Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Aktuálně z Orlové 12. 7. 2016

12. července 2016 16:35 | Orlová | Jan Varga

Aktuality a pozvánky z Orlové

Judo Club Orlová zve zájemce do svých řad

12. července 2016 16:22 | Orlová | Jan Varga

Judo Orlová se rozvíjí na plné obrátky. Klub, který minulý rok převzal pod svá křídla Tomáš Heczko se za rok a půl rozrostl o desítky členů a získal si pověst spolehlivého sportovního celku. Jak vedení hodnotí uplynulou sezónu jsme se byli zeptat s naší kamerou.

TK Kmit završil sezónu taneční show

5. července 2016 14:47 | Orlová | Jan Varga

Milovníci tance a fanoušci tanečního klubu Kmit si tento týden jistě přišli na své. V kulturním domě totiž proběhlo závěrečné vystoupení v rámci kterého se představili tanečníci napříč věkem. Jak show, která se pořádá na závěr sezóny probíhala jsme se vydali zjistit s kamerou.

O prázdninách mohou děti trávit volný čas v DDM

5. července 2016 14:40 | Orlová | Jan Varga

Že se orlovské dětí nemusejí o prázdninách nudit vám prozradíme v posledním příspěvku. Vypravili jsme se za ředitelkou Domu dětí a mládeže, abychom se zeptali, jaké volnočasové aktivity letos o prázdninách Dům dětí nabídne.

V Orlové otevřeli vzpomínkovou místnost

30. června 2016 13:14 | Orlová | Jan Varga

V orlovském domově Vesna otevřeli reminiscenční místnost. Ta má klientům pomoci vybavit si své vzpomínky a vzbudit v nich pocit klidu a pohody. Senioři si v místnosti mohou povídat s pracovníky domova ve skupinách nebo o samotě. Využívat ji budou i pacienti trpící demencí.

Město ocenilo úspěšné pracovníky a dárce krve

28. června 2016 15:14 | Orlová | Jan Varga

Vrátíme se ještě na zasedání zastupitelstva. Vedení Orlové tam totiž předalo poděkování dárcům krve a také za skvělou práci ocenilo několik vybraných zástupců z oblasti kultury, sportu a volnočasových aktivit.

Na náměstí ve staré Orlové se konal tradiční jarmark

28. června 2016 15:11 | Orlová | Jan Varga

Město má za sebou další Orlovský jarmark. Tentokrát se nesl v historickém stylu a to na náměstí ve staré Orlové. Opět si lidé mohli užít mnoho zábavy a skvělou atmosféru s tancem muzikou a historickými ukázkami. Malou ochutnávku jsme pro vás samozřejmě zaznamenali také s naší kamerou.

Hasičská soutěž o pohár starosty Orlové

28. června 2016 15:07 | Orlová | Jan Varga

V rámci orlovského jarmarku se konala už tradiční hasičská soutěž o pohár starosty města. Na tu sjely týmy z regionu aby změřily své síly při hasičských disciplínách. Podívejte se na reportáž, kterou jsme pro vás natočili.

Aktuálně z Orlové 21. 6. 2016

21. června 2016 15:34 | Orlová | Jan Varga

Aktuality a pozvánky z Orlové

Po padesáti pěti letech znovu mezi školními lavicemi

21. června 2016 15:32 | Orlová | Jan Varga

Zavzpomínat na staré dobré časy ve školních lavicích přijeli bývalí absolventi základní školy Jarní v Orlové Porubě. Po 55ti letech tak znovu navštívili prostory školy a podívali se do své bývalé třídy. Toto milé setkání jsme si nenechali ujít ani my.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více