Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Kdo chce zabít psy? Našly se další kousky salámu s rybářskými háčky, psům je někdo předhodil na oplocený pozemek

14. února 2021 20:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Je to jen pár dnů, kdy policie informovala o špekáčcích s vloženými rybářskými háčky, které v Ostravě-Petřkovicích zatím neznámý pachatel vhodil na soukromé oplocené pozemky. Podobné návnady se 9. února našly i ve Fulneku - tam je na oploceném pozemku našla žena, která venčila své psy.

Nemění se nic, nouzový stav pokračuje. Vláda vyhlásila nový, platit začne od půlnoci

14. února 2021 18:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vláda rozhodla o pokračování nouzového stavu. Vyhlásila nový, který naváže na aktuálně končící. Začne platit od půlnoci, v pondělí 15. února, nejméně čtrnáct dnů. Podle předsedy vlády Andreje Babiše kabinet nový nouzový stav vyhlásil na základě jiné skutkové podstaty a na žádost hejtmanů.

Pasažéry i řidiče havarovaného autobusu uvěznil sníh, z přikopu je vytáhli hasiči

14. února 2021 12:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Další komplikované zásahy mají za sebou během víkendu profesionální i dobrovolní hasiči v Moravskoslezském kraji. Naštěstí bez zranění vyvázlo sedm cestujících a řidič autobusu, který v obci Tichá na Novojičínsku v neděli 14. 2. havaroval a zapadl do příkopu.

Hejtmani řešili s vládou konec nouzového stavu, podle Vondráka požádají o nouzový stav

12. února 2021 19:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vláda ve čtvrtek 11. února nezískala podporu pro pokračování nouzového stavu, který tak končí v neděli 14. února. "Dnes jsme se dohodli na tom, že všichni hejtmani požádáme o vyhlášení nouzového stavu. Je to v daný okamžik jediná cesta, jak zvládnout krizový stav v naší zemi," napsal po víkendovém jednání hejtmanů s vládou na svém Twitterovém účtu hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Autobusy i kamiony v příkopech, hromady sněhu. Náročný zimní týden zaměstnal hasiče po celém kraji

12. února 2021 13:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sedm náročných dnů kvůli hromadám sněhu, kluzkým silnicím a následným nehodám - takto popisují hasiči Moravskoslezského kraje uplynulý týden. Zasahovali u několika desítek havarovaných kamionů, dodávek a dokonce i linkových autobusů. Mnohdy museli nasadit speciální techniku, do terénu vyrazily vyprošťovací speciály i několik silných automobilových jeřábů Demag/Terex z různých stanic HZS MSK.

Muž ztratil peněženku s 30.000 Kč, poctivý nálezce mu ji přinesl zpět

12. února 2021 8:50 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ztrátu peněženky s hotovostí přes 30.000 korun přišel policistům 9. února nahlásit muž na oddělení Ostrava-Střed. Řekl, že peněženku ztratil neznámo kde. Uvnitř měl také doklady i platební karty.

Hasičské Tatry opět vyrazily s radlicemi, silničáři znovu potřebovali pomoc s odhrnutím sněhu na dálnici

11. února 2021 13:22 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasičská auta ve čtvrtek 11. února opět vyjela na pomoc silničářům na dálnici D48. V úseku od polské hranice v Českém Těšíně až po jihozápadní hranici s Olomouckým krajem na Novojičínsku odhrnovala sníh.

Hyenismus! Kriminalisté varují pejskaře před špekáčky s rybářskými háčky, dva psi museli k veterináři

11. února 2021 12:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští kriminalisté varují pejskaře v Ostravě-Petřkovicích. V minulých dnech tam zatím neznámý pachatel vhodil na soukromé oplocené pozemky uzeninu, do které úmyslně vložil rybářské háčky.

Návštěvnost Moravskoslezského kraje vloni klesla o 40 procent, cestovní ruch v regionu zažívá "covidapokalypsu"

11. února 2021 9:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Propad po mnohaletém růstu. Moravskoslezský kraj zaznamenal obrovský zlom v návštěvnosti regionu. V roce 2020 klesla návštěvnost kraje oproti předešlému roku o necelých 40 procent. Celostátní meziroční pokles je 51 procent. O situaci informoval Krajský úřad Moravskoslezského kraje.

Dlužník hrál mrtvého před exekutorem, zázračně ožil až po příjezdu záchranářů a policie

11. února 2021 8:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V dost neobvyklou situaci se proměnila rutinní exekuce v Krásném Poli na Ostravsku. Exekutor šel zabavit majetek dlužníka (ročník 1968). Narazil ale jen na pootevřené dveře a na bouchání nikdo nereagoval.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více