Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Výsledek kontroly strážníků: zákrok proti ženě v Ostravě-Porubě byl v souladu s právními předpisy

9. března 2021 8:13 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vnitřní kontrola Městské policie Ostrava ukončila šetření průběhu služebního zákoroku proti ženě z 2. března 2021 v Ostravě-Porubě. Prověřením všech dostupných informací bylo konstatováno, že postup strážníků vůči ženě byl proveden zcela v souladu s právními předpisy, oznámil to mluvčí MP Ostrava Jindřich Machů.

FN Ostrava pomáhá s krizovou situací ostatním nemocnicím v Česku, přijala už několik covidových pacientů s těžkým průběhem

8. března 2021 19:09 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj pomáhá řešit krizovou situaci s Covid pacienty v ostatních regionech Česka. Do Fakultní nemocnice v Ostravě zamířilo v posledních dnech 12 pacientů ve vážném stavu. Tři z nich se už mohli vrátit zpět do svého kraje. Největší krajská nemocnice je ale podle mluvčí Petry Petlachové na hranici své kapacity lůžek JIP. Tuto informaci na pravidelném brífinku po jednání Krizového štábu MSK potvrdil i hejtman Ivo Vondrák.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 8. 3. 2021

8. března 2021 18:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

"Situace není taková jako v jiných krajích, kde zdravotnictví kolabuje. U nás zatím držíme "hlavu nad vodou" a stále ještě dýcháme relativně čerstvý vzduch," řekl na pravidelném brífinku po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje hejtman Ivo Vondrák.

Nové ohnisko ptačí chřipky se objevilo na Opavsku, jde o subtyp H5N8

8. března 2021 16:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Státní veterinární správa ČR potvrdila dvě nová ohniska ptačí chřipky subtypu H5N8 v malochovech drůbeže v Česku. Jedním z nich je malochov drůbeže v obci Velké Hoštice na Opavsku v Moravskoslezském kraji.

Ostravští strážníci pomohli zachránit život 13leté dívce, chtěla spáchat sebevraždu

8. března 2021 11:22 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci pomohli zachránit život třináctileté dívce, která se v neděli v podvečerních hodinách v Ostravě-Zábřehu pokusila o sebevraždu. Strážníci se o jejím záměru dozvěděli od kamaráda dívky, který operátorovi sdělil její polohu.

Řidiči, připravte se. Velká oprava ulic v Porubě do června omezí dopravu

8. března 2021 10:38 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

15. března začne v Ostravě-Porubě, na ulici Mongolská a v navazující části ulice Sjízdná, velká oprava povrchu vozovek. Rekonstrukce za zhruba 13 milionů korun bude trvat do půlky června.

Záchranáři školí dobrovolné hasiče, v některých případech jsou na místě dříve a mohou zachránit život

8. března 2021 8:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Záchranáři Moravskoslezského kraje od roku 2019 školí dobrovolné hasiče v našem regionu. Jde o šest jednotek, které jsou v na základě konkrétního rozhodnutí operačního střediska vysílány k poskytnutí první pomoci pacientům. Je totiž možné, že na konkrétním místě budou dříve než profesionální týmy záchranářů.

Nádvoří Václava Havla. V Novém Jičíně vznikne místo věnované prezidentovu odkazu

5. března 2021 12:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně vznikne místo věnované odkazu prezidenta Václava Havla. Za nápadem stojí aktivita lidí, kteří se hlásí k volnému spolku Novojičínská otevřená společnost.

LÉTA BĚŽÍ: Projekt #BOSMEPARTYJA pomáhá potřebným v Moravskoslezském kraji

28. února 2021 10:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Bosmepartyja - krajský dobrovolnický projekt. Starším lidem v něm pomáhají lidé v celém regionu. Teď se do něj zapojilo také Divadlo Petra Bezruče. Jeho členové - od herců až po techniky - docházejí do domovů seniorů, aby zpříjemnili čas klientům a ulehčili práci zaměstnancům.

DOPRAVNÍ REVUE: ŘSD plánuje obchvat Skrochovic mezi Opavou a Krnovem

28. února 2021 9:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Mezi Opavou a Krnovem vznikne nový silniční obchvat. Ředitelství silnic a dálnic ho plánuje kolem obce Skrochovice, přes území tamní bývalé skládky. Podle mluvčího ŘSD odvede zhruba 10.000 automobilů denně.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více