Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Vlna nakažených ze západu Česka dorazila do Moravskoslezského kraje. Lidi mířící do Polska čeká bez negativního testu nebo očkování karanténa

24. února 2021 17:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Během úterý 23. února bylo v Moravskoslezském kraji pozitivně testováno 1578 lidí, vyplývá to ze statistik, které ve středu zveřejnil hejtman Ivo Vondrák. Oznámil také, že vlna Covid-19 dorazila do našeho regionu, důkazem jsou výrazné nárůsty ve všech ukazatelích.

Velkokapacitní centrum na Černé louce spustí očkování 1. března, fungovat bude 7 dní v týdnu, 12 hodin denně

24. února 2021 16:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zájemci o očkování proti nemoci Covid-19, kteří spadají do aktuálně registrovatelné kategorie, tedy lidé ve věku 80+ a zdravotníci, se mohou začít registrovat do národního rezervačního systému Reservatic s možností očkovat se v centru na Černé louce. Informaci oznámila mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Petra Petlachová s tím, že toto centrum v Ostravě bude spuštěno 1. března a v provozu bude 7 dní v týdnu, 12 hodin denně.

Seniora na kole srazilo auto, ani přes okamžitou pomoc svědka nehodu nepřežil, řidič od nehody ujel

24. února 2021 10:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Záchranáři i hasiči museli v úterý 23. února vyjet na pomoc sedmašedesátiletému cyklistovi, který se srazil s autem. Nehoda se stala v obci Mosty u Jablunkova. Operační středisko na místo vyslalo posádku rychlé lékařské pomoci z Třince a také jednotku místních dobrovolných hasičů.

Silný výbuch a následný požár na sídlišti v Ostravě-Hrabůvce. Exploze silně poničila dům, jeden muž je v kritickém stavu

24. února 2021 7:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS zasahovaly od ranních hodin ve středu 24. února v Ostravě-Hrabůvce u exploze bytu. Evakuováno bylo 36 osob. Podle mluvčího ZZS MSK Lukáše Humpla byl jeden z obyvatel domu v kritickém stavu a s popáleninami transportován do nemocnice, záchranáři ošetřili i další zraněné.

VIDEO: Dramatické momenty u dvou dopravních nehod, kamera zachytila složitou práci hasičů a záchranářů

23. února 2021 11:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči zveřejnili dvě videa z dramatické záchrany osob po dopravních nehodách, o kterých jsme vás informovali v pondělí 22. února.

Moravskoslezský kraj opět podpoří sociální podniky v regionu, rozdělí mezi ně 3 miliony korun

22. února 2021 18:09 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj oznámil, že i tento rok rozdělí 3 miliony korun firmám v regionu, které se věnují sociálnímu podnikání. každoročně podporuje už od roku 2016. Získané peníze mohou použít na nákup vybavení i na investiční akce, které se sociálním podnikáním souvisí.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 22. 2. 2021

22. února 2021 17:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

"V daný okamžik jsme na tom z pohledu České republiky jako jedni z nejlepších." I tato slova zazněla v úvodu pravidelného brífinku po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje od hejtmana Iva Vondráka (ANO). Jedním dechem ale dodává: "Narůstá počet nemocných. Opět jsme se odrazili ode dna, už nám to stoupá a už to je to trend, není to jen náhodný výkyv. Problém je v tom, že v tom, že mnohem rychleji a razantněji narůstá počet obsazených lůžek JIP a s plicní ventilací." Jako vždy nabízíme záznam brífinku, který proběhl v pondělí 22. února v 15 hodin.

Série ranních nehod zaměstnala hasiče i záchranáře, do Petřvaldu musel vrtulník pro mladou ženu v kritickém stavu

22. února 2021 15:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

K šesti dopravním nehodám musely vyrazit týmy záchranářů v pondělí 22. února ráno. V rukou zdravotníků skončilo celkem deset osob, některé z nich museli vyprostit hasiči.

Hlasitý sex rušil sousedku, žena si intimní zvuky nahrála na mobil a zavolala strážníky

22. února 2021 11:10 | Krnov | Lukáš Zavadil

Hlasitý sex, intimní zvuky: zjevný požitek pro aktéry, ale nepříjemná situace pro sousedy. Ženu v Krnově aktivita mladého páru v sousedním bytě přinutila obrátit se na strážníky tamní městské policie

Ostravští strážníci během víkendu vypátrali tři osoby, které hledala policie

22. února 2021 9:14 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Hned tři osoby, které hledala Policie České republiky, se během víkendu podařilo vypátrat ostravským strážníkům. Informoval o tom jejich mluvčí s tím, že se ukázalo, jak je osobní znalost při výkonu služby pro strážníky důležitá.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více