Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Policie dopadla muže, kteří v Orlové vykrádali domy

16. září 2016 13:31 | Orlová | Jan Varga

Dva muži z Orlové ve věku 24 a 28 let skončili v rukou policie po několikaměsíčním vyšetřování loupeží nejen v Orlové, ale na území celého regionu. Od března spolu ve dvou vyráželi na lup do opuštěných domů a brali doslova, co jim přišlo pod ruku. Na opatrnost nehráli, do obydlí vnikali násilně.

V orlovské školce mohou děti pěstovat vlastní zeleninu

15. září 2016 12:23 | Orlová | Jan Varga

Bližší vztah dětí k přírodě. Právě toto přání splnilo rodičům vedení mateřské školy Karla Dvořáčka v Orlové. V rámci projektu Skřítek Vítek se totiž podařilo vybudovat zahradní prostory, na kterých mohou děti například pěstovat vlastní brambory. Podívejte se s námi, jak si společně zahradu užívají.

Aktuálně v Orlové

13. září 2016 12:54 | Orlová | Jan Varga

Jaká byla letní kulturní sezóna v Orlové

13. září 2016 12:52 | Orlová | Jan Varga

Léto se pomalu chýlí ke svému konci a tak nás zajímalo, jak si ho obyvatelé Orlové letos ve městě užili. Je Orlová místem, kde se pořád něco děje? Nabízí lidem kulturní vyžití a mají obyvatelé pocit, že se ve městě koná dostatečné množství volnočasových akcí? Zeptali jsme se v rámci krátké ankety.

HC Orlová zve zájemce do svých řad

13. září 2016 12:50 | Orlová | Jan Varga

Pokud uvažujete, jakou sportovní zájmovou činnost byste svému dítěti dopřáli, můžete zvážit hokej. Právě v těchto dnech totiž probíhají nábory nových členů do orlovského hokejového družstva. Přímo mezi žáky orlovských škol přišel hokej představit reprezentant republiky Radim Valchař.

Na náměstí proběhl už čtvrtý ročník Bramborfestu

13. září 2016 12:47 | Orlová | Jan Varga

V Orlové proběhl čtvrtý ročník Bramborfestu. Lidé opět mohli ochutnat bramborové speciality a pro děti byl připraven bohatý doprovodný program, který měl tentokrát v režii taneční klub Kmit

Dům kultury Orlová chystá do konce roku zajímavé akce

9. září 2016 12:39 | Orlová | Jan Varga

Prázdniny i prázdninové akce v Orlové jsou za námi, ticho po pěšině se ale nekoná. Dům kultury totiž najíždí na poprázdninový provoz plný zajímavých volnočasových akcí a také kurzů. Do konce roku se mají zájemci o kulturní dění určitě na co těšit.

Lidé zatím na nové varhany nepřispěli ani korunu

9. září 2016 12:37 | Orlová | Jan Varga

Koncert pro Varhany, tak se jmenuje událost, na které se představí jedna z nejuznávanějších sopranistek v Evropě Martina Janková, kterou na klavír doprovodí Ivo Kahánek. Výtěžek poputuje na podporu zakoupení nových varhan do evangelického kostela.

Adra chce posílit své působení v Orlové

9. září 2016 12:35 | Orlová | Jan Varga

Jak jsme vás informovali v minulém díle Orlovského expresu, dobrovolnická organizace ADRA rozšířila svou působnost také do Orlové. Otevřela tam totiž charitatviní obchůdek a sociální šatník. Zároveň má ADRA v plánu pokračovat v projektech jako je například Nový kamarád. Na to, aby vše probíhalo jak má, bude dohlížet koordinátor ADRY pro Orlovou

Aktuálně z Orlové

9. září 2016 12:24 | Orlová | Jan Varga

Orlová zve na sportovní akci "Pohybem za zdravím"

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více