Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Vodíková budoucnost se rychle blíží. Kraj bude tendrovat bezemisní autobusy na Havířovsku, jezdit by měly do dvou let

27. února 2021 15:31 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Autobusy na vodík na Havířovsku. Jezdit v této části regionu by měly začít do dvou let, a to díky tendru, který začal připravovat Moravskoslezský kraj. Do projektu se pouští jako první v republice.

Těžba uhlí definitivně skončila i na dole ČSA, horníci vyvezli poslední vozík

27. února 2021 13:22 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Těžba uhlí skončila v sobotu 27. února 2021 i na dole ČSA. Po deváté hodině horníci vyvezli na povrch symbolický poslední důlní vozík.

Traktorbagr za stovky tisíc shořel během několika minut, hasiči zasahovali v průmyslovém areálu

27. února 2021 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve Studénce na Novojičínsku v areálu tamní firmy MSV Metal Studénka v sobotu 27. února 2021 zasahovali hasiči. Přivoláni byli k požáru traktorbagru.

V bytě seniorky hořela kuchyně a jádro. Policisté museli vyrazit dveře bytu, s hasiči pak evakuovali 34 lidí

27. února 2021 10:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Patnáct minut po čtvrté hodině ráno byli hasiči voláni k vodě, která teče ze stropu do jednoho z bytů ve Francouzské ulici v Kopřivnici. Na místě ale zjistili, že jde o požár kuchyňské linky a umakartového jádra jednoho z bytů. Policisté, kteří dorazili na místo jako první, slyšeli volání o pomoc.

Vláda vyhlásila nový nouzový stav. Omezen je pohyb mezi okresy, lidé budou muset vypisovat čestná prohlášení, nasazeni budou vojáci

26. února 2021 22:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Pátek 26. února večer. Vláda České republiky přichází s dalšími opatřeními kvůli vážné situaci pandemie Covid-19 v Česku. Vyhlášen je nový nouzový stav. Platit bude 30 dní, od soboty 27. února.

Dvě havarovaná nákladní auta potřebovala pomoc hasičů, povolat museli Tatru a Bisona

26. února 2021 19:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Těžká vyprošťovací technika hasičů musela v pátek 26. února 2021 vyrazit ke dvěma nehodám v Moravskoslezském kraji. Hasiči dopoledne zasahovali v Bruzovicích na Frýdecko-Místecku, odpoledne pak vyrazili na silnici mezi Dolní Benešov a Bolatice.

Za noční výbuch v Hrabůvce mohou vařiči pervitinu, potvrdila se jedna z verzí policie i obyvatel domu

26. února 2021 18:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jednou z prvních verzí, se kterou kriminalisté pracovali, se potvrdila. Za výbuchem v ostravském sídlišti Hrabůvka stojí výroba drog. Výrobcům v bytě explodovaly látky, které se používají při výrobě metamfetaminu. V pátek podvečer to oznámila krajská policejní mluvčí Eva Michalíková.

LÉTA BĚŽÍ: Moravskoslezský kraj opět podpoří sociální firmy a chráněné dílny

26. února 2021 15:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj oznámil, že i tento rok rozdělí 3 miliony korun firmám v regionu, které se věnují sociálnímu podnikání. každoročně podporuje už od roku 2016. Získané peníze mohou použít na nákup vybavení i na investiční akce, které se sociálním podnikáním souvisí.

Divoká noční honička skončila až u přejezdu ve Studénce, policie pronásledovala řidiče pod vlivem drog a se zákazem řízení

26. února 2021 10:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Divokou honičku mají za sebou policisté, kteří ve čtvrtek 25. února ve večerních hodinách pronásledovali Škodu Superb. Řidiče, který jim je díky osobní znalosti nechvalně známý, zaznamenali v části ulice Rudná v Ostravě.

Těhotná žena, která zapadla v hlubokém sněhu nebo rodina s vyčerpanými dětmi. Nepodceňujte hory, varuje znovu horská služba

25. února 2021 9:22 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nedostatečné vybavení, úplné vyčerpání - záchranáři popisují poslední případy v Beskydech, kam míří v hezkém počasí spouta turistů. Jedním dechem varují: Nepodceňujte hory!

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více