Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

ZUŠ Orlová oslavila koncertem 85 let existence

1. listopadu 2016 15:28 | Orlová | Jan Varga

Základní umělecká škola v Orlové oslavila 85. let své existence. Jak jinak než velkým koncertem. V kulturním domě se tak minulý týden představily umělecké celky od těch hudebních až po ty taneční. Oslavit jubileum s žáky přijeli také kolegové z umělecké školy v polských Rydultowech. Na koncertě jsme nechyběli ani my a vy se tak můžete podívat, jak oslavy probíhaly.

Bývalá škola na ul. Polní by mohla sloužit seniorům

1. listopadu 2016 15:27 | Orlová | Jan Varga

V Orlové možná vyroste zařízení pro seniory. Zastupitelé odsouhlasili další jednání se stavební firmou, která by takto přestavěla objekt bývalé zvláštní školy v ulici Polní. Někteří zastupitelé ale mají obavy a vyzývají k opatrnosti při rozhodování o prodeji pozemku s budovou.

Festival Orlovské múzy proběhl už po třetí

25. října 2016 13:24 | Orlová | Jan Varga

Orlová má za sebou už třetí ročník festivalu Orlovské múzy. Opět se do kulturního domu sjeli klienti i pracovníci sociálních zařízení z regionu i partnerských zařízení v Polsku. Na společném setkání bylo pěkně živo. Nechyběla hudba, tanec i divadlo. Že se akce povedla, se můžete přesvědčit v následujícím příspěvku.

Zloděj v Orlové odcizil šperky za statisíce korun

24. října 2016 11:24 | Orlová | Jan Varga

V Orlové došlo k loupeži ve zlatnictví. Zatím neznámý pachatel tam ukradl šperky v hodnotě zhruba tři sta tisíc korun. Prodavačku nejprve vyzval, aby mu šperky ukázala a pak do ní surově strčil a s cennostmi utekl. Teď je v hledáčku policistů.

Uchazečů o práci je nejméně od začátku roku

18. října 2016 12:40 | Orlová | Jan Varga

V září se situace na trhu práce vyvíjela pozitivním směrem. Počet uchazečů o práci byl nejmenší od začátku roku a neovlivnil to ani očekávaný zvýšený počet absolventů škol, kteří se v září přihlásili do evidence úřadu. Více nám prozradí ředitel karvinského úřadu práce Dalibor Závacký.

Protidrogový vlak varuje před rizikem užívání drog

18. října 2016 12:36 | Orlová | Jan Varga

Boj proti návykovým látkám vyhlásila Orlová už v loňském roce. Jedním ze způsobů, jak mezi děti i dospělé rozšířit povědomí o nebezpečí drog je i tzv. Revolution train. Ten projížděl několika městy regionu a nabízel netradiční preventivní program. Na nádraží do Dětmarovic, kde vlak na několik dní zastavil, tak na prohlídku přijížděly stovky dětí z orlovských základních škol.

V Ostravě proběhla konference o romské toleranci

17. října 2016 10:27 | Ostrava-město | Jan Varga

Anticikanismus v Evropě a České republice. Na toto téma se do Ostravy sjeli debatovat aktivisté a zahraniční odborníci v rámci třetího ročníku mezinárodní konference. Účastníci si tak mohli vyměnit vlastí zkušenosti s otázkou rasismu a diskutovat o tom, jak negativní postoj k Romům změnit.

Druhé kolo senátních voleb má své vítěze

15. října 2016 19:43 | Celý MS kraj | Jan Varga

Druhé kolo senátních voleb je za námi. V něm se utkalo celkem osm kandidátů a to z Ostravy, Frýdku-Místku, Nového Jičína a Bruntálska. Pojďme si společně zrekapitulovat volební výsledky.

V Ostravě se konala konference sociálního podnikání

14. října 2016 13:23 | Ostrava-město | Jan Varga

Rozvoj a spolupráce v sociálním podnikání. O tom byla 14. mezinárodní konference Bez bariér Bez hranic, která se konala na krajském úřadu v Ostravě. Sjeli se na ní sociální podnikatelé z celého kraji i ze zahraničí, aby si společně vytyčili další společné cíle.

Protidrogový vlak varuje před rizikem užívání drog

12. října 2016 13:07 | Orlová | Jan Varga

Protidrogový vlak o kterém jsme už informovali, pokračuje na své cestě Moravskoslezským krajem. Během ní se zastaví ještě v Českém Těšíně a Havířově. Prohlídkou netradičního vlaku chtějí autoři hlavně mladé upozornit na vážná rizika při užívání drog.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více