Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Orlovští strážníci zachránili dítě před pádem z okna

30. října 2015 12:14 | Orlová | Jan Varga

Opravdu profesionální zákrok mají za sebou orlovští strážníci. Ti tento týden s nebývale chladnou rozvahou zachránili dvouletého chlapce, který se pohyboval na okenní římse v osmém patře domu. Nebýt rychlosti v jejich rozhodnutích, všechno mohlo dopadnout jinak.

Orlovské Múzy slaví mezi účastníky velký úspěch

21. října 2015 13:48 | Orlová | Jan Varga

Klienti sociálních zařízení z celého kraje mohli předvést své umělecké dovednosti. V Orlové totiž proběhl druhý ročník festivalu Orlovské múzy, na kterém se mohli zájemci projevit herecky, hudebně ale i pohybově.

Kontroly heren v Orlové jsou úspěšné

16. října 2015 10:42 | Orlová | Jan Varga

Kontroly heren v Orlové pokračují. A městská policie už má na seznamu desítky lidí, kteří pobírají dávky v hmotné nouzi a přesto hrají na automatech. Pro tyto případy má městská policie, která spolupracuje s úřadem práce, řešení.

Policie dopadla pěstitele marihuany a lysohlávek

14. října 2015 11:00 | Orlová | Jan Varga

Orlovští kriminalisté dopadli dealera drog z Petřvaldu. 31 letý muž měl od roku 2007 pěstovat a následně prodávat různým lidem z Petřvaldu a okolí marihuanu a lysohlávky. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest.

Plavecká soutěž měst v Orlové: 721 účastníků

8. října 2015 9:19 | Orlová | Jan Varga

Další ročník Plavecké soutěže měst je za námi. Akce, která chce hlavně v mladých lidech vzbudit zájem o pohyb a sport, probíhala po celé republice. Na její průběh jsme se byli tentokrát podívat v Orlové.

Význam Leoše Janáčka připomíná naučná stezka

5. října 2015 12:54 | Celý MS kraj | Jan Varga

Leoš Janáček očima dětí, tak se jmenuje stezka, která mapuje hukvaldská místa, související se životem slavného hudebního skladatele. Na jeho tvorbě se podíleli také žáci základní školy, kteří stezku ozvláštnili informačními body.

Karvinští se rozloučili s autobusovým obchodem

23. září 2015 12:57 | Karviná | Jan Varga

Konec starých dobrých časů. Tak vnímali karvinští úterní rozloučení s autobusem, v jehož útrobách fungoval po léta malý obchůdek. Právě v úterý navždy zmizel z místa, kde stál celých 25 let a vyprovodit ho přišli desítky místních.

Nezaměstnanost v MS kraji se výrazně snížila

11. září 2015 17:08 | Celý MS kraj | Jan Varga

Nezaměstnanost v MS kraji se výrazně snížila. A to nejen meziměsíčně, ale i meziročně. Pokles lidí bez práce zaznamenali ve všech okresech kraje. Nejhůře je na tom dlouhodobě Bruntál a hned v závěsu Karviná.

Novojičínští herci se vrací na divadelní prkna

10. září 2015 13:18 | Nový Jičín | Jan Varga

Po téměř roční pauze se na prkna Beskydského divadla v Novém Jičíně vrací i místní herci. V těchto dnech finišují s přípravou na obnovenou premiéru lechtivé francouzské komedie Láska, sex a žárlivost.

Mariánské Hory a Hulváky posílají prvňáky do Chorvatska

10. září 2015 13:13 | Ostrava-město | Jan Varga

Zájezdy do Chorvatska pro prvňáky. Městský obvod chce takto pomoci malým školákům ulehčit jejich začlenění do kolektivu. Proto se rozhodl z rozpočtu vyčlenit prostředky, kterými z velké části dětem dovolenou uhradí. Jak se děti na dovolené měli, se dozvíte v reportáži.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více