Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Požár bytu v Hlince na Bruntálsku, na pomoc museli vyrazit i hasiči z Polska

28. března 2021 20:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požár bytu v Hlince na Bruntálsku v neděli 28. března 2021 odpoledne zaměstnal profesionální i dobrovolné hasiče. Operační středisko si také vyžádalo pomoc polských kolegů z Prudniku.

Střet autobusu a elektromobilu v Krásném Poli, řidič osobního auta skončil v péči zdravotníků

28. března 2021 19:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U střetu osobního elektromobilu a autobusu zasahovaly složky IZS v neděli 28. března v Ostravě-Krásném Poli. V péči zdravotníků skončil řidič elektromobilu, nikdo jiný zraněn nebyl.

Seniorku srazilo auto, osádka ji těžce zraněnou odvezla do nemocnice. Dvojice pak zmizela, aniž by cokoliv nahlásila policii

28. března 2021 16:50 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policie v neděli 28. března vydala výzvu kvůli vážné dopravní nehodě, která se stala v Ostravě-Porubě. Krátce před 13. hodinou odpolední na křižovatce ulic Francouzská a Hlavní třída v Ostravě-Porubě, ve směru k ulici Nad Porubkou, osobní auto srazilo seniorku. Osádka vozu ženu naložila do auta a odvezla do nemocnice. Případ ale neohlásila policii a zmizela.

Dělníka na střeše autoservisu postihly zdravotní potíže, dolů mu pomohli hasiči s automobilovým žebříkem

28. března 2021 13:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Se záchranou dělníka, kterého postihly zdravotní potíže a nemohl se dostat ze střechy autoservisu, pomáhali v neděli 28. března ostravští hasiči. O pomoc je požádala Zdravotnická záchranná služba, která už byla na místě.

Kriminalisté obvinili podvodníka, který přetáčel stav tachometrů a auta prodával, některá stočil i o 250.000 kilometrů

25. března 2021 9:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté zahájili trestní stíhání 30letého muže, který je podezřelý ze spáchání podvodů. V rámci své živnosti vykupoval a prodával auta, převážně přes internet. Postupně se ale přišlo na to, že jeho vozy mají "přetočený" tachometr.

DOPRAVNÍ REVUE: Další změny v letovém řádu Letiště Ostrava

24. března 2021 21:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Další změny v letovém řádu ostravského letiště v Mošnově. Po dohodě s leteckou společností LOT je ke konci března kvůli světové pandemické situaci pozastavena linka do Varšavy. O termínu obnovení bude letiště s přepravcem jednat v červnu. Stejné opatření se týká i vnitrostátní letů do Prahy, poslední spoj odletí 27. března. Není to poslední změna, posunul se také termín obnovení linky do Londýna - z 30. března na 1. květen.

DOPRAVNÍ REVUE: Stavbaři se opět vrátili na estakádu ve Frýdku-Místku

24. března 2021 20:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Od pondělí 15. března je uzavřen sjezd a nájezd na estakádu u haly Polárka ve Frýdku-Místku. Důvodem je pokračování rekonstrukce severních ramp. MHD už kvůli tomu najela od března na výlukový jízdní řád. Opravy jsou naplánovány do konce letošního roku.

Vynalézavý podvodník falšoval účtenky za vrácené lahve, inkasoval tisíce korun

24. března 2021 19:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté obvinili třicetiletého muže, který padělal účtenky vydávané při výkupu vratných lahví. Muž je překládal zaměstnancům prodejen ve Frýdku-Místku, v Karviné a v Ostravě.

Pomyslný pohár trpělivosti přetekl. Starosta nabízí peníze za dopadení gaunerů, kteří sprejují hákové kříže v Bělském lese

24. března 2021 19:00 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

V Bělském lese už podruhé v krátké době řádili vandalové. Nacistickými znaky posprejovali naučné cedule u vstupu do lesa z ulice Čujkovova a také cedule označující surikatí stezku, která je určena dětem. Starosta obvodu Ostrava-Jih se proto rozhodl vyhlásit odměnu za pomoc při dopadení pachatele. Podle něj pomyslný pohár trpělivosti přetekl.

Lávku nad stadionem Bazaly a její okolí čeká ohromující proměna. Nebudou chybět ani modré baníkovské sedačky

24. března 2021 11:55 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Lávka nad stadionem Bazaly se dočká nové podoby. Rekonstrukcí projdou i přilehlá veřejná prostranství. Oznámila to radnice obvodu Slezská Ostrava s tím, že netradiční lávka bude zakončena „obrazovým“ rámem, který umožní vytváření panoramatických fotek v pozadí s městem.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více