Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují smrtelnou nehodu v Havířově a hledají případné svědky

3. prosince 2020 15:43 | Havířov | Lukáš Zavadil

Policisté se zabývají tragickou dopravní nehodou, ke které došlo v sobotu 14. listopadu kolem 17:20 v Havířově – Šumbarku, za křižovatkou ulic Okružní – Petřvaldská.

Žena uvízla s autem na železničním přejezdu, vlak její auto odhodil mimo trať

3. prosince 2020 10:27 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují další srážku vlaku s osobním autem na Novojičínsku. Ve středu 2. prosince před devátou hodinou večerní vjela devětadvacetiletá řidička s osobním autem na železniční přejezd v Příboře. Uvěznily ji závory a následovala srážka s přijíždějícím vlakem.

"Všechny mám rád, ale není jiné řešení." Policie pátrá po muži, který s těmito slovy odešel z domova

3. prosince 2020 9:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Desítky policistů pátraly po Martinu Vlkovi z Nového Jičína. Muž odešel 30. listopadu odpoledne ze svého domova. Řekl, že má všechny rád, ale není jiné řešení.

DOPRAVNÍ REVUE: Správa silnic MSK pokračuje s montáží reflexních pásek

1. října 2020 17:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Správa silnic Moravskoslezského kraje pokračuje s montáží reflexních pásek na svodidla, stromy a na další pevné překážky na cestách v našem regionu. Na silnicích dokážou zachránit život.

DOPRAVNÍ REVUE: Projekt Jedu s dobrou piluje řidičské dovednosti seniorů

1. října 2020 8:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V ostravském centru Libros opět proběhl unikátní projekt Jedu s dobou, který se zaměřuje na řidiče starší pětašedesáti let. V tamním areálu se mohli pod dohledem odborníků zdokonalit v jízdě nebo otestovat své limity.

DOPRAVNÍ REVUE: Začala stavba západní části severního obchvatu Opavy

1. října 2020 8:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Opavě začala stavba západní, tedy druhé části severního obchvatu města. Nový pětikilometrový úsek bude pro stavaře mnohem náročnější než předchozí.

LÉTA BĚŽÍ: Senior expres Poruba rozšiřuje své služby a láme rekordy

29. září 2020 16:22 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

Do Martinova, Třebovic, Plesné nebo do Pustkovce nově zajíždí porubský Senior expres. Tamní senioři s ním mohou vyjet po celé Ostravě. Průkazku pro tuto službu si vyřídilo asi 100 obyvatel těchto obvodů ve věku 74 let a více. Kromě toho také padl další rekord.

LÉTA BĚŽÍ: Děti z mateřinek v MSK vytvořily přání seniorům

22. září 2020 15:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Děti malují seniorům k svátku - tak se jmenuje projekt, který pod hlavičkou ministerstva práce a sociálních věcí dorazil i do Moravskoslezského kraje. Senioři dostanou přání 1. října, na svůj mezinárodní den.

DOPRAVNÍ REVUE: Na letiště v Mošnově lítá nová cargolinka, náš region spojí s Německem

16. září 2020 16:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravské letiště získalo nové pravidelné nákladní letecké spojení s Německem. Vzniklo díky smlouvě se společností UPS, ta je jednou z největších logistických společností na světě. Linka bude od 14. září létat pětkrát týdně, od pondělí do pátku. Zajišťovat ji bude letoun ATR 42.

DOPRAVNÍ REVUE: Besip a policisté vyrazili ke školám v MS kraji

9. září 2020 9:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zebra se za tebe nerozhlédne - policisté a BESIP společně vyrazili do ulic s další preventivní akcí. Školákům i jejich rodičům připomněli zásady bezpečného pohybu v dopravě.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více