Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

LÉTA BĚŽÍ: Sociální pracovnice Marie Karásková získala cenu Gratias

7. dubna 2021 21:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Cenu Gratias – sociální pracovník roku 2021, kterou uděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, letos v kategorii zdravotnická zařízení obdržela Marie Karásková z Fakultní nemocnice Ostrava. Plaketu a pamětní list dostala virtuálně během on-line mezinárodní konference.

Policie obvinila 38letého muže z vraždy své matky v Kuníně na Novojičínsku

7. dubna 2021 21:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

15 až 20 let ve vězení nebo výjimečný trest hrozí 38letému muži, který v sobotu 3. dubna měl mačetou zavraždit svou matku v Kuníně na Novojičínsku. O obvinění ve středu informovala krajská policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Policie zatím neúspěšně pátrá po nezletilém chlapci, v listopadu loňského roku odešel z dětského domova

7. dubna 2021 14:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté pátrají po nezletilém Filipu Mikušovi, který už v listopadu loňského roku odešel z Dětského domova v Melči na Opavsku. O pomoc žádají také veřejnost. Nezletilý má trvalé bydliště v Ostravě-Hrabůvce, ale má být umístěn v Dětském domově.

Zloděj v noci z garáže ukradl kolo, díky reakci majitelů domu se ho podařilo brzy chytit, má toho na svědomí více

7. dubna 2021 12:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hluk z garáže a poté kroky pod okny jednoho z rodinných domů v Třinci v noci vzbudily syna majitele domu. Takto začal případ, na jehož konci je zadržený zloděj, který má podle policie na svědomí více případů a bohatou trestní minulost.

Agresivní muž v Ostravě-Přívoze nadával v tramvaji cestujícím i řidičce, před příjezdem strážníků rozbil okno vozu

7. dubna 2021 9:12 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Strážníci ostravské městské policie zveřejnili případ, který řešili ve čtvrtek 1. dubna. Na zastávku Sad Boženy Němcové v Ostravě-Přívoze hlídku přivolala řidička tramvaje, ve které řádil vulgární muž. Byl sprostý na řidičku i cestující.

Vysoké pokuty za neoprávněný vjezd do CHKO Jeseníky, dvě zapadlá auta musela vyprostit horská služba

6. dubna 2021 13:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Oslavy Silvestra se pořádně prodražily řidičům dvou aut, kteří v Chráněné krajinné oblasti Jeseníky vjeli po cestě z Červenohorského sedla až k Vřesové Studánce. Obě auta postupně zapadla a musela být vytažena Horskou službou Jeseníky. O pokutách bylo rozhodnuto v těchto dnech.

Muzeum Tatra se začíná plnit prvními exponáty, automobiloví příznivci budou nadšeni. Nebude chybět ani Slovenská strela

6. dubna 2021 13:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Muzeum nákladních automobilů Tatra se začíná plnit prvními exponáty. Na příznivce automobilové historie budou po otevření čekat například legendární Drtikolka, Tatra 148 nebo Tatra 111 vyvinutá za druhé světové války, nebude chybět ani Slovenská strela.

Stavbaři se vrací na dálniční most mezi Bohumínem a Ostravou, pracovat budou do konce května

6. dubna 2021 12:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V neděli 11. dubna se na dálnici D1, na mostu číslo 456, začne znovu pracovat. Stavbaři budou pokračovat v pravé polovině mostu. Oznámilo to Ředitelství silnic a dálnic ČR s tím, že harmonogram prací je naplánovaný do 29. května. Objízdné trasy nebudou třeba.

Pozor na ledovku v Beskydech, kluzký povrch komplikuje sjízdnost silnic

6. dubna 2021 8:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ředitelství silnic a dálnic a hydrometeorologové varují před ledovkou v Beskydech. Silnice I/56 je pro vozidla nad 12 tun uzavřena v úseku 90. - 65. km.

Větrné Velikonoce v Moravskoslezském kraji. Hasiči zatím vyjeli k dvacítce událostí, nejčastěji k vyvráceným a polámaným stromům

5. dubna 2021 18:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Silný vítr během velikonočního pondělí zaměstnal hasiče v celém regionu. Podle zastupujícího mluvčího HZS MSK Lukáše Poppa hasiči vyjeli ke 23 událostem. Všechny se obešly bez větších škod.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více