Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Městská policie představila své plány do příštích let

23. února 2016 15:06 | Orlová | Jan Varga

Městská policie představila svou koncepci fungování. S šestiletým plánem, jak zařídit, aby byla Orlová ještě bezpečnějším městem, seznámilo vedení městské policie zastupitele města na jejich zasedání. Počítá například s asistenty prevence kriminality a rozšířením kamerového systému.

V Orlové budou fungovat chráněné dílny

23. února 2016 15:05 | Orlová | Jan Varga

Ručně vyrobená přání, ale i tašky a přikrývky, to vše přišla na městský úřad představit firma, která zaměstnává handicapované pracovníky. Vedení města totiž společnosti přislíbilo pomoc v podobě nových prostor v budově bývalé zvláštní školy. Že stály výrobky opravdu za to, se teď můžete přesvědčit sami.

Aktuálně z Orlové

23. února 2016 15:04 | Orlová | Jan Varga

Aktuality a pozvánky z Orlové

Březnové akce v Městské knihovně Orlová

23. února 2016 15:02 | Orlová | Jan Varga

Pomalu a jistě se blíží březen a to je měsíc knihy. Při té příležitosti si městská knihovna pro své a příznivce literatury připravila řadu zajímavých akcí. Některé jsou již tradiční, jiné budou pro čtenáře novinkou. Ostatně posuďte sami.

Zastupitelé schválili výběhovou plochu pro psy

19. února 2016 15:03 | Orlová | Jan Varga

Podle stávající vyhlášky mohou čtyřnozí miláčci poklusávat vedle svých majitelů pouze na vodítku a s náhubkem. Teď je ale čeká místo, kde se budou moci volně proběhnout. Zastupitelé totiž tento týden schválili novou psí vyhlášku.

Důl Lazy skončí s těžbou nejpozději do dvou let

19. února 2016 15:02 | Havířov | Jan Varga

Na zastupitelstvu města Orlové vystoupil vedoucí odborářů Jaromír Pytlík, který na požádání přišel zastupitele seznámit se situací v OKD. Podle něj je situace opravdu vážná a také Orlová bude muset počítat s brzkým nárůstem nezaměstnanosti.

Aktuálně z Orlové

19. února 2016 15:01 | Orlová | Jan Varga

Aktuality a pozvánky z Orlové

Pokladničky v dětech podpoří finanční gramotnost

19. února 2016 14:59 | Orlová | Jan Varga

Šest nových pokladniček mají k dispozici děti v orlovských školkách. Věrné kopie obchodních pokladen jim věnovala místostarostka města Renata Potyšová společně s vedoucí odboru školství kultury a sportu městského úřadu Zuzanou Ploškovou. V dětech tak chtějí už od útlého věku rozvíjet finanční gramotnost.

Nová výbava se orlovským strážníkům vyplácí

19. února 2016 9:07 | Orlová | Jan Varga

Orlovští strážníci čelí zvýšené agresi ze strany obyvatel. Potvrzuje se tak, že nové vybavení, které vedení městské policie před nedávnem opatřilo, je rozhodně zapotřebí. V posledním případu, který zaznamenaly i kamery, čelili strážníci útoku ze strany opilých mužů.

Orlová plánuje vybudovat nové sportoviště

16. února 2016 15:43 | Orlová | Jan Varga

Orlová se uchází o dotaci na výstavbu nového sportovního hřiště. Stát by mělo v lokalitě základní školy Karla Dvořáčka a nabídnout mi mělo špičkové zázemí. Bližší informace vám prozradíme v prvním dnešním příspěvku.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více