Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slezská Ostrava má na území přes 100 kamer, pomáhají zajišťovat bezpečí a pořádek

Ostrava-Slezská Ostrava |

Odhalení původců černých skládek, pomoc policii s dopadením zlodějů. Tomu všemu přispívají bezpečnostní i dopravní kamery. Slezská Ostrava jich má v obvodu už přes stovku a instalace dalších se chystají. Nepřetržitý dohled nad nimi má městská policie.

Slezská Ostrava ve spolupráci s městskou policií v posledních letech stále navyšuje počet bezpečnostních kamer.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Zatímco v roce 2015 byly na území Slezské Ostravy pouze čtyři bezpečnostní kamery, dnes je jich už 64. A společně s dopravními kamerami se na území Slezské Ostravy nalézá 103 kamer, které snímají veřejný prostor. My postupně navyšujeme počet těchto kamer. A to zejména na základě podnětů občanů, ale i městské policie, která nás upozorňuje na některá riziková místa."
Vladimír Lyčka (ANO), místostarosta Slezské Ostravy: "Zrovna se nacházíme u jedné z nich, tady na křižovatce ulic Na Korunce, Na Liščině, Na Vyhlídce. Dále pak tady kousek na ulici Vývozní a také na ulici Technická. Dále tak na ulici Vančurova a na mateřské školce na Chrustově."

Kamery jsou pod nepřetržitým dohledem Městské policie Ostrava na dohledovém pracovišti Integrovaného výjezdového centra Slezská Ostrava a také na centrálním dohledovém pracovišti.

Marcel Pažický, MP Ostrava, vedoucí oblasti Slezská Ostrava: "Bezpečnostní kamery mají velmi silný účinek i z hlediska prevence. Kde byly v minulosti bezpečnostní kamery umístěny v rámci městského obvodu Slezská Ostrava, tak se v okolí snížila protiprávní činnost osob a zvýšilo se bezpečí."
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Úkolem městského obvodu přitom není, jak já říkám, hrát si na nějakého velkého bratra, ale zajistit monitoring veřejného prostoru, umožnit městské policii, aby zachytila některé momenty, které jí umožní zajistit pohotovou odpověď na protiprávní jednání. A zároveň i uchovávat záznamy veřejného prostoru, které často umožňují dohledat pachatele trestné činnosti nebo přestupku."
Vladimír Lyčka (ANO), místostarosta Slezské Ostravy: "Na letošní rok máme naplánováno pět bezpečnostních kamer. Dvě budou umístěny na Nové osadě v Heřmanicích, kde máme dětské nové hřiště a také workoutové hřiště. Dále pak bude umístěna nová kamera na ulici Bohumínské, naproti hasičské zbrojnice Muglinov. A dále pak budou umístěny dvě nové bezpečnostní kamery na nově vzniklé nebo rekonstruované lávce nad Bazaly."

Kamery v posledních letech pomáhají na Slezské hlavně s odhalováním původců černých skládek.

Vladimír Lyčka (ANO), místostarosta Slezské Ostravy: "Dále bych chtěl také apelovat na všechny občany městského obvodu Slezská Ostrava, aby takový nadměrný odpad, který kolikrát umisťují vedle popelnic nebo zapuštěných a polozapuštěných kontejnerů, aby ho odváželi do sběrného dvora, který se nachází na Slezské Ostravě na ulici Československé armády 20, případně pak přímo do OZO, které se nachází v Ostravě-Kunčičkách."

Obvod má aktuálně ve správě 42 kamer a provoz jedné z nich vyjde na zhruba 25 tisíc korun ročně.

Nahlásit chybu


K tématu

Z opakované lži usvědčil zloděje v Ostravě kamerový záznam

4. května 2023 21:12 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Celkem třikrát změnil strážníkům verzi své výpovědi o způsobu nabytí pěti kusů dřevěných palet 26letý zloděj, které minulé úterý v časných ranních hodinách v Ostravě-Zábřehu odcizil u jedné z prodejen a poté odvezl na odcizeném nákupním vozíku. Z opakované lži ho totiž pomohl usvědčit záznam z kamer.

Přepadli, zbili a okradli muže na ulici v Ostravě. K dopadení lupičů pomohly kamery

16. února 2024 16:16 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Pohotový a všímavý strážník obsluhující kamerový systém a bleskový zásah jeho kolegů v terénu. To pomohlo krátce po půlnoci zadržet dvojici lupičů v Ostravě, kteří přímo na ulici přepadli, zbili a okradli jiného muže. Opět se tak potvrdilo, že kamery v ulicích jsou velmi dobrým pomocníkem v boji s kriminalitou.

Ničitelé zastávky, hledaná dívka i původci černé skládky. Kamery v Ostravě pomáhají

23. ledna 2024 9:47 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Městský kamerový systém pomáhá nejen v boji s kriminalitou, ale i při zvyšování pocitu bezpečí v Ostravě. V první polovině ledna si díky kamerám strážníci připsali nalezení hledané dívky. Vypátrání původců černé skládky. I zajištění výtržníků, kteří se pokoušeli o bojové údery a kopy na zastávce MHD, kterou poničili.


V porubské ZŠ Dětská proběhla oblíbená interaktivní výstava Svět fantazie z kostek

Už pošesté se v Porubě uskutečnila výstava modelů ze stavebnice Lego nazvaná Svět fantazie z kostek. Probíhala v prostorách Základní školy Dětská a opět byl o ni velký zájem.

U Dolních Tošanovic začal za jízdy hořet autobus na zemní plyn

Dnes 19:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek dopoledne vyjely tři jednotky hasičů k požáru autobusu na zemní plyn na okraj Dolních Tošanovic na Frýdecko-Místecku. V autobuse jeli čtyři lidé, kteří ho stihli včas opustit. Po uhašení hasiči pomáhali při odtahu autobusu a uklidili komunikaci, která byla během zásahu neprůjezdná.

Policisté se v pátek zaměřili silniční piráty. V MS kraji se měřilo na desítkách silnic

Dnes 10:46 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Policisté v pátek provedli v celé naší zemi monstrózní dopravní akci, zaměřenou na silniční piráty, kteří jezdí rychle. V Moravskoslezském kraji měřili například v Petřvaldu na Karvinsku, kde řidiči často překračují povolenou padesátku.

Ministerstvo schválilo záměr stavby Severního spoje. Ostrava o propojení Poruby a centra usiluje dlouho

Dobrá zpráva pro Ostravu přišla z ministerstva dopravy. Záměr výstavby tzv. Severního spoje, který propojí Porubu a centrum města je schválen. Investorem stavby je Moravskoslezský kraj.

Marica už nebude strašákem Poruby. Po letech trápení se mění na bytový dům

Marica. Ruina, která několik let strašila obyvatele porubského 5. obvodu, se konečně mění k lepšímu. Poté, co získala nového majitele, vzniká tady moderní bytový dům.

Sdílená kola už jezdí, první půlhodina je zdarma

Nový Jičín nabízí lidem nový způsob dopravy. Začal tu fungovat bikesharing, neboli sdílená kola. Současně tento projekt zavádí i Kopřivnice a lidé tak mohou mezi těmito dvěma městy na vypůjčených kolech přejíždět.

OKD může dál těžit uhlí, schválilo to ministerstvo životního prostředí

Dnes 12:38 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Těžební společnost OKD získala od Ministerstva životního prostředí souhlasné závazné stanovisko v procesu posuzování vlivu hornické činnosti na životní prostředí. Takzvaná EIA platí pro období roku 2024 až do ukončení činnosti. Posuzovaná hornická činnost zahrnuje dobývání uhlí i technickou likvidaci Dolu ČSM, která bude následovat po ukončení těžby.

Bobr se stal hlavním hrdinou oslavy Dne Země

Na náměstí Republiky se v pátek konal Den Země, který se váže k ochraně životního prostředí. Žáci škol si užili bohatý program.

Nevyužívaná hřiště v Porubě nahradila zeleň. Proces proměn mapuje výstava na Hlavní třídě

Poruba proměnila 14 nevyužívaných betonových ploch v ostrovy plné zeleně. A to díky financí z Norských fondů. Veškeré proměny dokumentuje výstava ve středovém pásu Hlavní třídy pod kruhovým objezdem.

Summit v Abú Dhabí přinesl inspiraci pro energetiku v našem kraji

Delegace MS kraje přijala pozvání na World Future Energy Summit ve Spojených arabských emirátech. Světová obchodní událost pro budoucí energii a udržitelnost se konala v Abu Dhabi a přinesla spoustu inspirativních příkladů i pro náš region.

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. května 2024 od 35 000 do 44 000 Kč/měsíc

Den Země v Ostravě nabídl poučení i zábavu

Dnes 16:03 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava oslavila Den Země. Návštěvníci zažili den plný zážitků, spojený s poznáváním světa kolem nás. Akci navštívili hlavně mateřské, základní a střední školy. Určena byla také veřejnosti.

Ostrava opět boxuje extraligu olympijského boxu, zápasy lákají na ty nejlepší

Extraliga boxu České boxerské asociace je oficiální nejvyšší soutěž olympijského boxu. Po letech se opět boxuje i v Ostravě a domácí zápasy jsou plné napětí a emocí. Hned první velký souboj přinesl výhru domácích proti Jihlavě.

Domovníci preventisté se mariánskohorské radnici osvědčili. Problémy řeší rychle a zodpovědně

Obvod Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky postupně zlepšuje technický stav bytových domů, jejich okolí a také bezpečnost. Za vším stojí domovníci preventisté, kteří se momentálně starají o 15 lokalit v obvodu.

Marica ožívá. Strašák Poruby se po letech mění na bytový dům

Marica. Ruina, která několik let strašila obyvatele porubského 5. obvodu, se konečně mění k lepšímu. Poté, co získala nového majitele, vzniká tady moderní bytový dům.

Studenti slezskoostravského gymnázia se chystají do Tanzánie, jejich projekt podporuje místní školu

Studenti hladnovského gymnázia možná vycestují ze Slezské Ostravy až do Tanzánie, a to díky projektu Hakuna Matata. Projekt sami vypracovali od píky s cílem zlepšit výuku na partnerské škole, podpořit výstavbu internátu, a zároveň si rozšířit vlastní obzory. Africkou expedici plánují už na leden.

Cyklistická doprava se stává v Ostravě fenoménem. Důležité ale je dbát na bezpečnost

Cyklistická doprava se v Ostravě stává fenoménem. Mnozí obyvatelé města i okolí využívají kolo denně a díky husté síti cyklostezek je to stále bezpečnější způsob dopravy. Na oblibě získává také sdílení jízdních kol. Strážníci proto často pořádají nejrůznější preventivní akce a vzdělávají cyklisty.

Slezská Ostrava má na území přes 100 kamer, pomáhají zajišťovat bezpečí a pořádek
Vydáno 21. března 2023 14:34, Ostrava-Slezská Ostrava, Jiří Cileček
Odhalení původců černých skládek, pomoc policii s dopadením zlodějů. Tomu všemu přispívají bezpečnostní i dopravní kamery. Slezská Ostrava jich má v obvodu už přes stovku a instalace dalších se chystají. Nepřetržitý dohled nad nimi má městská policie.

Slezská Ostrava ve spolupráci s městskou policií v posledních letech stále navyšuje počet bezpečnostních kamer.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Zatímco v roce 2015 byly na území Slezské Ostravy pouze čtyři bezpečnostní kamery, dnes je jich už 64. A společně s dopravními kamerami se na území Slezské Ostravy nalézá 103 kamer, které snímají veřejný prostor. My postupně navyšujeme počet těchto kamer. A to zejména na základě podnětů občanů, ale i městské policie, která nás upozorňuje na některá riziková místa."
Vladimír Lyčka (ANO), místostarosta Slezské Ostravy: "Zrovna se nacházíme u jedné z nich, tady na křižovatce ulic Na Korunce, Na Liščině, Na Vyhlídce. Dále pak tady kousek na ulici Vývozní a také na ulici Technická. Dále tak na ulici Vančurova a na mateřské školce na Chrustově."

Kamery jsou pod nepřetržitým dohledem Městské policie Ostrava na dohledovém pracovišti Integrovaného výjezdového centra Slezská Ostrava a také na centrálním dohledovém pracovišti.

Marcel Pažický, MP Ostrava, vedoucí oblasti Slezská Ostrava: "Bezpečnostní kamery mají velmi silný účinek i z hlediska prevence. Kde byly v minulosti bezpečnostní kamery umístěny v rámci městského obvodu Slezská Ostrava, tak se v okolí snížila protiprávní činnost osob a zvýšilo se bezpečí."
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Úkolem městského obvodu přitom není, jak já říkám, hrát si na nějakého velkého bratra, ale zajistit monitoring veřejného prostoru, umožnit městské policii, aby zachytila některé momenty, které jí umožní zajistit pohotovou odpověď na protiprávní jednání. A zároveň i uchovávat záznamy veřejného prostoru, které často umožňují dohledat pachatele trestné činnosti nebo přestupku."
Vladimír Lyčka (ANO), místostarosta Slezské Ostravy: "Na letošní rok máme naplánováno pět bezpečnostních kamer. Dvě budou umístěny na Nové osadě v Heřmanicích, kde máme dětské nové hřiště a také workoutové hřiště. Dále pak bude umístěna nová kamera na ulici Bohumínské, naproti hasičské zbrojnice Muglinov. A dále pak budou umístěny dvě nové bezpečnostní kamery na nově vzniklé nebo rekonstruované lávce nad Bazaly."

Kamery v posledních letech pomáhají na Slezské hlavně s odhalováním původců černých skládek.

Vladimír Lyčka (ANO), místostarosta Slezské Ostravy: "Dále bych chtěl také apelovat na všechny občany městského obvodu Slezská Ostrava, aby takový nadměrný odpad, který kolikrát umisťují vedle popelnic nebo zapuštěných a polozapuštěných kontejnerů, aby ho odváželi do sběrného dvora, který se nachází na Slezské Ostravě na ulici Československé armády 20, případně pak přímo do OZO, které se nachází v Ostravě-Kunčičkách."

Obvod má aktuálně ve správě 42 kamer a provoz jedné z nich vyjde na zhruba 25 tisíc korun ročně.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/slezska-ostrava/11000036303/slezska-ostrava-ma-na-uzemi-pres-100-kamer-pomahaji-zajistovat-bezpeci-a-poradek