Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Přípravy na 70. výročí od konce 2. sv. války probíhají

25. února 2015 11:53 | Celý MS kraj | Jan Varga

Výstavy, pietní akt i setkání s válečnými veterány. Také náš kraj si takto bude letos připomínat 70. výročí od konce druhé světové války. Kromě významných válečných osobností budou přítomni také zástupci současného armádního sboru a vzpomínkové akce proběhnou na mnoha místech v kraji.

Výběrové řízení na krajského koronera pokračuje

13. února 2015 9:50 | Celý MS kraj | Jan Varga

Kdo by chtěl vykonávat služby koronera v MS kraji, má opět šanci. Krajský úřad totiž zrušil výběrové řízení, do kterého se přihlásil pouze jeden zájemce. Ukládá mu to totiž zákon, podle kterého se musí přihlásit minimálně dva uchazeči. Služby koronera doposud zajišťovala Městská nemocnice Ostrava.

Mariánské Hory rozdělí na darech 150 tisíc

10. února 2015 10:47 | Ostrava-město | Jan Varga

Radnice v Mariánských Horách a Hulvákách se rozhodla podpořit organizace a spolky, které fungují na území městského obvodu. Na jejich aktivity rozdělí až 150 tisíc korun, o finanční podporu ve výši 20ti tisíc si mohou jednotliví zájemci požádat do 15. března.

Hnutí ANO ve FM se sešlo se zástupci KSČM

4. února 2015 13:43 | Frýdek-Místek | Jan Varga

Jednání o možné koalici ve Frýdku-Místku pokračuje. Tento týden se sešli zástupci dvou klubů, hnutí ANO a KSČM, aby si vyjasnili své postoje. Konkrétní návrhy ze schůzky nevzešly, ale obě strany jsou podle svých slov otevřeny dalšímu jednání.

Slůně z ostravské ZOO slaví 1. narozeniny

2. února 2015 11:48 | Ostrava-město | Jan Varga

Slůně z ostravské zoo slaví první narozeniny. I přes prvotní obavy ošetřovatelů, se slůněti daří dobře. Stále sice přijímá pouze náhražku mléka, na váze ale bez problémů přibývá. Stalo se také inspirací pro založení sbírky na podporu výzkumu sloních nemocí, kterou ostravská zoo rozjela během loňského roku.

Nájezd na Plzeňskou ulici je oficiálně otevřen

30. ledna 2015 10:57 | Ostrava-město | Jan Varga

Dopravní komplikace v Ostravě - Jihu jsou u konce. Řidiči mohou od pátku využívat silniční napojení z Pavlovovy ulice na Plzeňskou. Obyvatelé se také dočkali nového podchodu a cyklostezky. Zkrácení cesty na zastávky městské hromadné dopravy vítají hlavně lidé staršího věku.

Letos pomůže africkým dětem přes 300 škol

27. ledna 2015 13:23 | Celý MS kraj | Jan Varga

“Hromadné sněhulákování”, tak nazvali organizátoři mimořádnou akci, během které mohou zájemci podpořit děti v africké Gambii. Podpořit projekt Sněhuláci pro Afriku ostravského Gymnázia Ostrava Hrabůvka, se tento rok rozhodlo přes třista škol, organizací a firem z celé republiky.

Dětem v nemocnicích pomáhají panenky Kiwanis

26. ledna 2015 12:17 | Ostrava-město | Jan Varga

V osmi nemocnicích kraje pomáhají dětským pacientům panenky Kiwanis. Hadrové hračky si mohou pomalovat dle vlastní představivosti a mají jim také pomoci zdolat obavy z nemocničního prostředí. V Ostravě je tento týden předával zpěvák Marek Ztracený.

Ostravský magistrát zprůhlednil veřejné zakázky

22. ledna 2015 8:36 | Ostrava-město | Jan Varga

Ostravský magistrát přijal nová opatření při zadávání veřejných zakázek. Změny se týkají výběru firem a zveřejňování smluv. Chce tak omezit korupci, zprůhlednit výběr uchazečů a přitom také ušetřit.

OKD tento rok opustí více než tisícovka lidí

21. ledna 2015 11:27 | Celý MS kraj | Jan Varga

Vlna propouštění ve společnosti OKD bude letos pokračovat. Podle prvních odhadů by měla spolupráci s firmou letos opustit více než tisícovka lidí. Kromě vybraných pracovníků a zaměstnanců v důchodovém věku, se budou změny týkat také dodavatelských firem.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více