Romana Bartschová, majitelka Pasta & Café Romana: “Dnes jsme otevřeli Pasta & Café Romana, naše restaurační zařízení, kde bychom chtěli prodávat produkty z ekologického hospodářství, z našeho hospodářství a z hospodářství malých farmářů. Moc se na to těšíme. Tato naše cesta trvala více jak 20 let. Naším hlavním produktem je Pasta Romana - těstoviny z ekologického hospodářství a vlastní výrobky. Dále nabízíme naše alternativní čaje nebo alternativní kávu. Sami si budeme péct, vařit a budeme dělat věci s láskou, tak jak jsme chtěli.”
Těstoviny Pasta Romana jsou prvotřídní plněné těstoviny s lahodnými náplněmi. Všechny suroviny se zpracovávají ručně manufakturním způsobem s důrazem na čerstvost.
Ondřej Zabawský, šéfkuchař Pasta Café Romana: “Budeme vařit středomořskou kuchyni i českou kuchyni. Snažíme se to zkombinovat hlavně co se týká čerstvosti bylinek a masa z biochovů. Určitě bych Vám doporučil Steak Black Angus, který je z českých chovů a je to takové naše zásadní jídlo.”
Pasta & Café Romana si zakládá převážně na nabídce potravin z vlastní produkce, nebo od místních farmářů, kteří se vždy chovají ekologicky a šetrně k přírodě.
Petr Frkal , dodavatel Moravia Garlic: “Pro Pasta Café Romana, dodávám hlavně česnek, který pěstujeme na Jižní Moravě. V minulém roce jsme z toho našeho česneku, podle receptu mé babičky, začali vyrábět česnekovou pastu, kterou děláme buď čistou se solí, nebo s příchutí chilli či bazalky.”
Věra Chromčáková, Karlovské frgály: “Dodáváme do firmy frgály, které jsou ruční práce z domácích surovin. Sušíme si hrušky, máme přístup například k domácímu tvarohu, takže se snažíme dělat z kvalitních domácích surovin.”
Restaurace Pasta & Café Romana je určena pro všechny, kteří dávají přednost kvalitním a čerstvým potravinám. Lidem, kteří mají rádi přírodu a chtějí se o přírodě také něco nového dozvědět.
Pasta & Café Romana to je - osvěta - příroda - zdraví a láska k přírodě :-)