Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Chemikálii do obličeje bez varování. Žena napadla svou sokyni v lásce, útok policistům nejprve zapírala

13. ledna 2021 11:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu má zřejmě na svědomí 42letá žena z Ostravy, bytem na Bruntálsku. Podle policie 20. listopadu 2020 napadla 34letou ženu. Z bezprostřední blízkosti ji polila vysoce zásaditou kapalinou a z místa činu utekla. Zraněnou ženu museli ošetřit lékaři. Za napadením stojí partnerské vztahy.

Symbolická rozlučka s věznicí. Muž při odchodu na svobodu ukradl oblečení a čerpadlo

13. ledna 2021 9:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

K neobvyklému případu byli policisté o víkendu přivoláni do karvinské věznice. Muž, který si odpykal svůj trest a opouštěl věznici, si na cestu přibalil oblečení a zařízení na bázi čerpadla.

Seat Leon skončil na střeše, na pomoc museli vyrazit hasiči se silným Bizonem, pomohli i řidiči

12. ledna 2021 12:50 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ze střechy zpět na kola pomáhali hasiči dostat osobní automobil Seat Leon, který v úterý 12. ledna havaroval na silnici mezi Klimkovicemi a Josefovicemi.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 11. 1. 2021

11. ledna 2021 15:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

"Stále dochází k nárůstu počtu nemocných. Tady se zdá, že se to trošinku možná zpomaluje, i celorepublikově. Nicméně zatím to je velmi nevýznamné a hlavně nevíme, co přinesou další dny." Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák i v pondělí 11. ledna 2021 zhodnotil aktuální situaci s nemocí Covid-19 v našem regionu.

Hasičská auta se speciálními miniledničkami jsou opět v terénu, po kraji rozváží vakcíny proti Covidu-19

11. ledna 2021 12:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči opět vyrazili do terénu se svými vozidly, která jsou vybavena speciálními miniledničkami. Stejně jako minulé pondělí zavážejí přidělené vakcíny do všech očkovacích center Moravskoslezského kraje. Podle mluvčího Petra Kůdely se hasiči o transport očkovacích látek po kraji budou zřejmě starat minimálně několik měsíců – až do odvolání.

K vážně zraněnému muži v Beskydech musel vrtulník, lékař byl připraven se za pacientem spustit na palubním jeřábu

11. ledna 2021 11:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vrtulník LZS Ostrava musel v neděli 10. ledna zasahovat u těžce zraněného muže. Šlo o zásah v obtížně přístupném terénu, v oblasti Ondřejníku v Beskydech.

Šestiletý chlapec se ztratil v Beskydech, záchranáři ho hledali ve složitém terénu

3. ledna 2021 15:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Šestiletého chlapce, který se v sobotu odpoledne ztratil svému otci po cestě na kopec Travný, hledali horští záchranáři. Vzhledem k věku chlapce a brzkému stmívání bojovali o čas a byli připraveni i na masivnější pátrací akci.

Během nočního požáru dřevěné boudy zemřel člověk, při příjezdu hasičů byl objekt celý v plamenech

3. ledna 2021 14:55 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jeden lidský život si vyžádal ranní požár dřevěné boudy a plechového přístavku v Dolním Sklenově na Frýdecko-Místecku. Deset minut po páté hodině ranní v neděli 3. ledna tam zamířili profesionální i dobrovolní hasiči.

Silně chrápající soused, děti otrávené alkoholem, dva úrazy při odpalování pyrotechniky. Silvestr v MSK byl relativně klidný, nejvíce práce měli záchranáři

1. ledna 2021 10:02 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Klidný rozhodně nebyl. Takto hodnotí záchranáři oslavu příchodu roku 2021. Od ranních hodin posledního dne roku 2020 do šesté hodiny ranní 1. ledna 2021 zaznamenali 453 případů. Podle mluvčího ZZS MSK je to o čtyři desítky více než v loňském roce. Daleko méně byl ale počet zásahů po silvestrovské půlnoci.

24letý řidič havaroval u na D56, nehodu nepřežil jeho spolujezdec, oživovali ho i svědci

31. prosince 2020 16:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují tragickou dopravní nehodu, která se stala na Silvestra hodinu po poledni na silnici D56 na 34. kilometru, za přemostěním na Novou Bělou. Informovala o tom policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více