Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Ozbrojený lupič přepadl benzínovou pumpu

11. března 2016 14:23 | Orlová | Jan Varga

Orlovští policisté pátrají po neznámém pachateli, který přepadl benzínovou pumpu v Dolní Lutyni. Pod pohrůžkou použití střelné zbraně si z prodejny odnesl obnos v hodnotě osmi tisíc korun. Při jeho počínání ho ale natočili průmyslové kamery.

Aktuálně z Orlové 11. 3. 2016

11. března 2016 14:21 | Orlová | Jan Varga

Aktuality a pozvánky z Orlové

DDM připravil karneval pro děti i rodiče

11. března 2016 14:20 | Orlová | Jan Varga

Dům dětí a mládeže pro děti připravil karneval. Navštívit ho mohla široká veřejnost a organizátoři připravili opravdu bohatý program. Jak to na akci probíhalo jsme pro vás zpracovali v poslední reportáži, tak se podívejte.

Úpravy lesoparku jedině z jiných finančních zdrojů

8. března 2016 15:06 | Orlová | Jan Varga

Budoucnost Lesoparku je prozatím nejistá. Dotace na plánovanou opravu, o kterou město bojovalo nakonec nebyla schválena a tak bude muset radnice usilovat o finanční prostředky z jiných zdrojů. V tuto chvíli je totiž projektová dokumentace hotová a pokud se peníze podaří získat, může se s revitalizací začít.

Navrhněte i letos svého kandidáta na ocenění města

8. března 2016 15:05 | Orlová | Jan Varga

Jako každý rok, oceňuje Orlová zajímaví osobnosti a kolektivy v mnoha oblastech. Ocenění je udělováno jako projev uznání za dosažené výsledky, za dlouhodobé zásluhy o rozvoj dané oblasti, mimořádným talentům roku nebo u příležitosti významného životního jubilea. A nejinak tomu bude také letos.

Aktuálně z Orlové 8. 3. 2016

8. března 2016 15:04 | Orlová | Jan Varga

Aktuality a pozvánky z Orlové

Orlová má nové pamětní listy města

8. března 2016 15:02 | Orlová | Jan Varga

Jak budou vypadat pamětní listy, které vedení města předává při významných událostech? Právě to jsme se snažili zjistit na setkání, které proběhlo na Městském úřadu. Právě tam byly prezentovány nové návrhy listů a vy se teď můžete podívat, jaké návrhy jsou ve hře.

Špatně zaparkovaná auta blokují příjezd hasičům

4. března 2016 14:50 | Orlová | Jan Varga

Zaparkovaná auta, která brání v průjezdu hasičským vozům. Situace, se kterou se nejen hasiči, ale i řidiči sanitek setkávají zcela běžně. Přitom právě při výjezdech jde často o vteřiny, které mohou zachránit lidské životy. V Orlové se proto rozhodli situaci řešit.

Z OKD letos odejde nejméně 1300 lidí

4. března 2016 14:44 | Frýdek-Místek | Jan Varga

Společnost OKD plánuje, že letos sníží počet svých zaměstnanců z aktuálních přibližně 9800 nejméně o 500 a počet agenturních pracovníků asi o 800. Vyplývá to z vyjádření výkonného ředitele Antonína Klimši ve včerejším vydání firemního týdeníku Horník. Na konci letošního roku navíc ukončí těžbu v dole Paskov na Frýdecko-Místecku.

Aktuálně z Orlové

4. března 2016 14:43 | Orlová | Jan Varga

Aktuality a pozvánky z Orlové

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více