Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Děti ze ZŠ Mládí si opět užily na pyžamovém bálu

13. ledna 2017 14:47 | Orlová | Jan Varga

Vstupenka, pyžamový komplet. To byla jediná podmínka, aby mohli děti navštívit tradiční pyžamový bál, který v estrádním sále kulturního domu pro své žáky opět připravila Základní škola Mládí. Na děti čekaly soutěže, tanec a mnoho her. Programem je provázeli Klauni na volné noze a my vám na závěr dnešního expresu přinášíme ukázku z této veselé akce.

DKMO letos opět nabídne mnoho kulturních akcí

13. ledna 2017 14:43 | Orlová | Jan Varga

Také letos Orlované nebudou o kulturu ochuzeni. Čeká je mnoho zajímavých divadelních představení, koncertů nebo kulturních a volnočasových akcí, které pro ně připravili pracovníci kulturního domu. Na co konkrétně se mohou lidé opět těšit nám v následujícím příspěvku prozradí ředitelka Domu Kultury Bára Herdová.

V Orlové slavnostně zahájili výstavbu náměstí

11. ledna 2017 12:19 | Orlová | Jan Varga

Opravy centra Orlové mohou začít. Tento týden totiž zhotovitelé stavby společně s vedením města slavnostně zahájili rekonstrukci náměstí a přilehlých prostor. Zahájení akce předcházela dlouhá léta jednání a průtahů. Pokud vše půjde podle plánu, novou tvář centra si lidé budou moci užít v roce 2019.

Tříkrálová sbírka odstartovala také v Orlové

6. ledna 2017 16:59 | Orlová | Jan Varga

Také v Orlové probíhá tříkrálová sbírka. V rámci té dobrovolníci jako každý rok vybírají peníze na pomoc lidem v nouzi. V jakém složení vyrazila parta dobrovolníků v našem městě a kam směřovali jejich první kroky vám ukážeme v následujícím příspěvku.

Orlovský lesopark prochází opravami

6. ledna 2017 16:57 | Orlová | Jan Varga

Zanedbaný lesopark v Orlové čeká proměna. Pomalu se totiž rozjíždí práce v rámci revitalizace za šestnáct a půl milionu. V tuto chvíli pracovníci připravili podloží pro nové chodníky a stezky. Přibudou také nové lavičky, odpadkové koše a osvětlení.

Více lůžek a nový vstup pro orlovskou nemocnici

6. ledna 2017 16:55 | Orlová | Jan Varga

Rozvoj služeb, stabilizace personálu a vyrovnaný rozpočet. Tak si představuje následující čtyři roky nový ředitel karvinské a havířovské nemocnice Josef Grochol. Ten přednesl svou vizi na zasedání orlovského zastupitelstva. Konkrétně v orlovské nemocnici by pak chtěl navýšit počty lůžek následné intenzivní péče.

Orlovský lesopark prochází opravami

29. prosince 2016 10:24 | Orlová | Jan Varga

Zanedbaný lesopark v Orlové čeká proměna. Pomalu se totiž rozjíždí práce v rámci revitalizace za šestnáct a půl milionu. V tuto chvíli pracovníci připravili podloží pro nové chodníky a stezky. Přibudou také nové lavičky, odpadkové koše a osvětlení.

Pro Betlémské světlo si přišly desítky Orlovanů

22. prosince 2016 17:43 | Orlová | Jan Varga

Betlémské světlo dorazilo také do Orlové, stejně jako v jiných městech si ho mohli zájemci odnést domů. Byli jsme se podívat, jestli o něj byl zájem.

Klientům Domova Vesna slouží interaktivní tabule

22. prosince 2016 15:49 | Orlová | Jan Varga

Klienti orlovského Domova Vesna mají k dispozici interaktivní tabuli. S její pomocí mohou trénovat paměť a znovu posílit svou motoriku. Na pořízení této techniky za osmdesát tisíc korun domovu přispěl fond Nadace OKD a to poloviční částkou.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více