Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

“Ten druhý život” mapuje činnost českých vojáků

21. července 2016 11:26 | Ostrava-město | Jan Varga

Ten druhý život. Tak se jmenuje výstava, která začala tento týden v ostravském Gongu. Přibližuje život českých vojáků během vojenských misí, kterých se účastnili od roku 1990. Nezaměřuje se pouze na vojenské složky, ale zachycuje také život civilistů v zemích, kde mise probíhaly.

Opravu náměstí v Orlové zdržela výběrová komise

20. července 2016 12:23 | Orlová | Jan Varga

Dlouho plánovaná oprava náměstí v Orlové stále čeká na finální podpis ministra financí. Výběrová komise v minulém týdnu vybrala zhotovitele stavby, nabídku ale ještě budou posuzovat právníci. Pokud už vše půjde dobře, na podzim by se mohlo začít stavět.

Kraj opraví domov pro seniory v Budišově n. Budišovkou

20. července 2016 11:05 | Celý MS kraj | Jan Varga

Kraj bude letos investovat do oblasti kolem Budišova nad Budišovkou více než 76 milionů korun. Vyplývá to z výjezdního zasedání rady, které tento týden ve městě proběhlo. Peníze poputují hlavně do sociální oblasti a také na opravu komunikací.

Zemřel válečný hrdina Karel Šerák, osvobozoval Ostravu

19. července 2016 10:21 | Ostrava-město | Jan Varga

Řady veteránů z druhé světové války bohužel opět prořídly. Ve věku nedožitých 93 totiž v neděli zemřel Karel Šerák, bývalý tankista, který v roce 1945 osvobozoval Ostravu od německých okupačních vojsk. Plukovník Karel Šerák byl loni jmenován čestným občanem Ostravy.

Dům kultury Orlová připravil akce na celé léto

18. července 2016 16:56 | Orlová | Jan Varga

Léto je v plném proudu a to platí i pro akce, které pořádá orlovský dům kultury. Nejbližší tradiční Gulášfest je už za dveřmi, ale nová ředitelka Bára Herdová během léta slibuje i další zajímavý program.

V Orlové proběhla další výstava zvířat

18. července 2016 16:51 | Orlová | Jan Varga

Ti z vás, kteří mají rádi domácí zvířata, s námi mohou navštívit výstavu, na které se předvedly desítky králíků, drůbeže a holubů. Výstava byla spojená také se soutěží, v rámci které zvířata z domácích chovů hodnotili odborníci.

Taneční akademie v DDM byla opět nabitá enegrií

18. července 2016 16:47 | Karviná | Jan Varga

Dům dětí a mládeže uzavřel taneční sezónu velkou taneční show, na které se představili tanečníci klubu JOY a TBC. Ti, kteří na akci nestačili dorazit, se mohou podívat na krátkou ochutnávku, kterou jsme natočili.

Během požáru bytu v Karviné uhořel člověk

18. července 2016 12:48 | Karviná | Jan Varga

Jeden mrtvý muž a jeden zraněný. Takový je následek nedělního požáru v osmipatrovém domě na sídlišti v Karviné-Hranicích. Přivolaní hasiči oheň likvidovali téměř hodinu. Jeho příčina je zatím v šetření.

Orlová se bude snažit snížit provozní výdaje

12. července 2016 16:41 | Orlová | Jan Varga

Orlová se bude zabývat výsledky finančního výhledu, který si nechala zpracovat. Ten odhalil, že náklady na provoz města jsou zbytečně vysoké a tak si vedení města nechá zpracovat analýzu výdajů na provoz města a bude je postupně snižovat.

Strážníci budou i letos značit kola syntetickou DNA

12. července 2016 16:38 | Orlová | Jan Varga

Městská policie Orlová bude i v letošním roce pokračovat ve značení kol syntetickou DNA. Kvůli velkému zájmu vymezili městští policisté dva červencové dny, kdy si mohou lidé přijít nechat svá kola zaevidovat.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více