Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Rušné ráno na silnicích, hasiči museli k sedmi nehodám po celém kraji

27. ledna 2021 12:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nepříznivé počasí a husté sněžení - to považují hasiči jako pravděpodobnou příčinu zvýšeného množství nehod během rána ve středu 27. ledna 2021. Během 4 hodin museli vyjet k sedmi nehodám.

Policisté po čtrnácti dnech vypátrali pohřešovanou ženu z Havířova

26. ledna 2021 12:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policie ČR už vypátrala pohřešovanou ženu z Havířova-Šumbarku. Naposledy ji viděli 21. ledna na havířovském magistrátu. Pátrání bylo odvoláno ve čtvrtek 4. února.

VIDEO: Za pět minut dopadeni. Muž a žena okradli spícího seniora, vše sledoval strážník a vyslal nejbližší hlídku

26. ledna 2021 10:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Další blesková akce městských strážníků v Ostravě. Ani ne pět minut jim stačilo, aby dopadli muže a ženu, kteří v sobotu v Ostravě-Vítkovicích okradli spícího seniora.

Senior vjel pod osobní vlak na nechráněném přejezdu, souprava ho tlačila desítky metrů

26. ledna 2021 10:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zranění staršího řidiče si vyžádala srážka osobního auta s motorovým osobním vlakem, která se stala v úterý 26. ledna v Lichnově na Novojičínsku. Muž vjel na přejezd se svým autem Škoda Felicia, které vlak se dvěma vagony odtlačil asi 40 metrů. Auto poté skončilo mimo železniční násep. Čtyři lidé, kteří ve vlaku cestovali, vyvázli bez zranění. Informoval o tom mluvčí HZS MSK Petr Kůdela.

Vzrušovaly ho nezletilé dívky, za sex jim platil, některé ale znásilnil. 40letého muže z Opavska nakonec zadrželi kriminalisté

26. ledna 2021 9:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zhruba rok kriminalisté z Opavy prověřovali 40letého muže, který přes aplikaci nabídl nezletilé dívce peníze za zprostředkování pohlavního styku s dítětem. Tehdy byli na počátku rozsáhlého případu, během kterého zjistili, že muž oslovoval velké množství zejména nezletilých dívek, některé dokonce znásilnil.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 25. 1. 2021

25. ledna 2021 16:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Postupné uklidňování situace ve zdravotnictví, britská mutace koronaviru nebo vakcinace v Moravskoslezském kraji. Tato a další témata padla na pravidelném online tiskovém brífinku po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje. Nabízíme vám záznam.

Nezapomeňte, s dálničním poplatkem už i na D48!

25. ledna 2021 11:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do dálniční sítě ČR se od 1. ledna 2021 přidala i vloni zprovozněná stavba silnice „Rybí–MÚK Rychaltice“. Řidiči by neměli zapomenout, že i na tomto úseku je nutné mít zaplacen dálniční poplatek.

Projekty na obnovu regionu po těžbě uhlí bude financovat Českomoravská záruční a rozvojová banka, MS kraj s ní uzavřel dohodu

25. ledna 2021 10:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj uzavřel memorandum o spolupráci s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou. V souvislosti s transformací regionu a odchodu od uhlí plánuje kraj investovat do rozvoje infrastruktury, revitalizace pohornického území a dalších projektů.

Neprovezli! Poláci měli v autě přes půl kila marihuany a zbraň, odhalila je kontrola ostravských celníků

25. ledna 2021 10:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští celníci si připisují další úlovek, tentokrát v Bohumíně. Mobilní kontrola zastavila polské osobní auto, ve kterém jel řidič a spolujezdec. Při prohlídce objevili zajímavý náklad.

50 horských záchranářů a policistů v terénu kvůli mladíkovi, který se ztratil pod Kněhyní. Nasazen byl i vrtulník s termovizí

25. ledna 2021 9:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Horská služba, tentokrát za vydatné asistence policie, musela opět vyrazit do terénu, pátrat po dalším člověku, který se ztratil v Beskydech. Pětadvacetiletý muž se v neděli během odpoledne ztratil svým kamarádům pod vrchem Kněhyně.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více