Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Za protesty v MNO prý stojí pouze jeden člověk

24. července 2015 14:37 | Ostrava-město | Jan Varga

Za snahami sesadit stávajícího ředitele Městské nemocnice Jaroslava Luxe prý stojí bývalý šéf zařízení Tomáš Mrázek. Na mimořádném brífingu to novinářům řeklo vedení nemocnice. Veškeré petiční dokumenty byly totiž odesílány právě z jeho počítače. Mrázek se tak prý snaží znovu dostat do křesla ředitele.

Letošní ročník Colours of Ostrava se opět vydařil

20. července 2015 12:34 | Ostrava-město | Jan Varga

V neděli večer skončil další ročník Colours of Ostrava. Multižánrový hudební festival slavil u návštěvníků opět velký úspěch. Navštívilo ho o téměř tři tisícovky více lidí, než loni. Jak to na festivalu vypadalo prozradíme v reportáži.

Colours of Ostrava: 1. den si nenechaly ujít tisíce lidí

17. července 2015 10:57 | Ostrava-město | Jan Varga

Ve čtvrtek v poledne se v areálu Dolní oblasti Vítkovice otevřely brány festivalu Colours of Ostrava. Fanoušci si mohou užít na tři sta programových bodů na 16ti pódiích, kromě muziky je připraveno divadlo, videoprojekce, ale také cirkusová představení. Festival k večeru zahájil Michal Hrůza s kapelou.

Situaci v MNO prověří vedení Ostravy

15. července 2015 13:08 | Ostrava-město | Jan Varga

Vedení Ostravy prověří situaci v Městské nemocnici Ostrava. Více než 430 zaměstnanců totiž požaduje odvolání ředitele Jaroslava Luxe. Kritizují personální změny, špatnou komunikaci se zaměstnanci i řízení ekonomiky a provozu.

Pozor na dopravní nehody během prázdnin

9. července 2015 15:12 | Celý MS kraj | Jan Varga

Začaly prázdniny a s nimi spojená vysoká frekvence řidičů na silnicích. Pravidelně se s příchodem léta zvýší také počet dopravních nehod. Ty se týkají lidí, kteří jedou na dovolenou, ale také těch, kteří řídí pod vlivem alkoholu.

MERS v Ostravě? Lidé čekají na výsledky v karanténě

3. července 2015 12:13 | Ostrava-město | Jan Varga

Účastníci zájezdu z Ostravy do Ukrajiny čekají v karanténě. Jejich korejský průvodce totiž během cesty v autobuse zkolaboval a zdravotníci konstatovali podezření na nebezpečný virus MERS, kterým se muž mohl nakazit během pobytu ve své zemi. Zda lidé zůstanou nadále v karanténě rozhodnou až lékařské testy.

Začínají rozsáhlé opravy ostravských silnic

3. července 2015 11:41 | Ostrava-město | Jan Varga

Dopravní komplikace, které podle vedení města Ostrava ještě nikdy v historii nezažila. Velké letní uzavírky kvůli opravám komunikací pomalu začínají. Práce už probíhají na ulici 28. října a od úterý se přidá hned několik dalších dopravních omezení.

Svět záhad odkrývá výstava na ostravském hradě

3. července 2015 11:13 | Ostrava-město | Jan Varga

Kdo má rád svět tajemství a nadpřirozených jevů, jistě si přijde na své. Na Slezskoostravském hradu je totiž k vidění nová expozice Muzeum záhad, kterou připravil známý záhadolog Arnošt Vašíček. Na co se můžete těšit vám prozradíme v reportáži.

Dohodnuto: prvoligový fotbal v Ostravě zůstane

1. července 2015 13:17 | Ostrava-město | Jan Varga

Vedení Ostravy se dohodlo s Baníkem na budoucím pronájmu Bazal. Prozatím s klubem uzavřelo smlouvu o pronájmu travnatých ploch stadionu a obě strany se také smluvně dohodly na podmínkách, za kterých bude Baník využívat městský stadion ve Vítkovicích.

Průmyslu v MS kraji má pomoci splavnění Odry

25. června 2015 13:45 | Celý MS kraj | Jan Varga

Sdružení pro rozvoj MS kraje a polská Rada kapitánů pokračují v přípravě projektu splavnění řeky Odry. O plánech, jak vybudovat vodní cestu, která by propojila polské Keďieržyn-Kozle a Mošnov na Novojičínsku nedávno jednali zástupci obou stran. Projekt by podpořil rozvoj průmyslu obou regionů.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více