Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Novojičínskem se prohnaly silné přívalové deště

27. května 2014 9:53 | Nový Jičín | Jan Varga

Novojičínskem se včera přehnaly silné přívalové deště. Hasiči vyjížděli nejméně k padesáti případům čerpání vody ze sklepů a pozemků obytných domů. V Bravanticích u Studénky dokonce voda strhla rozestavěnou lávku.

Kauza primátora Frýdku-Místku je u soudu

26. května 2014 14:20 | Frýdek-Místek | Jan Varga

Okresní soud ve Frýdku-Místku dnes začal rozplétat kauzu spojenou se zmanipulovanými veřejnými zakázkami ve Frýdku-Místku. Mezi obviněnými usedne také primátor města a jeho náměstci. Hlavní líčení je naplánováno na celý týden.

Zloději ukradli jízdní kola za téměř 1 milion Kč

23. května 2014 13:17 | Ostrava-město | Jan Varga

Policie odhalila čtyři skupiny pachatelů, kteří kradli kola. Celkově zloději odcizili 80 jízdních kol za stovky tisíc korun. V tuto chvíli už má policie většinu kol ve svých rukou a prověřuje, kdo jsou jejich majitelé.

Celníci na Karvinsku zajistili neoznačený tabák

23. května 2014 12:40 | Ostrava-město | Jan Varga

Velké množství neřezaných tabákových listů a zpracovaného tabáku bez řádného označení zabavili tento týden moravskoslezští celníci. Tabák našli v průmyslovém areálu ve Starém městě u Karviné. Odhadovaná škoda na dani by se vyšplhala ke třem milionům korun.

Ve FM by mohla vzniknout památková zóna

21. května 2014 12:36 | Frýdek-Místek | Jan Varga

Ve Frýdku-Místku by mohla vzniknout nová památková zóna. Město chce společně s památkáři tímto způsobem zamezit dalšímu bourání historických textilních budov. Na společném postupu se dohodli společně se zástupci ministerstva kultury na dalším setkání, které ve Frýdku-Místku proběhlo.

Hladiny řek ve FM kontroluje krizový štáb města

16. května 2014 13:10 | Frýdek-Místek | Jan Varga

Krizový štáb Frýdku-Místku je kvůli povodňové hrozbě celý pátek v pohotovosti. Hladiny řek ve městě začaly nebezpečně stoupat už v noci na pátek. V pátečních dopoledních hodinách pak krizový štáb vyhlásil 2. povodňový stav.

Žáci si testovali svou řemeslnou zručnost

6. května 2014 12:22 | Frýdek-Místek | Jan Varga

Žáci základních škol z Frýdku-Místku a okolí si prověřili svou řemeslnou zručnost. Střední škola elektrostavební a dřevozpracující totiž připravila soutěž, ve které se soutěžící utkali hned ve třech řemeslných kategoriích. Cílem akce bylo podpořit zájem mladých o technické obory.

V ZŠ na Hukvaldech se vyučuje v přírodě

2. května 2014 11:14 | Celý MS kraj | Jan Varga

Žáci základní školy v Hukvaldech se budou učit v přírodě. Mají totiž k dispozici novou ekotřídu, kterou získali díky obci a dotaci z ministerstva životního prostředí. Slavnostní otevření proběhlo v rámci projektového vyučování ke Dni země.

V ZŠ na Hukvaldech se vyučuje v přírodě

2. května 2014 10:08 | Celý MS kraj | Jan Varga

Žáci základní školy v Hukvaldech se budou učit v přírodě. Mají totiž k dispozici novou ekotřídu, kterou získali díky obci a dotaci z ministerstva životního prostředí. Slavnostní otevření proběhlo v rámci projektového vyučování ke Dni země.

Děti v MŠ SNĚŽENKA si posilují imunitu saunováním

29. dubna 2014 11:43 | Frýdek-Místek | Jan Varga

V MS kraji přibývá mateřských škol, jejichž součástí je také sauna. Podle odborníků má pravidelné saunování pozitivní vliv na imunitní systém. V našem kraji, kde je nejhorší ovzduší v zemi, mají o tuto kratochvíli děti velký zájem.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více