Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Lázně v MS kraji očekávají novelu zákona

19. listopadu 2014 9:26 | Celý MS kraj | Jan Varga

Lidé budou moci zůstat v lázních o týden déle. Léčebné ústavy v MS kraji napjatě očekávají, jak bude novela zákona, kterou před časem schválila poslanecká sněmovna, vypadat. Koho se prodloužení pobytů bude týkat zatím není jasné.

Žáci základních škol si převzali svá vysvědčení

27. června 2014 13:36 | Celý MS kraj | Jan Varga

Školní rok je u konce, děti si v pátek převzaly svá vysvědčení a začínají jim letní prázdniny. Jak konec školního roku probíhal, jsme se byli podívat na 2. Základní škole ve Frýdku-Místku, kde prvňáčci vyprovázeli žáky devátých tříd posledním zvoněním.

Známky Regionální potravina roku jsou rozdány

27. června 2014 12:50 | Celý MS kraj | Jan Varga

Regionální potraviny letošního roku jsou vybrány. V Ostravě se tento týden sešla hodnotitelská komise, v jejímž čele stál zástupce ministerstva zemědělství. Ta měla za úkol vybrat z více než stovky masných, pekařských, nebo nápojových produktů.

Ve FM proběhlo zahájení 11. ročníku Sweetsen Festu

27. června 2014 12:22 | Frýdek-Místek | Jan Varga

V Sadech Svobody ve středu proběhlo slavnostní zahájení letošního 11. ročníku Sweetsen festu. Hudební, filmovou i literární událost zahájili recitátoři, kteří představili své básně. My jsme se zeptali ředitele festivalu Petra Korče, na co se mohou návštěvníci letos těšit.

300 vojáků vzdalo hold raněnému v Afghánistánu

19. června 2014 12:42 | Celý MS kraj | Jan Varga

Pochod více než tří stovek vojáků a přelet dvou podzvukových bojových letounů ve čtvrtek zažili ve Frýdku-Místku. Velká akce proběhla na počest vojáka Lukáše Hirky, místního rodáka, který byl zraněn při raketovém náletu na základně v Afghánistánu. Ze svých zranění se nyní rehabilituje v lázních Klimkovice.

Žáky ve FM navštívili studenti ze zahraničí

13. června 2014 11:59 | Celý MS kraj | Jan Varga

Žáci 2. Základní školy ve Frýdku-Místku si mohli procvičit svou angličtinu. Týden u nich totiž pobývali studenti z mnoha zemí světa. Studenti představili žákům země, ze kterých pocházejí, a to v rámci projektu Edison mezinárodní studentské organizace ISEC.

Letní teploty zvou na venkovní koupaliště

6. června 2014 12:07 | Celý MS kraj | Jan Varga

Letní teploty zvou na koupaliště, která nedávno zahájila letní sezónu. Lidé mohou navštívit také venkovní areál Aquaparku Olešná, který je během června otevřený po celý den. Letošní sezóna navíc slibuje bohatý doprovodný program.

Památkovou zónu ve FM bude řešit pracovní skupina

5. června 2014 12:13 | Frýdek-Místek | Jan Varga

Primátor města přislíbil, že vytvoří speciální pracovní skupinu, která se bude zabývat problematikou plošné ochrany textilních budov. Účastnit se jí budou zástupci města, památkového úřadu, ale také vlastníci dotčených budov. Dokud ze skupiny nevzejdou jasná stanoviska, plánovaná památková zóna prozatím nevznikne.

Na Olešné roste nové multifunkční hřiště

3. června 2014 11:34 | Frýdek-Místek | Jan Varga

V areálu přehrady Olešná vyroste nové hřiště. Vzniká v úrovni krytého a letního aquaparku na travnaté ploše pod cyklostezkou. Kvůli stavbě za téměř 11 milionů korun by měli být obezřetní všichni cyklisté a bruslaři. Průjezd cyklostezkou totiž může být nebezpečný.

Soud ve FM řešil zahlazené dopravní přestupky

29. května 2014 13:29 | Frýdek-Místek | Jan Varga

Kauza magistrátu města Frýdek-Místek pokračuje. U okresního soudu ve Frýdku-Místku ve čtvrtek figurovalo devět lidí obžalovaných převážně ze zneužití pravomoci veřejného činitele. Mezi nimi také ředitel městské policie a primátor města. Obžalovaní měli údajně bez řádného projednání zamést několik dopravních přestupků pod koberec.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více