Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Městská knihovna připravila "Prázdninový týden"

2. srpna 2016 15:40 | Orlová | Jan Varga

Městská knihovna v Orlové připravila pro děti prázdninový týden. Během něj budou moci zájemci každý den přijít do knihovny, kde pro ně budou připraveny hry, tvůrčí práce a také soutěže. Akce startuje od osmého srpna a stále jsou volná místa.

Aktuálně z Orlové 2. 8. 2016

2. srpna 2016 15:34 | Orlová | Jan Varga

Aktuality a pozvánky z Orlové

Skotačení přiblížilo Orlovanům skotskou kulturu

2. srpna 2016 15:28 | Orlová | Jan Varga

Skotačení, tak se jmenuje zábavné odpoledne, kterého se zúčastnila také delegace ze Skotska. Návštěvníci akce se tak mohli seznámit s tradiční skotskou hudbou a tancem a na vlastní kůži si vyzkoušet sportovní disciplíny, kterými se Skotové baví odnepaměti.

Olympijská roadshow má za sebou poslední zastávku

1. srpna 2016 12:44 | Celý MS kraj | Jan Varga

Roadshow olympijského parku má za sebou poslední akci. Ta proběhla v sobotu na Pustevnách a zasportovat si mohl každý, bez ohledu na věk. Připraveny byly zábavné soutěže a také autogramiáda bývalých olympijských sportovců. Tentokrát se s návštěvníky přišli pobavit sportovci František Jež a Jiří Tabák.

Orlovou navštívil národní protidrogový koordinátor

28. července 2016 12:51 | Orlová | Jan Varga

Preventivní skupina v Orlové se sešla s národním protidrogovým koordinátorem Jindřichem Vobořilem. Na společné schůzce si obě strany vyjasnily neshody, které vyplynuly z nedávného testování drog u mladistvých v Orlové. Zároveň se domluvily na další spolupráci.

Policisté rozprášili gang, který distribuoval marihuanu

27. července 2016 12:27 | Ostrava-město | Jan Varga

Další úspěch si připsali moravskoslezští kriminalisté. Ve spolupráci se zásahovou jednotkou rozprášili gang pěstitelů marihuany a zatkli pět mužů z Bruntálska a Šumperska. Ti ve speciálních stanech pěstovali konopí, z kterého pak například vyráběli marihuanové tinktury.

Největší ostravskou haldu bude sanovat speciální linka

26. července 2016 14:24 | Ostrava-město | Jan Varga

V Ostravě byla v úterý zahájena výstavba nové separační linky. Ta bude zpracováva těžební odpad uložený na hale Heřmanice, který patří mezi velké ekologické zátěže v MS kraji. Stavbu přijel slavnostně zahájit i ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Na kanalizaci stále nejsou napojeni všichni

26. července 2016 7:44 | Orlová | Jan Varga

V Orlové je ještě mnoho lidí, kteří své domy nenapojili na nově vybudovanou kanalizaci. Úředníci proto budou muset přistoupit k osobním kontrolám a v krajních případech také k pokutám, které se mohou vyšplhat až do desítek tisíců korun.

Městský úřad prochází zateplením a výměnou oken

26. července 2016 7:41 | Orlová | Jan Varga

Městský úřad na náměstí 28. října prochází v těchto dnech kompletním zateplením. K tomu ještě dochází k výměně oken. Budovy úřadu byly poslední, které ještě touto rekonstrukcí neprošly. Jak práce probíhají a jak dlouho budou ještě pokračovat jsme se byli zeptat na odboru rozvoje a investic.

Gulášfest letos přilákal více než 2000 lidí

26. července 2016 7:33 | Orlová | Jan Varga

Orlová má zas sebou další ročník stále oblíbenějšího guláš festu. Návštěvníci mohli přijít do areálu letního kina ochutnat a zhodnotit dvanáct gulášů a užít si i pořádnou porci muziky. Akci jsme si samozřejmě nenechali ujít ani my.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více