Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

V kraji operují dvě nové posádky zdravotníků

15. ledna 2015 9:07 | Celý MS kraj | Jan Varga

Posádky zdravotnické záchranné služby za sebou mají pracovně velmi intenzivní rok. Vyjížděli k více než sto tisícům případů a ošetřili o tři tisíce pacientů více než v roce 2013. Sanitní vozy tak museli zasahovat na území MS kraje v průměru 300 krát za den.

Od ledna se zvýší platy zdravotním pracovníkům

14. ledna 2015 12:54 | Celý MS kraj | Jan Varga

Vyšší cifru na výplatní pásce uvidí už v lednových platech zaměstnanci řady nemocnic v Moravskoslezském kraji. Zvýšení mezd se totiž dočkali nejen zdravotníci ve státních zařízeních, ale také v krajských nebo městských nemocnicích. Ne všude mají ale o zvýšení v tuto chvíli jasno.

Boj s ubytovnami v MS kraji pokračuje

9. ledna 2015 8:57 | Celý MS kraj | Jan Varga

Jak zabránit byznysu s ubytovnami a jednat s nepřizpůsobivými obyvateli. To jsou stále velké problémy, které bude i v novém roce potřeba řešit. Co se v loňském roce podařilo a jaká opatření plánují některá města v rámci MS kraje ukáže následující příspěvek.

Rok po vyhlášce: V Ostravě ještě 6 000 psů bez čipu

8. ledna 2015 12:19 | Ostrava-město | Jan Varga

Ještě šest tisíc psů v Ostravě není řádně očipováno. Od ledna minulého roku přitom platí vyhláška, podle které musí mít všichni majitelé pejsky takto označené. Někteří tak neučinili, přestože jim ve správním řízení hrozí až padesáti tisícová pokuta.

Tříkráloví koledníci vybírají dary už 15 let

5. ledna 2015 11:55 | Ostrava-město | Jan Varga

V Ostravě začala každoroční Tříkrálová sbírka. Letos vyjdou koledníci do ulic už po patnácté. Do sbírky přispívá každým rokem větší počet lidí a s charitou spolupracuje stále více dobrovolníků. Jen v Moravskoslezském kraji jich bude peněžní dary vybírat téměř devět tisíc.

Kdo najde ztracenou Babetku?

18. prosince 2014 9:13 | Ostrava-město | Jan Varga

Teď vám přinášíme příběh o tom, jak se desítky lidí v Ostravě dokázaly spojit a pokouší se najít fenku křížence belgického ovčáka, která se zaběhla. Vlnu zájmu odstartovalo oznámení na internetu. Lidé se s prosbou o pomoc obrátili také na naši televizi.

Energetický klastr pomáhá vzdělat budoucí techniky

16. prosince 2014 12:21 | Frýdek-Místek | Jan Varga

Studenti elektrotechnických a stavebních oborů ve Frýdku-Místku a Ostravě mají nově vybavené učebny praktické výuky. Moderní systémy jim zajistil Moravskoslezský energetický klastr, který tak chce rozvíjet praktické dovednosti studentů a zvýšit popularitu těchto oborů.

Nezaměstnanost v MS kraji zvolna klesá

15. prosince 2014 12:42 | Celý MS kraj | Jan Varga

Nezaměstnanost v MS kraji už čtvrtý měsíc po sobě klesá. Podle pracovního úřadu za to může příznivý vývoj ekonomiky, ale také vznik nových pracovních míst. I když je počet lidí bez práce stále alarmující, zmírnit ho pomůže příchod dvou nových investorů.

Kdo najde ztracenou Babetku?

15. prosince 2014 11:49 | Ostrava-město | Jan Varga

Teď vám přinášíme příběh o tom, jak se desítky lidí v Ostravě dokázaly spojit a pokouší se najít fenku křížence belgického ovčáka, která se zaběhla. Vlnu zájmu odstartovalo oznámení na internetu. Lidé se s prosbou o pomoc obrátili také na naši televizi.

MS kraj čeká průzkum dětí s astmatem

19. listopadu 2014 10:27 | Celý MS kraj | Jan Varga

Státní zdravotní ústav provádí v MS kraji dosud nejpodrobnější výzkum dětí s dýchacími potížemi a astmatem. Výsledky pomohou osvětlit proč je nejvíce nemocných právě v našem kraji.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více