Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Nad Orlovou se vznesly stovky balónků

9. prosince 2016 18:12 | Orlová | Jan Varga

Předvánoční vypouštění balónků s přáníčky Ježíškovi je po roce opět tady. V pátek odpoledne si mohli zájemci z řad dětí i dospělých vyzvednout svůj balónek u vchodu do městského domu kultury a zúčastnit se každoroční akce, která probíhá v rámci celé republiky. Také letos se i v Orlové pokusili překonat rekord z minulého roku v počtu vypuštěných balónků v celé zemi.

Adra ocenila práci dobrovolníků v regionu

9. prosince 2016 18:08 | Orlová | Jan Varga

V Havířově proběhlo oceňování dobrovolníků organizace Adra. Slavnostního večeru se účastnili všichni, kteří s touto organizací spolupracují. Vedení ocenilo ty nejlepší příběhy dobrovolníků v tomto roce a my jsme u slavnostní chvíle samozřejmě nemohli chybět.

Policisté upozornili seniory na podvodníky

2. prosince 2016 13:09 | Orlová | Jan Varga

Někteří senioři bývají důvěřiví a to se jim často stává osudným. Ne jednou už kvůli své dobrosrdečnosti, ochotě pomoci a nebo jen neopatrnosti padli do rukou podvodníka.

Firmy z kraje darovaly handicapovaným nový vůz

2. prosince 2016 13:07 | Orlová | Jan Varga

Zbrusu nový automobil si v úterý převzali pracovníci příspěvkové organizace Benjamín. Budou s ním moci převážet handicapované klienty. Peníze na nový vůz poskytly firmy z Moravskoslezského kraje. V rámci republiky už takto koordinátoři projektu rozdali stovky vozidel.

Premiéra hororu Kyselý dech je za dveřmi

2. prosince 2016 13:06 | Orlová | Jan Varga

Karvinští amatérští filmoví tvůrci mají další zářez na pažbě. V novém hororovém snímku tentokrát vzdávají hold osmdesátým létům a nabízejí příběh plný dobové módy, ručních filmových efektů a hlavně poctivou porci napětí. Snímek má premiéru 10. prosince v karvinském kině Centrum.

Karvinští filmaři uvádí nový horor Kyselý dech

2. prosince 2016 12:04 | Orlová | Jan Varga

Karvinští amatérští filmový tvůrci mají další zářez na pažbě. V novém hororovém snímku tentokrát vzdávají hold osmdesátým létům a nabízejí příběh plný dobové módy, ručních filmových efektů a hlavně poctivou porci napětí. Snímek má premiéru 10. prosince v karvinském kině Centrum.

Firmy z kraje darovaly handicapovaným nový vůz

30. listopadu 2016 13:06 | Orlová | Jan Varga

Zbrusu nový automobil si v úterý převzali pracovníci příspěvkové organizace Benjamín. Budou s ním moci převážet handicapované klienty. Peníze na nový vůz poskytly firmy z Moravskoslezského kraje. V rámci republiky už takto koordinátoři projektu rozdali stovky vozidel.

Aktuálně v Orlové

29. listopadu 2016 15:14 | Orlová | Jan Varga

Přehled krátkých zpráv a pozvánek k dění v Orlové

Žáci základních škol soutěžili nejen v informatice

29. listopadu 2016 15:13 | Orlová | Jan Varga

Navštívíme soutěž v informatice. Svou nápaditost při práci na plnění zadaných úkolů totiž předvedli žáci základních škol na tradičním klání, které pořádá střední škola Net Office v Orlové. Jakým tématům se soutěž věnovala prozradíme v následujícím příspěvku.

Volba povolání opět nabídla možnosti studia

29. listopadu 2016 15:12 | Orlová | Jan Varga

Volba povolání, tak se jmenuje akce, která si klade za úkol představit orlovským žákům devátých tříd nabídku středních škol, které mohou studovat v Orlové nebo blízkém okolí. V estrádním sále kulturního domu své stánky rozprostřely desítky škol a vy se teď společně s deváťáky můžete podívat, jaké možnosti studia jsou v tomto regionu k dispozici.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více