Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tříměsíční kojenec zůstal nešťastnou náhodou zamčený v rozpáleném autě, mamince pomohli policisté

Opava |

Dvacet minut po desáté hodině dopolední 29. července 2021 zasahovala policejní autohlídka na ulici Stojanova v Opavě. Policisté byli vysláni k zaparkovanému vozu, ve kterém se nachází malé dítě a nejdou mu otevřít dveře.

Žena přijela na místo sama se svým dítětem, podle policejního mluvčího po vystoupení zjistila, že klíče od zapalování a od dveří vypadly v interiéru automobilu mezi sedadla, dveře si neopatrností zavřela a shodou nešťastných náhod po náhodném zabouchnutí dveří s největší pravděpodobností došlo k technické závadě na centrálním zamykání a automobil již nešel otevřít. 

René Černohorský, mluvčí PČR: "Okna i dveře vozu tak byly uzavřené a uzamčené a uvnitř zůstalo její dítě. Vzhledem k vysoké okolní teplotě okolo 30 stupňů Celsia, nemožnosti se dostat do automobilu a s ohledem na pláč tříměsíčního kojence si 29letá žena nevěděla rady, naštěstí měla u sebe mobilní telefon, a proto se velmi správně rozhodla zavolat na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 a požádat o pomoc."
René Černohorský, mluvčí PČR: "Vzhledem k tomu, že se službu konající autohlídka nacházela poblíž dané adresy, policisté přijeli na místo téměř okamžitě a ihned od 29leté oznamovatelky z Opavska zjistili potřebné informace pro své rozhodnutí k nutnému zákroku. Ten spočíval v použití teleskopického obušku k rozbití skleněné výplně okna předních dveří řidiče osobního motorového vozidla tovární značky VW Passat Variant a k vytažení tříměsíčního dítěte z dětské autosedačky na zadním sedadle za spolujezdcem. Dítě bylo následně předáno své výše uvedené 29leté matce, a to v nezraněném stavu. Na místo se rovněž dostavili i hasiči opavského Hasičského záchranného sboru, kteří byli policistům nápomocni a následně provedli i úklid rozbitého skla okna dveří z asfaltového povrchu vozovky. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a škoda na skleněné výplni okna dveří vozu je podle majitelky auta zanedbatelná s ohledem na záchranu života a zdraví jejího dítěte."
Nahlásit chybu


K tématu

Covidový dotační podvod na Karvinsku, muž neoprávněně dostal 19 milionů

12. května 2023 9:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zhruba 19 milionů korun - to je suma, kvůli které krajští kriminalisté trestně stíhají 49letého muže z Karvinska. Podle informací policie jde o dotační podvod související s dotacemi a kompenzacemi v období covidových opatření.

Psovodi moravskoslezských policistů uspěli v kynologických přeborech

7. května 2023 16:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ve dnech 23. až 28. dubna se ve Výcvikovém středisku psovodů a služebních psů Dobrotice uskutečnil devátý ročník Mistrovství Moravy psovodů se služebními psy pro rok 2022. V rámci mistrovství probíhaly současně ještě další soutěže, a to Krajský přebor psovodů Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a Krajský přebor psovodů Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Organizátorem přeborů pro tento rok bylo naše krajské ředitelství.

31letý muž v Orlové vykrádal osobní auta a dodávky, nepohrdl ani nabíječkou

12. května 2023 14:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Orlovští policisté objasnili sérii vloupání do vozidel z letošního dubna a května. Šlo o celkem šest případů, převážně dodávek, na které se zaměřil jedenatřicetiletý zloděj. Ten teď čelí podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním.


Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

Dnes 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

Pěstouni z Ostravy se setkali na Horní Bečvě. Na vzdělávacím pobytu zažili i spoustu zábavy

Ostrava může být vzorem pro výborné fungování péče o ohrožené děti, o které se jejich vlastní rodiče nechtějí nebo nemohou starat. Mají totiž vysokou naději, že se dostanou do pěstounských rodin. Město také pro náhradní rodiče pořádá každým rokem víkendové setkání pěstounů, kde se nejen dozvědí důležité informace, ale také zažijí spoustu zábavy.

Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

Ostrava jedná se zájemcem o rekonstrukci mrakodrapu. Podmínkou je dodržet návrh E. Jiřičné

Ostravský mrakodrap na Ostrčilově ulici v centu města by měl být opraven podle návrhu renomované architektky Evy Jiřičné. Je to hlavní podmínka pro zájemce o jeho koupi. V těchto dnech už začínají jednání s se společností, která podala nejvyšší nabídku.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

Na D48 u Libhoště shořelo auto, požár se obešel bez zranění

Včera 19:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 27. kilometru dálnice D48 u Libhoště v neděli 5. května odpoledne hořel osobní automobil. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, incident se obešel bez zranění. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

V opavských MŠ proběhly zápisy. Rodiče si mohli vybírat z 27 školem zřizovaných městem

4. května 2024 17:58 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Mateřské školy v Opavě patřily zápisům nejmenších dětí. Ty ve městě každoročně probíhají od 2. do 3. května. Rodiče si mohli vybírat z celkem 27 školek, které zřizuje město.

Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, policisté obvinili 54letého řidiče

4. května 2024 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla Škoda Fabia, které zastavilo za tahačem. Podle policejní mluvčí řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení. Do osobního auta měl najet bez jakékoliv brzdné dráhy.

Ostravská ZOO má v plánu tučňáky. Návštěvníci je budou moci sledovat z podvodního tunelu

4. května 2024 12:55 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

ZOO Ostrava rozhodně nespí na vavřínech a i přes návštěvnické rekordy plánuje další atraktivní chov. Tentokrát půjde o oblíbené tučňáky a od ostatních zahrad v okolí se bude lišit tím, že zvířata budou návštěvníci moci sledovat i pod vodou.

Místo pro grilování, sportování i relaxaci nabídne po revitalizaci takzvaná Komenda v Opavě

4. května 2024 16:31 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Tzv. Komenda projde kompletní revitalizací. Město ji chce proměnit na příjemné místo nejen k relaxaci, ale také k zábavě a sportovním aktivitám. Bude tam i dost místa pro pejskaře.

Výtvarná soutěž k 800 letům Opavy oslovila stovky lidí. Úroveň prací je velmi vysoká

4. května 2024 16:17 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Více než tisíc výtvarných a 3D děl došlo na Základní školu Šrámkova, která uspořádala výtvarnou soutěž pro k 800. výročí založení města. Zapojily se do ní nejen děti, ale také dospělí.

Léta čekání končí. Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí

2. května 2024 14:09 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

První firma vysadila spolu s vedením Opavy strom k 800. výročí města

2. května 2024 13:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opava má letos v plánu vysadit 800 stromů k 800. výročí založení města. Do výsadby se mohou zapojit úplně všichni. A to jak obyvatelé města, tak různé spolky a organizace a také firmy.

Opavská ZŠ Masarykova si připsala úspěch v soutěži First Lego League. Konkurence byla velká

1. května 2024 14:14 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Velký úspěch si připsali žáci opavské ZŠ Masarykova v celorepublikové soutěži First lego league, kde skončili na krásném osmém místě. V Robot Game se umístili ještě lépe. A to na šesté příčce.

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí. Klíčová stavba by měla být dokončena v roce 2029

30. dubna 2024 7:28 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

Tříměsíční kojenec zůstal nešťastnou náhodou zamčený v rozpáleném autě, mamince pomohli policisté
Vydáno 30. července 2021 11:41, Opava, Lukáš Zavadil
Dvacet minut po desáté hodině dopolední 29. července 2021 zasahovala policejní autohlídka na ulici Stojanova v Opavě. Policisté byli vysláni k zaparkovanému vozu, ve kterém se nachází malé dítě a nejdou mu otevřít dveře.

foto: PČR

Žena přijela na místo sama se svým dítětem, podle policejního mluvčího po vystoupení zjistila, že klíče od zapalování a od dveří vypadly v interiéru automobilu mezi sedadla, dveře si neopatrností zavřela a shodou nešťastných náhod po náhodném zabouchnutí dveří s největší pravděpodobností došlo k technické závadě na centrálním zamykání a automobil již nešel otevřít. 

René Černohorský, mluvčí PČR: "Okna i dveře vozu tak byly uzavřené a uzamčené a uvnitř zůstalo její dítě. Vzhledem k vysoké okolní teplotě okolo 30 stupňů Celsia, nemožnosti se dostat do automobilu a s ohledem na pláč tříměsíčního kojence si 29letá žena nevěděla rady, naštěstí měla u sebe mobilní telefon, a proto se velmi správně rozhodla zavolat na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 a požádat o pomoc."
René Černohorský, mluvčí PČR: "Vzhledem k tomu, že se službu konající autohlídka nacházela poblíž dané adresy, policisté přijeli na místo téměř okamžitě a ihned od 29leté oznamovatelky z Opavska zjistili potřebné informace pro své rozhodnutí k nutnému zákroku. Ten spočíval v použití teleskopického obušku k rozbití skleněné výplně okna předních dveří řidiče osobního motorového vozidla tovární značky VW Passat Variant a k vytažení tříměsíčního dítěte z dětské autosedačky na zadním sedadle za spolujezdcem. Dítě bylo následně předáno své výše uvedené 29leté matce, a to v nezraněném stavu. Na místo se rovněž dostavili i hasiči opavského Hasičského záchranného sboru, kteří byli policistům nápomocni a následně provedli i úklid rozbitého skla okna dveří z asfaltového povrchu vozovky. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a škoda na skleněné výplni okna dveří vozu je podle majitelky auta zanedbatelná s ohledem na záchranu života a zdraví jejího dítěte."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000026781/trimesicni-kojenec-zustal-nestastnou-nahodou-zamceny-v-rozpalenem-aute-mamince-pomohli-policiste