Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Linka z Ostravy do londýnského Stanstedu zahájí provoz až od května

12. března 2021 14:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Plánované obnovení letecké linky z Ostravy na londýnské letiště Stansted se posouvá. Společnost Ryanair oznámila, že do Velké Británie vypraví první letadlo až v květnu. Důvodem je aktuální pandemická situace.

Důvěřivá seniorka naletěla podvodníkovi, muž za své "služby" inkasoval přes 100 tisíc korun

12. března 2021 12:02 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

80letá žena z Karvinska se stala obětí podvodníka, který jí slíbil vyřešit problémy. Na starší ženu se podle policie cíleně zaměřil s úmyslem vylákat z ní peníze.

Další změny v autobusové dopravě, krajský úřad omezuje vybrané víkendové a noční spoje

12. března 2021 11:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Počet cestujících ve veřejné dopravě se díky vládním opatřením rapidně snížil. Po zavedení prázdninového provozu v autobusech a vlacích ve všední dny a zastavení turistických linek nebudou od soboty 13. března v Moravskoslezském kraji jezdit také vybrané víkendové a noční spoje na linkách příměstské autobusové dopravy.

Policie obvinila operátora internetového obchodu, na účet si nechal poslat více než 280 tisíc korun určených zákazníkům

12. března 2021 10:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Trest odnětí svobody až sedm let hrozí muži (r. 1997), kterého kriminalisté z Frýdku-Místku obvinili z podvodu. Série případů, která vyvrcholila oznámením policii, se stala letos v lednu.

Také záchranáři v Moravskoslezském kraji jedou na plno, množství pacientů s Covid-19 přibývá

11. března 2021 15:27 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Deseti až patnácti procentní nárůsty výjezdů během čtyřiadvacet hodin zaznamenávají zdravotničtí záchranáři Moravskoslezského kraje během posledních dnů. Zvýšená výjezdová činnost podle mluvčího ZZS MSK Lukáše Humpla souvisí i s množstvím pacientů, které posádky ošetřují s již diagnostikovaným onemocněním Covid-19.

Po srážce Peugeota a Audi zemřel člověk, další osobu do nemocnice transportoval vrtulník

11. března 2021 14:25 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Život jedené osoby a vážná zranění dalších dvou osob si ve čtvrtek 11. března dopoledne vyžádala srážka osobních aut v Krmelíně. Oznámil to mluvčí HZS MSK Petr Kůdela.

Stavbaři se po zimní pauze vrací na opravované rampy silnice I/48 ve Frýdku-Místku

11. března 2021 11:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po zimní přestávce se stavbaři v pondělí 15. března 2021 vrátí na rampy silnice I/48 ve Frýdku-Místku, která prochází rekonstrukcí nájezdů a sjezdů. Oprava začala vloni, stavbaři stihli ještě před zimou dokončit jižní rampy.

Senior zapomněl vypnout saunová kamínka, následný požár likvidovaly tři jednotky hasičů

11. března 2021 11:10 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

K požáru sauny v rodinném domku vyjely ve středu 10. března tři jednotky hasičů do Ostravy-Třebovic. Podle mluvčího Petra Kůdely za požár může nedbalost seniora. Muž zapomněl vypnout saunová kamínka, na kterých byly ručníky.

Elektrokoloběžky dorazily do Ostravy. Jejich provoz město za měsíc zhodnotí a případně upraví

11. března 2021 10:57 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Také do moravskoslezské metropole dorazily elektrokoloběžky. Tento rychlý a ekologický dopravní prostředek je běžný ve větších evropských městech. Společnosti Bolt a Lime chce ve měste provozovat 750 kusů těchto zařízení.

Agresivní muž donutil krást mladý pár bezdomovců. Tvrdil, že mu dluží peníze, vydíral je a oloupil

11. března 2021 9:47 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští kriminalisté objasnili případ vydírání a loupeže, který má na svědomí agresivní muž (r. 1992). V jednom z ostravských nákupních center si vyhlédl mladý pár bezdomovců, které přinutil, aby pro něj kradli. Druhý den je vydíral a oloupil.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více