Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

MexikoFest lákal děti k florbalu a přivítal ve slezskoostravském klubu i nové finské posily

Ostrava-Slezská Ostrava |  | Slezskoostravský expres

Už po čtvrté uspořádal slezskoostravský florbalový klub u své domácí arény rodinný festival MexikoFest. Jako vždy nechyběla kapela ani atrakce pro děti. V rámci letošního ročníku navíc FBC Ostrava představil své nové finské posily.

Začátek nové sezóny a školního roku přivítal florbalový klub FBC Ostrava dalším MexikoFestem. Ten byl určen všem jeho příznivcům a návštěvníky tu čekala kromě živé hudby a dalšího doprovodného programu hlavně příležitost vyzkoušet své dovednosti nejen ve florbalových disciplínách.

anketa: „Florbal, basket, střelba na bránu, rychlost na bránu.“
anketa: „Dařilo se mi celkem dobře.“
anketa: „Bylo to dobré a užíval jsem si to. Nejlepší to bylo asi ve fitku, tam jsme posilovali.“
Adam Zmrzlík, marketingový pracovník FBC Ostrava: „MexikoFest je akce florbalového týmu FBC Ostrava. Je to letos již čtvrtý ročník a cílem je poukázat na činnost našeho florbalového klubu obyvatelům Slezské Ostravy. Částečně je to také nábor mladých dětí do našeho klubu. Pomocí těchto disciplín, které pro ně máme připravené, a veškerých atrakcí venku se snažíme děti nalákat, ukázat jim, jak florbal funguje, jak fungují naše tréninky, a dostat děti nejen ze Slezské, ale i Moravské Ostravy k florbalu a ke sportu obecně.“

Kromě sportovních disciplín si děti mohly užít i další atrakce nebo takzvanou Finskou mini arénu.

Adam Zmrzlík, marketingový pracovník FBC Ostrava: „Určitě klasicky táhne aquazorbing, na kterém se děti vždycky vyblbnou, je tady skákací hrad a letos jsme v FBC Ostrava přivítali tři nové finské posily, takže se za námi právě chystá Finská mini aréna, kde si děti mohou složit týmy až ze tří hráčů a vyzkoušet si, jaké to je hrát florbal proti dospělému Finovi.“
anketa: „Budeme hrát proti finskému hráči z finské ligy, který teď přestoupil do FBC Ostrava.“
anketa: „Těším se a doufám, že vyhrajeme.“

Finské posily vítají s nadšením i samotní hráči, kteří doufají, že jim Finové pomůžou k ještě lepším výsledkům.

Kryštof Fusek, hráč FBC Ostrava: „Jsem rád, je to takové zpestření týmu a je to zajímavé, že jsou tady hráči ze zahraničí. Doufám, že nám do sezóny pomůžou k nějakým gólům i do obrany. Těším se a jsem na sezónu zvědavý.“

Areál Sport Mexiko, kde se celá akce konala, je sice hlavně domovem florbalového klubu, v posledních letech se tu ale uskutečnilo několik staveb a rekonstrukcí, díky kterým sportoviště slouží i mnoha dalším účelům.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „Já jsem opravdu rád, že tady na Mexiku probíhají takové akce jako je MexikoFest, protože za poslední roky se podařilo areál, který byl původně ryze florbalový, přebudovat na multifunkční sportovní areál. Dnes je tady i plavecký bazén, jsou tady různé víceúčelové sály a Mexiko opravdu opět patří sportu, což je určitě dobře a městský obvod proto i tuto akci podporuje.“

Kromě sportovních aktivit nabízí Sport Mexiko taky obchod s florbalovými potřebami, restauraci, nebo školku a jesle.

Nahlásit chybu


K tématu

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí vylepšit výsledek z minulé sezóny, cílem je opět play off

18. září 2023 15:51 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Házenkáři Frýdku-Místku jsou na letošní sezónu dobře připraveni. Tým sice opustilo několik špičkových hráčů, ale přišly další významné posily. Cílem je opět zaútočit na nejvyšší příčky a dostat se do vyřazovacích bojů v play off. Podobně jako tomu bylo v loňské sezóně.

Novojičínští válečníci začali po deseti letech dobývat ligovou soutěž

24. října 2023 12:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Florbalovému týmu Warriors Nový Jičín se po deseti letech existence podařilo postoupit do čtvrté nejvyšší soutěže, tedy do Divize skupiny E. Letos na podzim tak zahájili své fungování v první ligové sezoně.

Havířovský dětský domov uspořádal pro ostatní domovy opět velký florbalový turnaj

17. listopadu 2023 8:12 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířovský dětský domov uspořádal pro ostatní domovy v kraji již 14. ročník florbalového turnaje. Domácí tým nakonec obsadil třetí místo.


ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Včera 19:14, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region i po několika dnech sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

Lidé jsou štědří a přinášejí pomoc pro vyplavené

Včera 16:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na sběrná místa v Moravskoslezském kraji přinášejí lidé nejrůznější materiální pomoc určenou pro vyplavené povodněmi.

V Ostravě museli evakuovat seniory ze dvou domovů, kvůli povodním byly bez elektřiny a tepla

V úterý dopoledne museli záchranáři společně s hasiči evakuovat seniory ze dvou ostravských domovů, které skončily kvůli záplavám bez elektřiny a technologií. Senioři byli rozděleni mezi nepostižená zařízení a momentálně je již o ně postaráno.

Karviná čelila následkům nepřetržitého deště, na několika místech byla omezena doprava

V první reportáži se podíváme do víkendu, kdy i Karviná čelila následkům nepřetržitého deště.

Na Černé louce v Ostravě funguje evakuační centrum i sběrné místo

Výstaviště Černá louka v Ostravě slouží jako evakuační centrum pro lidi zasažené povodněmi, kde nabízejí lůžka a základní stravu. Aktuálně zde zůstává několik desítek Ostravanů, zejména z Přívozu. Mimoto lidé v budově naleznou i sběrné místo.

Policisté už zaznamenali tři případy rabování. Zlodějům hrozí vězení

Bohužel doprovází povodně často také obzvláště ohavná trestná činnost - rabování. Zloději si vyhlédnou nějaký objekt v evakuované lokalitě a tam nikým nerušeni v klidu kradou. Zatím policisté zaznamenali v našem kraji tři takové případy.

Voda z ulic Bohumína ustupuje, lidé začali odčerpávat vodu ze sklepů, schází jim elektřina

To nejhorší z letošních povodní mají za sebou také v Bohumíně. V některých zaplavených místech Bohumína voda už ustoupila natolik, že jimi lidé mohou procházet. V centru je však stále několik ulic, kde je nutné se brodit.

Studénka vzdorovala vodě i větru, desítky domácností byly bez elektřiny

Studénku po víkendových silných deštích a větru trápil nejvíce výpadek dodávek elektrické energie. Ve městě byly i v úterý některá místa bez elektřiny. Navíc jsou tu vyvrácené podmáčené stromy, lidé by měli být opatrní.

Další srážky se v MSK podle Českého hydrometeorologického ústavu nepředpokládají

Pozitivní zprávy přinesl Český hydrometeorologický ústav. Podle vedoucího regionální předpovědi počasí se další srážky na území nepředpokládají - maximálně ojediněle a dny před víkendem přinesou i slunce.

U nemocných a seniorů v zaplaveném Přívoze zasahovalo 5 zdravotnických týmů

16. září 2024 22:44 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Rozsáhlé evakuace lidí z oblasti zaplaveného Přívozu asistovaly posádky záchranné služby. Nasazeny byly čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci a tým speciálního vozidla Volvo.

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. října 2024 od 30 000 do 38 000 Kč/měsíc

Jižní část Ostravy-Nové Vsi se podařilo zachránit. Severní část je bohužel pod vodou

Asi nejhůře zasaženou obydlenou lokalitou v Ostravě je podobně, jako při podvodních v roce 97 Nová Ves, kterou protéká Odra. Voda se ale prý chovala úplně jinak, než tehdy a kdyby se neprotrhla hráz na soutoku s Opavou, zřejmě by k záplavě vůbec nedošlo.

Hráz na Odře ve Slezské Ostravě vydržela a voda opadává, nejhorší je situace v Koblově a Antošovicích

16. září 2024 14:00 | Ostrava-Slezská Ostrava | Michal Slonina

Stejně jako většina Ostravy a Moravskoslezského kraje se ani Slezská Ostrava nevyhnula záplavám, souvisejícím s dlouhotrvajícími intenzivními dešti. Zasaženy byly hlavně části Koblov a Antošovice, které přímo sousedí s řekou Odrou. Lidé museli opustit své domovy a několik desítek nemovitostí skončilo pod vodou. Momentálně už hladina Odry ve Slezské Ostravě klesá.

V Ostravě se protrhla hráz Odry na soutoku s Opavou. Voda zaplavila Přívoz, Novou Ves a Mariánské Hory

Ostrava čelí extrémní povodni. V pondělí se protrhla hráz řeky Odry na soutoku s Opavou. Vznikla tak další mohutná řeka, která se valila přímo do Přívozu a části Mariánských Hor a zpětně i do Nové Vsi. Tisíce lidí musely být evakuovány. Hasiči se s vojáky pokusili průrvu uzavřít pomocí pytlů s pískem.

Noví studenti univerzity třetího věku měli imatrikulaci v ostravské Jubilejní kolonii

16. září 2024 11:17 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

21 nových studentů ze skoro padesátky se zúčastnilo slavnostní imatrikulace do letošního školního roku Univerzity třetího věku. Jedná se o neprofesní zájmový vzdělávací program pro obyvatele MS kraje starších 55 let.

Povodňová situace v MOb Ostrava-Jih není kritická

16. září 2024 11:11 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Regionální zprávy POLAR

Stejně jako zbytek republiky zasáhly městský obvod Ostrava-Jih víkendové povodně. Situace je však méně kritická než na jiných místech Ostravy nebo kraje.

Porubka v Ostravě-Porubě pomalu klesá. Evakuovaní lidé ale domů zatím nemohou

V Ostravě-Porubě už velká voda pomalu opadává. Nejhorší situace tam nastala v sobotu odpoledne a hlavně v noci, kdy se Porubka vylila z břehů a zatopila domy kolem a křižovatku Vřesinská.

MexikoFest lákal děti k florbalu a přivítal ve slezskoostravském klubu i nové finské posily
Vydáno 13. září 2024 11:30, Ostrava-Slezská Ostrava, Michal Slonina
Už po čtvrté uspořádal slezskoostravský florbalový klub u své domácí arény rodinný festival MexikoFest. Jako vždy nechyběla kapela ani atrakce pro děti. V rámci letošního ročníku navíc FBC Ostrava představil své nové finské posily.

Začátek nové sezóny a školního roku přivítal florbalový klub FBC Ostrava dalším MexikoFestem. Ten byl určen všem jeho příznivcům a návštěvníky tu čekala kromě živé hudby a dalšího doprovodného programu hlavně příležitost vyzkoušet své dovednosti nejen ve florbalových disciplínách.

anketa: „Florbal, basket, střelba na bránu, rychlost na bránu.“
anketa: „Dařilo se mi celkem dobře.“
anketa: „Bylo to dobré a užíval jsem si to. Nejlepší to bylo asi ve fitku, tam jsme posilovali.“
Adam Zmrzlík, marketingový pracovník FBC Ostrava: „MexikoFest je akce florbalového týmu FBC Ostrava. Je to letos již čtvrtý ročník a cílem je poukázat na činnost našeho florbalového klubu obyvatelům Slezské Ostravy. Částečně je to také nábor mladých dětí do našeho klubu. Pomocí těchto disciplín, které pro ně máme připravené, a veškerých atrakcí venku se snažíme děti nalákat, ukázat jim, jak florbal funguje, jak fungují naše tréninky, a dostat děti nejen ze Slezské, ale i Moravské Ostravy k florbalu a ke sportu obecně.“

Kromě sportovních disciplín si děti mohly užít i další atrakce nebo takzvanou Finskou mini arénu.

Adam Zmrzlík, marketingový pracovník FBC Ostrava: „Určitě klasicky táhne aquazorbing, na kterém se děti vždycky vyblbnou, je tady skákací hrad a letos jsme v FBC Ostrava přivítali tři nové finské posily, takže se za námi právě chystá Finská mini aréna, kde si děti mohou složit týmy až ze tří hráčů a vyzkoušet si, jaké to je hrát florbal proti dospělému Finovi.“
anketa: „Budeme hrát proti finskému hráči z finské ligy, který teď přestoupil do FBC Ostrava.“
anketa: „Těším se a doufám, že vyhrajeme.“

Finské posily vítají s nadšením i samotní hráči, kteří doufají, že jim Finové pomůžou k ještě lepším výsledkům.

Kryštof Fusek, hráč FBC Ostrava: „Jsem rád, je to takové zpestření týmu a je to zajímavé, že jsou tady hráči ze zahraničí. Doufám, že nám do sezóny pomůžou k nějakým gólům i do obrany. Těším se a jsem na sezónu zvědavý.“

Areál Sport Mexiko, kde se celá akce konala, je sice hlavně domovem florbalového klubu, v posledních letech se tu ale uskutečnilo několik staveb a rekonstrukcí, díky kterým sportoviště slouží i mnoha dalším účelům.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „Já jsem opravdu rád, že tady na Mexiku probíhají takové akce jako je MexikoFest, protože za poslední roky se podařilo areál, který byl původně ryze florbalový, přebudovat na multifunkční sportovní areál. Dnes je tady i plavecký bazén, jsou tady různé víceúčelové sály a Mexiko opravdu opět patří sportu, což je určitě dobře a městský obvod proto i tuto akci podporuje.“

Kromě sportovních aktivit nabízí Sport Mexiko taky obchod s florbalovými potřebami, restauraci, nebo školku a jesle.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/slezska-ostrava/11000044870/mexikofest-lakal-deti-k-florbalu-a-privital-ve-slezskoostravskem-klubu-i-nove-finske-posily