Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Horská služba vyhlásila v Jeseníkách 3. stupeň lavinového nebezpečí, záchranáři varují před bivakováním v extrémních podmínkách

17. ledna 2021 18:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

3. stupeň lavinového nebezpečí - značné - byl v neděli vyhlášen v Jeseníkách. Podle horské služby napadlo 25 centimetrů nového sněhu. Horští záchranáři z Jeseníků se v poslední době navíc setkávají s bivakováním návštěvníků hor v extrémních podmínkách. Na svém webu prosí návštěvníky hor, aby to nedělali.

Očkování seniorů ve FNO v sobotu nezačalo, rezervační systém měl potíže

16. ledna 2021 12:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Potíže s rezervačním systémem mohou za zrušení plánovaného očkování seniorů ve věku 80+ ve Fakultní nemocnici v Ostravě.

Odpolední lavina v Jeseníkách zabila skialpinistu. Po pádu ze skály byl zasypán sněhem, vyhrabávali ho kamarádi

15. ledna 2021 15:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 15. ledna kolem 13. hodiny spadla v Jeseníkách lavina. Masa sněhu se uvolnila v lokalitě Velkého kotle. V oblasti byli v té době 3 skialpinisté, jednoho z nich sníh zavalil.

Beskydy a Jeseníky trpí pod náporem turistů. Kraj i starostové prosí návštěvníky hor o ohleduplnost

15. ledna 2021 13:13 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Díky ukázkovému zimnímu počasí posledních dnů jsou hory v Moravskoslezském kraji v obležení turistů. Jejich často nezodpovědné chování pak způsobuje nemalé problémy. Moravskoslezský kraj proto prosí výletníky, aby byli ohleduplnější vůči svému okolí, obyvatelům podhorských obcí, ale také k přírodě. Kapitolou samou o sobě je dodržování epidemiologických opatření.

Ostravská zoo přivítala první mládě roku 2021, má se čile k světu a zimy se nebojí

15. ledna 2021 12:22 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

4. leden 2021 - to je datum narození prvního mláděte nového roku v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava. V tento den tam přišel na svět sameček plemene ovce domácí valaška. Malá ovce obohatila stádo, ve kterém je ještě jedno zimní mládě – samička narozená koncem loňského roku.

Tři migranti z Afganistánu skončili v rukou cizinecké policie u Oder, cestovali v ocelových trubkách v návěsu rumunského kamionu

15. ledna 2021 11:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tři mladiství migranti z Afganistánu cestovali v návěsu rumunského nákladního vozidla. Odhalila je pravidelná kontrola celníků na parkovišti u benzinové stanice.

Mladíka na přechodu srazilo auto, později musel vyhledat lékaře. Policie pátrá po řidiči a případných svědcích

15. ledna 2021 11:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté řeší případ sraženého mladíka, kterého 14. ledna 2021 srazilo auto v Ostravě-Hrabové. Policie se o případu dozvěděla dodatečně, poté, co mladík vyhledal lékařské ošetření.

Rozjel se s "botičkou" na autě, zničil ji a ujel. Strážníci řidiče předali policii s 2,41 promile v dechu

15. ledna 2021 10:05 | Havířov | Lukáš Zavadil

Neobvyklý případ vyšetřují policisté v Havířově. Strážníci tamní městské policie jim předali opilého řidiče, který se rozjel s technickou zábranou na kole auta. "Botičku" zničil a ujel.

Srážka dvou tramvají v centru Ostravy. Zranilo se 8 lidí, policie hledá svědky

15. ledna 2021 7:38 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Složky integrovaného záchranného systému zasahovaly u nehody dvou tramvají, která se stala v centru Ostravy. Zraněno bylo 7 osob.

Moravskoslezský kraj se připravuje na očkování veřejnosti, zřizuje bezplatnou linku a nejstarším pomůže s registrací

14. ledna 2021 11:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Občané nad 80 let se budou moci obrátit na krajský úřad kvůli objednání na očkování. Moravskoslezský kraj zřídil bezplatnou linku, na které budou k dispozici úředníci, kteří seniorům pomohou s registrací do systému nebo je přímo po telefonu objednají. Linka 800 720 210 bude od pátku 15. ledna aktivní denně od 8 do 18 hodin, včetně sobot a nedělí. Očkovat by se mělo už od 16. ledna.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více