Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

V Orlové se začínají množit případy krádeží dřevin

9. února 2016 15:05 | Orlová | Jan Varga

V Orlové, ale i v okolí se začínají množit případy krádeží dřevní hmoty. Poslední kusy dřeva zmizely v lokalitě Zimného dole u vodní plochy Kozí becírek.

Lidé mohou pomoci zakoupit nové varhany

9. února 2016 15:04 | Orlová | Jan Varga

Evangelický kostel v Orlové vyhlásil sbírku na nové varhany. Stávající instrument už totiž není vyhovující a kromě mše už muzikantům příliš neposlouží. Do sbírky mohou přispívat členové evangelické církve, ale do budoucna je v plánu sbírku rozšířit i mezi širokou veřejnost.

Vjezd do Zámeckého parku v Orlové jen na povolení

5. února 2016 14:20 | Orlová | Jan Varga

Konflikt mezi vedením města a římskokatolickou farností ve staré Orlové je zažehnán. Hlava farnosti nesouhlasila s rozhodnutím města o zákazu vjezdu do zámeckého parku, který bezprostředně sousedí s kostelem a celou situaci tak muselo řešit vedení města. A kompromis je na světě.

Vedení města se opět sešlo s dětským parlamentem

5. února 2016 14:19 | Orlová | Jan Varga

Dětský parlament se opět sešel s vedením města. V rámci schůzky se obě strany navzájem informovaly o důležitých informacích a pobavili se o budoucí spolupráci. Co ze schůzky vyplynulo vám řekneme v následujícím příspěvku.

Nový kamarád pomůže sociálně slabým dětem

5. února 2016 14:18 | Orlová | Jan Varga

Více mladých dobrovolníků, takovou prosbu vzneslo vedení města na setkání s Dětským parlamentem, o kterém jsme vás teď informovali. Proto jejich členy seznámilo s novým projektem, který by měl pomoci zvýšit sociální cítění orlovských mladistvých.

DDM zveřejnil nabídku letošních táborů

5. února 2016 14:08 | Orlová | Jan Varga

Dům dětí a mládeže představil letošní nabídku prázdninových aktivit. Mnozí se mylně domnívali, že letos dojde k jejich omezení. Opak je ale pravdou, nabídka je bohatá a děti si budou moci vybrat z mnoha akcí, které nabízí pokaždé něco nového.

Vjezd do Zámeckého parku v Orlové jen s povolením

5. února 2016 10:21 | Orlová | Jan Varga

Konflikt mezi vedením města a římskokatolickou farností ve staré Orlové je zažehnán. Hlava farnosti nesouhlasila s rozhodnutím města o zákazu vjezdu do zámeckého parku, který bezprostředně sousedí s kostelem. Celou situaci tak muselo řešit vedení města a kompromis je, zdá se, na světě.

V Orlové pomáhá nejméně dobrovolníků v okrese

4. února 2016 13:29 | Orlová | Jan Varga

Orlová má nouzi o dobrovolníky. Vyplývá to z čísel, které uveřejnila nezisková organizace Adra. Ve srovnání s jinými městy je Orlová na nejnižších příčkách, co se počtu dobrovolníků týče. Situaci by mohl změnit nový projekt, který počítá hlavně s mladými.

Aplikaci na hlášení závad zvažují další města v kraji

29. ledna 2016 13:57 | Celý MS kraj | Jan Varga

Lidé v kraji mohou hlásit závady na městském mobiliáři pomocí webu. Některá města před časem rozjela také aplikaci, kterou si mohou lidé stáhnout do mobilu a škody na majetku hlásit rovnou z terénu. O jejím zavedení teď uvažují i další města.

Orlovští deváťáci mají zájem o technická studia

27. ledna 2016 11:15 | Orlová | Jan Varga

Orlovští žáci devátých tříd mají stále větší zájem o technické obory. Potvrzuje to počet podaných přihlášek na školy s technickým zaměřením. Podle středoškolských učitelů je ale stále málo těch, kteří dané obory dokážou zdárně dostudovat.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více