Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Námraza tak silná, že láme stromy v půlce. Hasiči varují řidiče na Bruntálsku

22. prosince 2020 10:37 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Desítky stromů a silných větví skolila silná námraza během uplynulých tří dnů na silnici č. 445 mezi Rýmařovem a městskou místní částí Stránské na Bruntálsku. Hasiči varují řidiče, aby se těmto místům raději vyhnuli.

Žena omylem vyhodila z okna téměř 170 tisíc korun, policisté jí vypátrali přes 90 tisíc zpět

22. prosince 2020 9:50 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 11. listopad roku 2020 určitě nezapomene seniorka z ulice Jugoslávská v Ostravě-Zábřehu. Omylem totiž vyhodila z okna téměř 170 tisíc korun. Policisté začali pátrat po nálezcích a dva dny před Vánocemi oznámili výsledky své práce.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 21. 12. 2020

21. prosince 2020 17:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

"Přiznám se, že jsou někdy situace, kdy jsem nerad, když mám pravdu a bohužel dneska se naplnilo to, co jsem předpokládal před několika týdny. Tedy to, že se situace začne zhoršovat. Ona se skutečně zhoršuje, dokonce dramaticky." Tato slova z úst hejtmana Iva Vondráka zazněla hned na úvodu online tiskového brífinku po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje v pondělí 21. 12. 2020.

Záchranná akce ve vysokém silu. Muž uvnitř byl zabořený v písku až po ramena

21. prosince 2020 14:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Muže, který skončil až po ramena zabořený v písku ve vysokém silu, v pondělí dopoledne zachraňovaly tři jednotky profesionálních hasičů. Incident se stal v areálu soukromé firmy v Ostravě-Hrabové.

Viděl někdo srážku tramvají? Policie hledá svědky kolize

21. prosince 2020 12:17 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují srážku dvou tramvají, která se stala v pátek 11. prosince. Nehoda se stala zhruba v 8:24 hodin ráno v městské části Moravská Ostrava na křižovatce mezi ulicemi Nádražní a Plynární.

Dodávka při couvání srazila ženu, zespod auta ji zraněnou museli vyprostit hasiči

21. prosince 2020 10:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pondělí 21. prosince okolo deváté ráno musely jednotky IZS zasahovat u vážné dopravní nehody na Mariánském náměstí v Jablunkově.

Převrácený tahač se dřevem u Ondřejníku, hasiči museli řidiče vyprostit přes čelní sklo

5. prosince 2020 8:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složitý zásah mají za sebou hasiči na lesní cestě na Ondřejník, v pátek 4. prosince večer se tam převrátil tahač se dřevem. Uvnitř kabiny zůstal uvězněn řidič.

Požár bytového domu v Ostravě, hasiči pět lidí zachránili v maskách

5. prosince 2020 8:31 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Kouř na chodbě bytového domu v Ostravě-Porubě. Profesionální hasiči spěchali k této události v pátek 4. prosince po půl deváté večer. Operační důstojník na místo vyslal dvě jednotky.

Opilec nebyl spokojen se zastavárnou a začal vyhrožovat bombami na pobočkách

4. prosince 2020 10:36 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Až osm let vězení hrozí muži, kterého jen hodinu po vyhrožování dopadli policisté. Nebyl spokojen s výdejem zastavených věcí své kamarádky v jedné z ostravských zastaváren.

VIDEO: Dva muži a žena kradli napříč Ostravou, pátrá po nich policie

4. prosince 2020 8:58 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V nestřeženém okamžiku ukryjí zboží do tašky nebo do bundy a poté projdou pokladnami bez zaplacení. Takto policie popisuje způsob, kterým žena a dva muži opakovaně kradli v drogériích napříč Ostravou.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více