Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Válec domy v Orlové neponičil, náhrada škod nebude

26. ledna 2016 13:15 | Orlová | Jan Varga

Lidé v Orlové, kterým údajně po projetí silničního válce popraskaly domy, mají smůlu. Městský úřad zamítl jejich žádosti o náhradu škody. Podle kontrolního měření vibrací totiž nelze dokázat, že praskliny na domech skutečně způsobil válec.

MS celníci loni vybrali více než čtyři miliardy korun

22. ledna 2016 11:09 | Ostrava-město | Jan Varga

Čtyři miliardy 362 mililonů korun, to je částka o kterou moravskoslezští celníci v navýšili státní rozpočet v loňském roce. Nejvýznamnější položkou jsou spotřební daně z výrobků. Celníkům se podařilo oproti roku 2014 částku navýšit o 321 milionů.

Hasiči převzali novou techniku za 330 milionů korun

21. ledna 2016 14:38 | Celý MS kraj | Jan Varga

Více než padesát vozů si ve čtvrtek v Ostravě převzali hasiči z obcí MS kraje. Novou techniku hasičským jednotkám předalo vedení kraje. Vozy za 330 milionů korun budou sloužit v dobrovolných i profesionálních jednotkách a financovány byly z evropských peněz.

Agresivita narůstá, orlovští strážníci posilují výbavu

13. ledna 2016 12:57 | Orlová | Jan Varga

Agresivita některých výtržníků narůstá. Své o tom ví orlovští strážníci, kteří se s útoky na svou osobu setkávají mnohem častěji, než tomu bylo dříve. Právě proto v těchto dnech převzali nové vybavení jako jsou neprůstřelné vesty nebo třeba elektrické paralyzéry.

Rozhodnuto: Náměstí v Orlové se letos začne stavět

8. ledna 2016 10:35 | Orlová | Jan Varga

Nové náměstí v Orlové definitivně bude. Ministr financí Babiš svým podpisem stvrdil, že stát výstavbu podpoří. Stavět se začne letos prvního června a do konce roku 2018 by tak měla mít Orlová hotové zcela nové centrum.

Pozor na petardy! varují moravskoslezští hasiči

31. prosince 2015 7:29 | Celý MS kraj | Jan Varga

Jako každý rok přibývá hasičům na Silvestra práce. Množství vypitého alkoholu a manipulace s pyrotechnikou a světlicemi často končí popáleninami a požáry. Hasiči vyjíždějí k desítkám takových případů. Čemu se letos vyhnout, prozradí mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Studenti orlovského gymnázia předvedli svůj talent

23. prosince 2015 10:08 | Orlová | Jan Varga

Gymnázium a obchodní akademie Orlová má talent. Tak se jmenuje akce, kterou vedení školy připravilo pro studenty. Ti si měli za úkol připravit scénku, hudební vystoupení, nebo taneční kreaci, se kterou pak vystoupili před zaplněnou tělocvičnou. Výkony hodnotila pětičlenná porota.

Orlovský hokej slaví 85 let své existence

22. prosince 2015 10:57 | Orlová | Jan Varga

85 let. Přesně tak dlouho v Orlové funguje hokejový klub. Takovéto jubileum se zkrátka muselo oslavit. A tak se do městského stadionu sjeli všichni funkcionáři, kteří se svou prací pod Orlovský klub podepsali a také bývalí hráči, kteří před lety v barvách klubu bruslili.

Orlovský městský úřad prošel auditem

17. prosince 2015 11:34 | Orlová | Jan Varga

Městskému úřadu chybí podpora informačních technologií. Upozornily na to výsledky procesního auditu, který zadalo vedení orlovské radnice, aby tak prověřilo efektivitu práce úředníků na jednotlivých odborech. Jako další z problémů pak auditoři vyhodnotili fakt, že na úřadě nebyla půl roku obsazena funkce tajemníka.

Orlovští zastupitelé jednali o hazardu

16. prosince 2015 11:39 | Orlová | Jan Varga

Regulujme konečně hazard ve městě. Takto vyzývala opozice orlovské vedení města na pravidelném zasedání zastupitelstva. Některým se totiž nelíbí, že město v rozpočtu každoročně počítá s finanční částkou, kterou generují povolené herny. Na příští rok se takto počítá s osmnácti miliony korun.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více