Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Zoologická zahrada v Ostravě zažila další rekordní rok

12. ledna 2018 18:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Téměř 507 tisíc lidí - ostravská ZOO potřetí v historii hlásí překročení půlmilionové hranice návštěvnosti a zároveň spoustu dokončených i plánovaných projektů.

Ostrava vyhlásila další architektonickou soutěž

11. ledna 2018 16:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostrava vyhlásila další architektonickou soutěž. Po soutěži na Uměleckou ulici, náměstí Msgre Šrámka a městská jatka se na řadu dostává proluka na místě bývalé středověké městské brány.

Tři králové koledují také v centru Ostravy

7. ledna 2018 16:36 | Ostrava-Centrum | Lukáš Zavadil

Tři králové opět přišli koledovat na radnici Moravské Ostravy a Přívozu. Tradice zůstala zachována i v tomto roce.

Centrální ostravský obvod zažil úspěšný rok

31. prosince 2017 17:54 | Ostrava-Centrum | Lukáš Zavadil

Úspěšný rok, tak hodnotí vedení centrálního ostravského obvodu uplynulé měsíce. Co se týká výsledkům, mluví za ně také množství hotových investičních akcí.

Vánoční setkání se seniory v DPS Gajdošova

27. prosince 2017 11:03 | Ostrava-Centrum | Lukáš Zavadil

Dům s pečovatelskou službou Gajdošova v centru Ostravy. Rušno v něm bývá i v běžných dnech, ve čtvrtek před Vánocemi se ale senioři sešli ve společenské místnosti. Rozdávaly se tady totiž vánoční dárky.

Ostrava postaví blok nových domů v centru města

20. prosince 2017 23:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Architekti představili vizualizace plánované nové městské čtvrti. V centru Ostravy by měl vyrůst blok domů s nájemními byty a podzemním parkovištěm.

V centru města pokračují "Ostravské Vánoce"

15. prosince 2017 18:20 | Ostrava-Centrum | Lukáš Zavadil

Ostravské Vánoce v centru města - to je program na třech místech. Jiráskovo a Masarykovo náměstí i ulice Solná, tam všude dýchá sváteční atmosféra.

Ostrava bude mít v roce 2018 rekordní rozpočet - téměř 10 mld. Kč

14. prosince 2017 17:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Zastupitelé města schválili rozpočet na rok 2018. Hospodaření ve výši téměř deseti miliard korun přinese v příštím roce rekordní investice, navýšení dotací městským obvodům i další snižování dluhu.

Do zóny v Mošnově míří velká logistická společnost

14. prosince 2017 13:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V průmyslové zóně u letiště Leoše Janáčka v Mošnově vznikne multimodální logistické centrum. Jeho investoři chtějí využít přímé napojení na evropskou dálniční a železniční síť. Několik rozhodujících změn v projektu ve středu schválili zastupitelé.

DOPRAVNÍ REVUE: Část ulice Bohumínská v Ostravě povede tunelem

14. prosince 2017 8:23 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

​Rušná čtyřproudovka - ulice Bohumínská v Ostravě. Vedení města chce její část, dlouhou zhruba 1300 metrů dostat pod zem, tedy do tunelu. Rada města už zadala veřejnou zakázku na zpracování investičního záměru.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více