Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Mezi Orlovou a Havířovem se zabil další řidič

10. února 2017 13:16 | Orlová | Jan Varga

250 kilometrů za hodinu. Na této hodnotě se zasekl tachometr při dopravní nehodě, která se stala ve čtvrtek ráno v Orlové na silnici Lazecká. Zemřel při ní mladý řidič. Stejně jako mnoho dalších se k rychlé jízdě nechal zlákat širokou vozovkou, ze které ale v mírné zatáčce doslova vylétl a porazil sloup elektrického osvětlení.

Senioři si v Domově Vesna opět užili ples

10. února 2017 13:15 | Orlová | Jan Varga

Senioři v domově Vesna se umí bavit. Tentokrát se ve společenském prostoru konal tradiční každoroční ples. Ten si opět nenechali ujít ani hosté z Polska. Kulturní program byl zajištěn, občerstvení také a my jsme se samozřejmě byli také podívat, jak si senioři ples užívají.

Sčítání drůbeže v Orlové: lidé hlásí počty dodatečně

10. února 2017 11:02 | Orlová | Jan Varga

Jak jsme vás už informovali v Orlové probíhá sčítání drůbeže a domácího ptactva. V minulých dnech se tam totiž objevilo další ohnisko nákazy ptačí chřipkou. Sčítání stále není u konce, týmy mají prozatím k dispozici jen průběžné výsledky. Situaci stěžuje fakt, že lidé během sčítání často nejsou doma.

Mezi Orlovou a Havířovem se zabil další řidič

9. února 2017 12:55 | Orlová | Jan Varga

250 kilometrů za hodinu. Na této hodnotě se zasekl tachometr při dopravní nehodě, která se stala ve čtvrtek ráno v Orlové na silnici Lazecká. Zemřel při ní mladý řidič. Stejně jako mnoho dalších se k rychlé jízdě nechal zlákat širokou vozovkou, ze které ale v mírné zatáčce doslova vylétl a porazil sloup elektrického osvětlení.

Ptačí chřipka v Orlové: probíhá sčítání drůbeže

8. února 2017 11:33 | Orlová | Jan Varga

Pravidelně vás informujeme o vývoji ptačí chřipky v MS kraji. V Orlové, kde bylo o víkendu nalezeno další ohnisko nemoci, už přijali potřebná opatření. V tuto chvíli je vymezeno ochranné pásmo a probíhá soupis veškeré drůbeže, kterou chovají vlastníci na svých pozemcích.

V Ostravě našli zavražděnou ženu

6. února 2017 13:00 | Ostrava-město | Jan Varga

V Mariánských Horách byla v pátek nalezena zavražděná 46letá žena. Pravděpodobným pachatelem je její přítel. Důvodem vraždy měly být partnerské neshody. V těchto chvílích se rozhoduje o jeho vzetí do vazby.

TK Kmit má za sebou další taneční show

3. února 2017 13:11 | Orlová | Jan Varga

Velkou show má za sebou orlovský taneční klub Kmit. Průřez dosavadních prací předvedli tanečníci všech věkových kategorií na několika představeních, které uspořádali pro žáky základních škol, ale i rodiče a veřejnost v sále kulturního domu. Na takové akci jsme samozřejmě nemohli chybět a přinášíme vám ukázku.

Komunitní centrum Náruč zve na řadu přednášek

3. února 2017 13:10 | Orlová | Jan Varga

Komunitní centrum Náruč zve do svých prostor. Pořádá totiž zajímavé přednášky týkající se filozofie a náboženství. O základech křesťanství se mohou lidé informovat už v úterý 14. února. Program a aktivity komunitního centra vám přiblížíme v následujícím příspěvku, kdy jsme v něm přivítali mladé hosty z východních zemí.

Klienti Domova Vesna mohou jezdit na rotopedech

3. února 2017 13:08 | Orlová | Jan Varga

Tři nové rotopedy teď budou moci využívat senioři v orlovském domově Vesna. Díky novým přístrojům se budou moci udržovat v kondici a také si během jízdy užít prohlídkové trasy v přírodě nebo v evropských městech, k tomu jim slouží nový program. Vedení Vesny takto modernizuje služby klientům v rámci zřízené aktivizační místnosti.

Ostravský železniční uzel projde modernizací

31. ledna 2017 14:38 | Ostrava-město | Jan Varga

Železniční úsek v Ostravě mezi hlavním nádražím a Svinovem projde modernizací. K tomuto kroku se rozhodla Správa železniční dopravní cesty. Zástupci Kraje tuto možnost vítají a dokonce navrhují v rámci přidružených projektů vybudovat například odbočku do Hlučína.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více