ostravy-Přívozu dopadli známého recidivistu, který doslova kradl jako straka. V minulém roce byl přitom propuštěn z vězení na podmínku, jenže na nějakou životní nápravu evidentně vůbec nemyslel. Policejní komisař ho nyní obvinil z šestnácti skutků.


ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Dnes 13:13, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

Voda z ulic Bohumína ustupuje, lidé začali odčerpávat vodu ze sklepů, schází jim elektřina

To nejhorší z letošních povodní mají za sebou také v Bohumíně. V některých zaplavených místech Bohumína voda už ustoupila natolik, že jimi lidé mohou procházet. V centru je však stále několik ulic, kde je nutné se brodit.

Studénka vzdorovala vodě i větru, desítky domácností byly bez elektřiny

Studénku po víkendových silných deštích a větru trápil nejvíce výpadek dodávek elektrické energie. Ve městě byly i v úterý některá místa bez elektřiny. Navíc jsou tu vyvrácené podmáčené stromy, lidé by měli být opatrní.

Další srážky se v MSK podle Českého hydrometeorologického ústavu nepředpokládají

Pozitivní zprávy přinesl Český hydrometeorologický ústav. Podle vedoucího regionální předpovědi počasí se další srážky na území nepředpokládají - maximálně ojediněle a dny před víkendem přinesou i slunce.

V Jeseníkách pokračuje boj lidí s následky povodní , přehrada Slezská Harta zabránila následkům ještě horším

V Jeseníkách nastává boj s následky povodní. Sčítají se materiální škody, následky velké vody a ve spolupráci s obcemi a hasiči obyvatelé odčerpávají vodu ze zatopených ploch a domů. Voda však stále z kopců stéká a komplikuje situaci.

V Opavě mapují škody způsobené extrémní povodní. S odklízením následků by měli pomoct i vojáci

Extrémní povodeň, která se prohnala Opavou, za sebou zanechá obrovské škody. Ty se budou mapovat postupně s tím, jak bude voda opadat. S odklízením následků by pak měla pomoci i armáda.

U nemocných a seniorů v zaplaveném Přívoze zasahovalo 5 zdravotnických týmů

Včera 22:44 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Rozsáhlé evakuace lidí z oblasti zaplaveného Přívozu asistovaly posádky záchranné služby. Nasazeny byly čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci a tým speciálního vozidla Volvo.

Havířov připravuje zázemí a lůžka pro lidi z Ostravy, kteří by se museli evakuovat

Havířov připravuje lůžka pro obyvatele Ostravy, kteří by se museli kvůli protržení protipovodňové hráze případně evakuovat. Dočasný azyl bude připraven v tělocvičně na krytém bazénu.

Hejtman žádá armádu o pomoc s odklizením následků povodní, voda si vyžádala další dva lidské životy

Včera 17:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji nadále probíhá boj s povodněmi, voda stále neopadla. Krajský krizový štáb se proto rozhodl požádat Armádu České republiky o pomoc s odklízecími pracemi.

Silné deště způsobily v Havířově sesuv půdy na hřbitově

V Havířově postupně zjišťují, kde silný déšť a povodně napáchaly škody. Radnice bude muset zabezpečit ujíždějící svah, na kterém se nachází jeden z městských hřbitovů.

Jižní část Ostravy-Nové Vsi se podařilo zachránit. Severní část je bohužel pod vodou

Asi nejhůře zasaženou obydlenou lokalitou v Ostravě je podobně, jako při podvodních v roce 97 Nová Ves, kterou protéká Odra. Voda se ale prý chovala úplně jinak, než tehdy a kdyby se neprotrhla hráz na soutoku s Opavou, zřejmě by k záplavě vůbec nedošlo.

Hráz na Odře ve Slezské Ostravě vydržela a voda opadává, nejhorší je situace v Koblově a Antošovicích

Stejně jako většina Ostravy a Moravskoslezského kraje se ani Slezská Ostrava nevyhnula záplavám, souvisejícím s dlouhotrvajícími intenzivními dešti. Zasaženy byly hlavně části Koblov a Antošovice, které přímo sousedí s řekou Odrou. Lidé museli opustit své domovy a několik desítek nemovitostí skončilo pod vodou. Momentálně už hladina Odry ve Slezské Ostravě klesá.

V Ostravě se protrhla hráz Odry na soutoku s Opavou. Voda zaplavila Přívoz, Novou Ves a Mariánské Hory

Ostrava čelí extrémní povodni. V pondělí se protrhla hráz řeky Odry na soutoku s Opavou. Vznikla tak další mohutná řeka, která se valila přímo do Přívozu a části Mariánských Hor a zpětně i do Nové Vsi. Tisíce lidí musely být evakuovány. Hasiči se s vojáky pokusili průrvu uzavřít pomocí pytlů s pískem.

Noví studenti univerzity třetího věku měli imatrikulaci v ostravské Jubilejní kolonii

21 nových studentů ze skoro padesátky se zúčastnilo slavnostní imatrikulace do letošního školního roku Univerzity třetího věku. Jedná se o neprofesní zájmový vzdělávací program pro obyvatele MS kraje starších 55 let.

Povodňová situace v MOb Ostrava-Jih není kritická

Stejně jako zbytek republiky zasáhly městský obvod Ostrava-Jih víkendové povodně. Situace je však méně kritická než na jiných místech Ostravy nebo kraje.

Porubka v Ostravě-Porubě pomalu klesá. Evakuovaní lidé ale domů zatím nemohou

V Ostravě-Porubě už velká voda pomalu opadává. Nejhorší situace tam nastala v sobotu odpoledne a hlavně v noci, kdy se Porubka vylila z břehů a zatopila domy kolem a křižovatku Vřesinská.

Dva muži se vloupali do rychlého občerstvení v Ostravě. Policie je zadržela v nedalekém baru
Vydáno 9. září 2024 17:01, Ostrava-město, Jiří Cileček
Dva muži se před několika dny vloupali do rychlého občerstvení v centru Ostravy. Jeden se dovnitř dostal přes výdejní okénko a bral na co přišel. Druhý venku hlídal. Policisté po vloupání začali dvojici hledat, pomohly kamery. Policisté si pro dvojici přišli do nedalekého baru. Ukázalo se, že jeden z nich toho má na svědomí mnohem více.

zdroj: Policie ČR

Operační důstojník vyslal nedávno v noci hlídku, aby prověřila vloupání do rychlého občerstvení v centru Ostravy. Policisté na místě našli poškozené výdejní okénko a jasné stopy vloupání. Okamžitě začali proto hledat pachatele.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Operační pracovníci ihned začali vyhodnocovat městský kamerový systém, který zaznamenal jednání dvou neznámých mužů. Zřetelně bylo vidět, jak opakovaně do napadeného objektu jeden z mužů leze oknem, vynáší odcizené věci a ukládají je do přistaveného auta. Druhý spolupachatel po celou dobu zřejmě hlídal. Mezi odcizené věci patřily především nealkoholické nápoje, elektronické cigarety, plastová bedna s deseti kily masa, drůbeží hamburgery a v neposlední řadě i lízátka."

Do pátrání se zapojili i policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava. Netrvalo dlouho a operační důstojník díky kamerám vytrasoval auto s kradenými věcmi i oba muže. Našel je nedaleko v jednom baru.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "I přesto, že „policejní společnost“ zřejmě nečekali tak rychle, měli připravenou odpověď. Nakonec jim jejich tvrzení, že se ničeho nedopustili, nevydrželo dlouho a mužům zákona se přiznali. Odcizené věci dobrovolně vydali. Poté oba muži ve věku 25 a 31 let putovali přímo do policejní cely."

Jak se ukázalo, 25letý muž toho měl mít na svědomí více. Kriminalisté z Ostravy-Přívozu mu prokázali další krádeže, a to převážně v obchodech.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Modus operandi byl vždy stejný. Do batohu si měl schovat zboží a projít pokladní zónou bez zaplacení. Spektrum odcizených věcí bylo opravdu různorodé. Zvýšený zájem měl mít především o kosmetické věci v podobě deodorantů, šampónů či pleťového mléka. V jednom případě si ho všiml pracovník z bezpečnostní agentury, který se ho pokusil zadržet. Jenže mladík se nedal a ještě při útěku mu měl slovně vyhrožovat."

Kriminalisté ale měli nastřádané důkazy i na další protiprávní jednání. Během srpna se měl vloupat do zaparkovaného vozidla, kde jeho majitel nechal peněženku s doklady a platební kartou. Poté, co měl věci odcizit, měl kartou provést opakované platby.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Kriminalisté 1. a 7. oddělení obecné kriminality obvinili 25letého muže z trestných činů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a vydírání. Celková způsobená škoda byla vyčíslena na částku okolo 10.000 korun. V případě odsouzení mu hrozí až čtyři roky vězení."

Druhý muž ve věku 31 let byl obviněn z trestného činu krádeže. V případě odsouzení mu zhrozí až tři roky vězení.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Znovu připomínáme majitelům provozoven, aby objekty řádně proti vloupání zabezpečili, ať již složitějšími zamykacími systémy, ochrannými mřížemi nebo například uzamykatelnými okenicemi. Dalším vhodným prvkem zabezpečení je kamerový sytém, který může přispět při odhalování trestné činnosti nebo jako důkazní prostředek. A v neposlední řadě znovu připomínáme, auto není trezor."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000044804/dva-muzi-se-vloupali-do-rychleho-obcerstveni-v-ostrave-policie-je-zadrzela-v-nedalekem-baru