Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 30. 12. 2020

30. prosince 2020 15:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

"Situace se zhoršuje, a to zásadně. Zhoršuje se v celé České republice. 2266 nových případů - to je dosud nezaznamenaný rekord, který jsme obdrželi v datech z Chytré karantény. Také velmi špatná informace je to, že téměř 50 procent provedených testů je pozitivních. Nákaza se šíří velmi agresivně a velmi rychle." Hejtman Ivo Vondrák těmito slovy uvedl brífink po středečním jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Nechci nikoho strašit, ale situace je fakt kritická, nezlehčujme to. Hejtman varuje obyvatele kraje, krizový štáb se kvůli Covid-19 sešel i ve středu

30. prosince 2020 15:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

"Situace se zhoršuje, a to zásadně. Zhoršuje se v celé České republice. 2266 nových případů - to je dosud nezaznamenaný rekord, který jsme obdrželi v datech z Chytré karantény. Také velmi špatná informace je to, že téměř 50 procent provedených testů je pozitivních. Nákaza se šíří velmi agresivně a velmi rychle." Hejtman Ivo Vondrák těmito slovy uvedl brífink po středečním jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Požár bytu kvůli hoverboardu, část obyvatel domu musela být evakuována v maskách

30. prosince 2020 12:16 | Frýdlant nad Ostravicí | Lukáš Zavadil

Kouř z okna ve 2. patře bytového domu - k této události spěchaly v úterý 29. prosince odpoledne tři jednotky hasičů do Frýdlantu nad Ostravicí. Operátor tísňové linky volání přijal pět minut po patnácté hodině.

Vakcíny do MSK dorazí nejdříve na Silvestra. Podle hejtmana je ve zdravotnictví krizový stav, situace s Covid-19 je horší než na podzim

28. prosince 2020 15:50 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Krizový štáb Moravskoslezského kraje požádal všechny nemocnice a zdravotnická zařízení o alokaci dalších lůžek pro pacienty s Covid-19, i nad aktuálních 25 procent. Na brífinku po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje to řekl hejtman Ivo Vondrák.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 28. 12. 2020

28. prosince 2020 14:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

"Bohužel, po Vánocích nemám dobré zprávy, je tomu spíše naopak." Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) zahájil online tiskový brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje v pondělí 28. 12. 2020 nepříjemnými zprávami.

Zajímavý přivýdělek k důchodu. 64letý muž prodával neokolkované cigarety, vozil je v nákladním autě

28. prosince 2020 8:32 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Škoda způsobená státu za téměř 570 tisíc korun - tuto sumu vyčíslili vyšetřovatelé v případu prodeje neokolkovaných cigaret. Policisté stíhají 64letého muže z Ostravy, který si takto údajně přivydělával k důchodu.

Nehoda čtyřkolky na Novojičínsku, zraněné ženy se kutálely dvacet metrů ze svahu

27. prosince 2020 21:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nedělní vyjížďka dvou žen se proměnila v komplikovaný zásah záchranářů, kteří museli přispěchat na pomoc poté, co havarovaly při výjezdu do prudkého svahu. Nehoda se stala 27. prosince před šestnáctou hodinou v katastru obce Lichnov.

Dva zranění lidé po nehodě osobního auta v Ostravě, jednu osobu museli vyprosit hasiči

26. prosince 2020 11:32 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V sobotu 26. prosince 2020 ráno zasahovaly dvě profesionální jednotky hasičů u dopravní nehody v Ostravě. Na Slovenské ulici okolo 8:45 hodin havarovalo osobní auto, uvnitř zůstal zaklíněn člověk.

Klidný Štědrý den v Moravskoslezském kraji: hasiči nemuseli k žádné dopravní nehodě, hořela vinotéka nebo kůlna se dřevem

25. prosince 2020 11:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Relativně poklidný sváteční čtvrtek - tak popisují hasiči v Moravskoslezském kraji Štědrý den. Pozitivní zprávou je, že během celého 24. prosince 2020 nemuseli vyjíždět k žádné dopravní nehodě.

LÉTA BĚŽÍ: MS kraj schválil 120 milionů korun na dotace pro sociální oblast v roce 2021

22. prosince 2020 15:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Stejný balík peněz jako v tomto roce - 120 milionů korun - schválili na rok 2021 krajští zastupitelé na dotace do sociální oblasti. A to i přesto, že kvůli pandemii koronaviru kraj očekává nižší příjmy. V sociálních službách totiž s opatřeními výrazně rostou provozní výdaje.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více