Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Kraj vyhlásí 18. prosince další kotlíkovou výzvu

11. prosince 2015 12:32 | Orlová | Jan Varga

Jak správně vyplnit žádost o dotaci a jaké podmínky musí žadatel splnit, aby získal nový kotel. To lidem přijeli do Orlové vysvětlit pracovníci krajského úřadu, který už za krátkou dobu vyhlásí další výzvu v rámci kotlíkových dotací.

Při opravách cesty v Orlové prý lidem popraskaly domy

8. prosince 2015 11:28 | Orlová | Jan Varga

Domkaři v Orlové řeší problém. Po opravách cesty na ulici Přespolní totiž některým popraskaly domy. Podle nich za to může těžký válec, který cestu uhlazoval. Pracovníci městského úřadu proto provedou dodatečnou kontrolu, která má prokázat, jestli škody skutečně způspobila stavební firma.

Požár v Radkově nepřežilo čtyřměsíční dítě

7. prosince 2015 13:03 | Opava | Jan Varga

V sobotu ráno zasahovali hasičské sbory v obci Radkov na Opavsku. Začala tam totiž hořet ložnice rodinného domu. Při požáru bohužel zemřelo čtyřměsíční dítě. Jeho rodiče a starší sourozenec byli převezeni do fakultní nemocnice v Ostravě.

NIP a DIOP v Orlové už pět let

4. prosince 2015 14:41 | Orlová | Jan Varga

Stovky pacientů v poměrně krátké hospitalizační době. Takový je zatím výsledek orlovských jednotek dlouhodobé intenzivní péče. Na sjezdu, který se konal u příležitosti pětiletého fungování oddělení nemocnice, to potvrdil jeho primář Zdeněk Bělík.

V orlovské mateřince učí děti zručnosti a motorice

4. prosince 2015 14:38 | Orlová | Jan Varga

Mateřská škola Karla Dvořáčka má novou polytechnickou učebnu. V té se mohou děti už od mala učit zručnosti a technickým dovednostem. Tento týden ji do provozu slavnostně uvedli zástupci města, sponzoři a vedení zařízení.

V Orlové zatím není o kotlíkové dotace velký zájem

2. prosince 2015 12:55 | Orlová | Jan Varga

V Orlové registrují dlouhodobě malý zájem o kotlíkové dotace. Přitom na území města, ale i v okolních obcích, jsou stovky domů, které dosud topí tuhými palivy. Radnice proto doufá, že s novou výzvou, která je oproti minulým ještě výhodnější, přibude také zájemců.

Orlovská pirueta letos přilákala 140 krasobruslařů

30. listopadu 2015 12:23 | Orlová | Jan Varga

Do Orlové se o víkendu sjeli krasobruslaři z celé republiky. Probíhal tam totiž 19. ročník soutěže Orlovská pirueta. Letos se klání účastnilo na sto čtyřicet mladých sportovců ve věku od osmi do 25 let.

Zimní stanování už 25 let sdružuje “otrlé” výletníky

23. listopadu 2015 12:47 | Celý MS kraj | Jan Varga

Víkend patřil otužilým výletníkům. Členové turistických klubů z celé republiky se sjeli do nejvýchodnějšího místa Beskyd, aby oslavili 25. výročí zimního stanování, které probíhá každoročně nedaleko obce Bukovec.

S orlovskými judisty pracuje nové vedení klubu

16. listopadu 2015 12:10 | Orlová | Jan Varga

O judo v Orlové je opět velký zájem. Do jeho čela se totiž postavilo nové vedení, které za necelý rok očistilo pošpiněné jméno klubu. Ten byl poslední roky v úpadku, bývalé vedení totiž špatně hospodařilo s finančními prostředky.

Spolky a kluby v Orlové se představily už po dvacáté

5. listopadu 2015 11:51 | Orlová | Jan Varga

Orlová slaví. Po dva dny se v ní totiž koná jubilejní 20. ročník výstavy spolkové a klubové činnosti. Ta každoročně představí různé druhy aktivit, kterým se kluby a spolky věnují ve volném čase. Že má město co nabídnout, vás přesvědčíme v poslední reportáži.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více