Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: Pozor, dekontaminace! Hasiči "čistí" část Městské nemocnice Ostrava

20. května 2020 12:41 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Hermeticky uzavřené ochranné obleky, rukavice a speciální masky Dräger s filtry. Taková je výbava deseti zkušených hasičů, kteří dekontaminují část Městské nemocnice Ostrava. Uvnitř je doprovází stejně oblečená staniční sestra.

Drobných krádeží po ukončení nouzového stavu přibývá, zloději berou alkohol i textil

20. května 2020 12:29 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Nouzový stav skončil a ostravští strážníci hlásí nárůst drobných krádeží v obchodech. Zloději kradou potraviny, alkohol, drogistické zboží, ale nepohrdnou ani textilem.

LÉTA BĚŽÍ: V jakém režimu budou probíhat návštěvy seniorů?

19. května 2020 14:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Otevření domovů pro seniory. Starší lidé i jejich rodiny čekaly tento moment spoustu dní. Datum je jasný - 25. května. Náměstek hejtmana pro sociální oblast Jiří Navrátil na brífinku po jednání krizového štábu 18. května přiblížil detaily o režimu, ve kterém návštěvy budou probíhat.

DOPRAVNÍ REVUE: V Moravskoslezském kraji se rozjíždějí souvislé opravy silnic II. a III. třídy

15. května 2020 12:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnicích 2. a 3. třídy v našem regionu se začínají rozbíhat souvislé opravy. Moravskoslezský kraj na ně pro správu silnic vyčlenil 220 milionů korun. Pracuje se na několika místech současně.

Koronavirová nákaza se potvrdila u dalších horníků, oznámili to odboráři OKD

11. května 2020 14:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Onemocnění COVID-19 je potvrzeno u dalších horníků. Na svém Twitteru to oznámilo Sdružení hornických odborů OKD. Informace padla na zasedání krizového štábu OKD. COVID-19 je aktuálně potvrzen u pěti zaměstnanců, další jsou v karanténě.

Nepoučitelný 18letý zlodějíček v podmínce opět kradl po Ostravě, tentokrát skončil ve vazbě

11. května 2020 14:26 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Na začátku bylo osm vloupání do různých objektů po celé Ostravě. Policistům se k nim přiznal osmnáctiletý mladík, který poté od soudu odešel s podmínkou. Dostal šanci, ale nevyužil ji. V krádežích totiž pokračoval dál a brzy skončil v rukou policie.

Další pirát na silnicích. Muž se zákazem řízení se snažil ujet policii, pak se schovával ve křoví

11. května 2020 12:15 | Karviná | Lukáš Zavadil

Muže se zákazem řízení pronásledovaly hlídky policistů v neděli 10. května krátce po 21. hodině. Obyčejná dopravní kontrola v Karviné se zvrhla v policejní honičku.

Muž spadl z bunkru u Darkoviček, hrudníkem se napíchl na kovovou protipěchotní překážku

11. května 2020 11:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zřejmě neopatrnost a nešťastná náhoda stála za vážným zraněním sedmadvacetiletého muže, který v sobotu večer spadl ze střechy vojenského bunkru v Darkovičkách. Kromě záchranářů na místo museli přispěchat i hasiči. Muž se totiž hrudníkem nabodl pravděpodobně na kovovou protipěchotní překážku.

Noční požár v Rýmařově, oheň zachvátil střechu haly s pecí na hliník

11. května 2020 10:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V průmyslovém areálu v Rýmařově v noci z neděle na pondělí 11. května hořelo. Plameny zachvátily střechu haly na ulici Opavská, ve které je pec na hliník. Na místě zasahovalo jedenáct jednotek hasičů, využít museli i výškovou techniku.

95letá seniorka ležela v kuchyni se silnými bolestmi, sama si přivolala strážníky

11. května 2020 8:05 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Strážníci Městské policie Ostrava si připisují další úspěšný zásah. Kvůli zdravotním komplikacím a silným bolestem si je až domů přivolala seniorka (95) z Moravské Ostravy. Naštěstí měla u sebe tísňové tlačítko senior linky.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více