Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Ilustrátorka Darina Krygiel vystavuje v Orlové

11. října 2016 13:44 | Orlová | Jan Varga

Tentokrát si na své přijdou především ti menší. V prostorách základní školy Ke studánce totiž vystavuje své obrázky havířovská ilustrátorka Darina Krygiel. Její kresby mohou znát především čtenáři dětských knih a to jak v českém, tak polském jazyce.

Fotoskupina K4 vystavuje v galerii kulturního domu

11. října 2016 13:42 | Orlová | Jan Varga

V Orlové proběhla výstava fotografií orlovských umělců z fotoskupiny K4. Ti po dvou letech nabídli to nejlepší, co je během tohoto období inspirovalo. Zájemci si tak mohli prohlédnout například momentky z cest, lehce abstraktní fotografie nebo také portréty. Výstava, která je umístěna v galerii kulturního domu, potrvá až do třetího listopadu.

Orlová si ve své kategorii vyplavala třetí místo

11. října 2016 13:40 | Orlová | Jan Varga

Orlová se opět zapojila do plavecké soutěže měst. Všichni, kteří chtěli pomoci Orlové, aby se v rámci soutěže umístila na předních příčkách tak přicházeli během soutěžního dne, aby libovolným stylem uplavali předem daný úsek. Ani tentokrát jsme si nenechali tuto sportovní akci ujít.

Policejní nováčci složili slib, budou působit i v Orlové

11. října 2016 13:39 | Orlová | Jan Varga

Na karvinském zámku Fryštát složilo slavnostní slib 14 nových policistů, kteří budou sloužit na obvodních odděleních v rámci Moravskoslezského kraje, mimo jiné také na území Orlové.. Slibem se zavázali chránit občany České republiky a prokazovat také odvahu a statečnost při výkonu tohoto náročného povolání.

V Marklovicích se volí na stanici dobrovolných hasičů

8. října 2016 8:48 | Karviná | Jan Varga

Průběh krajských voleb sledujeme také mimo město. Podívali jsme se do obce Marklovice na Karvinsku, která se rozprostírá na českém i polském území. K volebním urnám tam místní chodí do společenského sálu stanice dobrovolných hasičů.

Turisté vzpomněli zaniklé chaty v Beskydech

5. října 2016 13:33 | Celý MS kraj | Jan Varga

Hořící slezská vatra, živá hudba, vzpomínky na zaniklé chaty v Beskydech. V tomto duchu se neslo setkání Českého klubu turistů na horské chatě Filipka. Akci, na které nechyběla živá hudba, dobré jídlo a pití, si nenechaly ujít stovky lidí.

Orlovští policisté hledají majitele odcizených kol

4. října 2016 11:53 | Orlová | Jan Varga

Orlovští policisté při jedné z akcí zajistili odcizená jízdní kola. Teď žádají veřejnost o pomoc při navrácení původním majitelům.

S vedením města diskutovali obyvatelé Výhody

4. října 2016 11:51 | Orlová | Jan Varga

Minulý týden proběhlo další setkání obyvatel Orlové se starostou města. Zájemci se opět mohli přijít informovat o dění ve městě a zároveň přednést své postřehy a požadavky. Tentokrát se sešla plná třída obyvatel orlovské části Výhoda a my jsme na setkání samozřejmě nechyběli.

Městská knihovna slaví 95 let existence

4. října 2016 11:49 | Orlová | Jan Varga

Městská knihovna v září oslavila 95 let své existence. Proto se pracovníci rozhodli uspořádat malou pamětní výstavu, která mapuje historické souvislosti i existenci samotné knihovny. Zároveň vám připomeneme, že začal týden knihoven v rámci kterého jsou pro čtenáře připraveny zajímavé akce.

Městská knihovna má pobočku na ZŠ K. Dvořáčka

4. října 2016 11:47 | Orlová | Jan Varga

Orlovská knihovna otevřela svou pobočku. Nově si budou moci přijít zájemci půjčit knížku do prostor Základní školy Karla Dvořáčka. Knihovna je zaměřena převážně na dětskou literaturu, dospělí čtenáři si v ní ale také mohou vybrat. Otevřením nové pobočky chtělo vedení knihovny přiblížit četbu také na pátou etapu, která je od centrální knihovny vzdálená.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více