Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Karvinští psi pomáhají polským handicapovaným dětem

2. června 2016 12:26 | Orlová | Jan Varga

Karvinští cvičení psi pomáhali handicapovaným dětem v Polsku. Kynologický klub Kovona Karviná totiž vystoupil se svým programem v základní a mateřské škole pro postižené děti v polském Wodzislawi. Při té příležitosti ukázal, že canisterapie má pro tyto děti opravdu smysl.

Dbejte na bezpečnost dětí, nabádají policisté rodiče

1. června 2016 13:31 | Orlová | Jan Varga

Vážná nehoda se stala z kraje týdne v Orlové. Osmiletou holčičku tam na kole srazilo auto a s vážným poraněním hlavy musela být převezena do ostravské fakultní nemocnice. Dívka neměla přilbu ani chrániče, policisté proto nabádají rodiče, aby na výbavu dětí důsledně dohlíželi.

10. ročník Festivalu národnostních menšin v Orlové

31. května 2016 14:08 | Orlová | Jan Varga

Páteční odpoledne patřilo desátému ročníku Festivalu národnostních kultur. Jeho cílem je utužovat přátelské vztahy a spolupráci s partnerskými městy a také družbu mezi menšinami, které žijí v Orlové. V rámci programu vystoupili některé folklorní soubory, ale také populární kapely. Podívejte se na náš příspěvek.

20. Den města Orlové na chvíli přerušil úder blesku

31. května 2016 14:06 | Orlová | Jan Varga

Den města Orlové letos opět nabídl program plný hudby, humoru a zábavy. Tento rok se ovšem museli organizátoři vyrovnat i s nesmlouvavostí přírody. Zásah blesku totiž na nějaký čas vyřadil elektřinu mimo provoz a program tak musel být přerušen.

V Domě dětí a mládeže našli talent letošního roku

31. května 2016 14:05 | Orlová | Jan Varga

Orlová hledala svůj talent roku. Akce, kterou pořádal Dětský parlament společně s Domem dětí a mládeže se zúčastnilo osm soutěžících, kteří mohli vystoupit v libovolných disciplínách. Jejich výkony pak hodnotila tříčlenná porota.

Pěvecká soutěž Naše superstar 2016 má svého vítěze

27. května 2016 16:10 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se opět hledala pěvecká hvězda. Letošního ročníku akce s názvem Naše superstar 2016 se mohli účastnit žáci ze všech základních škol a porota do finálového odpoledne vybrala jedenáct nejlepších. Kdo zvítězil se dozvíte v následujícím příspěvku.

Aktuálně z Orlové

27. května 2016 16:09 | Orlová | Jan Varga

Aktuality a pozvánky z Orlové

Děti z orlovských MŠ soutěžily v hasičských disciplínách

27. května 2016 16:07 | Orlová | Jan Varga

Děti z mateřských škol se pořádně zapotili na dalším ročníku Orlovského Soptíku. Ten probíhal u základní školy Ke Studánce a děti v rámci něj běhali, skákali, prolézali a také se vzdělávali. Akci uspořádal sbor dobrovolných hasičů Orlová město a my jsme na ní nechyběli s naší kamerou.

Úřad vlády ČR napadl výsledky drogových testů

27. května 2016 14:21 | Orlová | Jan Varga

Plošné testování školáků na přítomnost drog přináší nepřesné výsledky a zastrašuje rodiče i děti. Tak reagují odborníci z odboru protidrogové politiky Úřadu vlády české republiky na výsledky testů odpadních vod, které nedávno prováděla některá města MS kraje. Jako první k testům přikročili orlovští preventisté.

Dodavatelské firmy OKD začaly propouštět zaměstnance

24. května 2016 14:22 | Orlová | Jan Varga

Lavina na sebe nenechá dlouho čekat. S takovou přišli zástupci orlovských firem na schůzku s vedením města. Na té si chtěli ujasnit, na co vše se bude třeba v blízké budoucnosti připravit. Podnikatelé odhadují, že jen v Orlové přijdou o práci až stovky lidí.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více