Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Zmizí hrací automaty také z Karviné?

9. září 2015 13:14 | Karviná | Jan Varga

Regulace výherních automatů v MS kraji je v kurzu. Přistoupili k ní nově také některé ostravské městské obvody. Debata se znovu rozvinula také v Karviné, která doposud hazard tolerovala. Někteří zastupitelé totiž požadují jeho úplný zákaz.

Opilý řidič v Karviné vjel na hřbitov a poničil hroby

8. září 2015 12:46 | Karviná | Jan Varga

Netradiční nehodu museli řešit karvinští policisté. Řidič ve Fordu totiž vjel se svým vozem na jeden z tamějších hřbitovů a poničil několik náhrobků. Dechová zkouška u muže prokázala alkohol v krvi. Škoda se vyhoupla na více než 60 tisíc korun.

Budoucnost sloního samce Calvina je velmi nejistá

1. září 2015 9:51 | Celý MS kraj | Jan Varga

Budoucnost sloního samce Calvina z ostravské ZOO je velmi nejistá. Má nemocnou nohu a její stav se neustále zhoršuje, podle ošetřovatelů je tedy otázkou, jak dlouho ještě dokáže samec tento handicap bez větších omezení snášet.

Rekonstrukce ostravských silnic pomalu finišují

28. srpna 2015 14:06 | Ostrava-město | Jan Varga

Teď přinášíme aktuální informace z ostravské dopravy. Dokončují se práce na komunikacích u zastávky Vodárna a do další fáze se přehoupla také rekonstrukce Nádražní ulice. Během září by pak měla být postupně zprovozněna většina opravovaných úseků.

Rada Ostravy schválila auditora městských firem

28. srpna 2015 11:42 | Ostrava-město | Jan Varga

Vedení Ostravy schválilo forenzního auditora, který provede kontrolu v devíti městských společnostech. Ve výběrovém řízení zvítězila firma “Ernst and Jang”, která audit provede za téměř osm milionů korun bez DPH. Vedení magistrátu navíc rozhodlo, že důkladnou kontrolou projde ještě jedna významná městská společnost.

Ostravský skelet se má proměnit v multifunkční dům

27. srpna 2015 14:51 | Ostrava-město | Jan Varga

Do konce roku 2017 by se měl ostravský skelet proměnit v multifunkční budovu s kancelářemi, obchody a apartmány. Rada města Ostravy totiž schválila dodatek ke smlouvě, ve kterém se vlastník nemovitosti, firma RedHouse Development, zavazuje budovu v termínu dostavět. V případě, že dodatek nedodrží, zaplatí milionové sankce anebo propadne budova i s okolními pozemky přijde.

Magičtí Lucemburkové: unikátní výstava v Ostravě

6. srpna 2015 10:22 | Ostrava-město | Jan Varga

Milovníci historie mohou navštívit unikátní výstavu v Ostravě. Expozice Magičtí Lucemburkové mapuje dobu a život tohoto rodu v českých zemích a přináší mnoho dalších zajímavostí. Výstava ve velkém Světě techniky v Dolní oblati Vítkovic potrvá až do září.

Krnované mohou využívat nově opravený most

31. července 2015 12:37 | Celý MS kraj | Jan Varga

Krnovští mohou od pátku využívat nově opravený most. Stavba, která spojuje obytnou část města s jeho centrem, byla v havarijním stavu a bylo nutné ji rekonstruovat. Vozidla se teď dostanou na most bez problémů a lidé mohou využívat postranní chodníky.

Řeky v kraji vysychají, sucho trápí také zahrádkáře

29. července 2015 12:03 | Celý MS kraj | Jan Varga

MS kraj trápí sucho. V některých městech dokonce vyhlásili zákaz používání vody na zahradách. I když v těchto dnech dorazilo deštivé počasí, už příští týden se mají vrátit tropy. Snížené hladiny řek potrvzují také vodohospodáři.

Studénka: Za železniční nehody mohou lidská selhání

29. července 2015 10:27 | Celý MS kraj | Jan Varga

Železniční nehoda ve Studénce, při které zahynuli tři lidé a dalších sedmnáct bylo zraněno, oživila debaty o tragické události z roku 2008. Nehoda vlaku Comenius, na který se zřítil most nemá dodnes jasné viníky. Podle vedení Studénky hrál ale v obou případech klíčovou roli lidský faktor.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více