Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Vážná nehoda ve Vítkově. Hasiči vyprostili dva těžce zraněné muže

10. prosince 2016 12:06 | Opava | Lukáš Zavadil

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v noci z pátku na sobotu 10. prosince ve Vítkově u nehody osobního automobilu Peugeot, který skončil mimo silnici, zaklíněný mezi vzrostlým stromem a kamennou zídkou. Hasiči vyprostili z havarovaného vozidla dva zraněné muže. Také se zapojili do vyproštění Peugeotu a jeho naložení na vozidlo odtahové služby.

V centru Nového Jičína hořel vánoční stánek

9. prosince 2016 10:11 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Celodřevěný stánek na Masarykově náměstí v centru Nového Jičína začal hořet ve čtvrtek 8. prosince odpoledne v souvislosti s používáním plynového topidla na propanbutanové tlakové lahve. Předběžná škoda na stánku byla odhadnuta na 30 tisíc korun, na vybavení stánku na dalších sto tisíc korun. Do zdravotnického zařízení byla převezena prodavačka seniorského věku, které oheň ožehl obličej, s podezřením na nadýchání kouřem.

Magistrát Ostravy pokračuje v ekologizaci dopravy

9. prosince 2016 9:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostrava chce nová nízkoemisní auta. Radní proto rozhodli další obměně vozového parku. Na nákup chtějí získat dotaci z národního programu životního prostředí.

Ostrava opakuje bezpečnostní kampaň zaměřenou na krádeže

8. prosince 2016 10:23 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostrava podporuje bezpečnější parkování a nakupování. I v tomto roce, před vánočními svátky proto městská policie spolu s dobrovolníky vyráží do nákupních center. Projekt Bezpečnější Ostrava běží už od roku 2007.

Požár hospodářské budovy zaměstnal na Opavsku osm jednotek hasičů

4. prosince 2016 11:24 | Opava | Lukáš Zavadil

V noci ze soboty na neděli zasahovalo osm jednotek hasičů u požáru hospodářské budovy v obci Jezdkovice na Opavsku. I když je škoda vysoká, naštěstí není hlášeno žádné zranění či oběti na životech. Při požáru však uhynulo větší množství chovného ptactva i drobného domácího zvířectva.

Divadelní festival OST-RA-VAR oslaví 20. výročí

3. prosince 2016 11:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ročník nabitý oslavami, tak se dá nazvat jubilejní 20. pokračování festivalu činoherních divadel OST-RA-VAR. Letošní ročník nabídne 16 činoherních inscenací, semináře a také výstavu.

Hasiči likvidovali požár rodinného domku u Frýdku-Místku

2. prosince 2016 20:00 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Deset jednotek hasičů zasahovalo v pátek ráno u požáru staršího rodinného domku ve Starém Městě (okres Frýdek-Místek). Požár se obešel bez zranění, předběžná škoda na zničené střeše, zdech a interiéru byla odhadnuta na jeden milion korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Ostrava zná vítěze tendru na provoz systému sdružených nákupů

1. prosince 2016 14:20 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Veřejná zakázka na provozování systému sdružených nákupů. Ostrava zná jejího vítěze. V tendru uspěla pražská společnost Tender Systems, tedy stejná firma, která vyhrála i v létě.

Na Jihu vznikla hovorna pro děti žádající o pomoc

25. listopadu 2016 10:00 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Odbor sociálně právní ochrana dětí na Jihu má novou hovornu. Místnost, ve které úředníci mluví s dětmi, je nově vybavena a její součástí je i dětský koutek s hračkami.

Na Prokešově náměstí v Ostravě se rozsvítí vánoční strom

24. listopadu 2016 23:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Rozsviťme společně vánoční strom - tak se jmenuje akce, která se v sobotu 26. listopadu chystá na Prokešově náměstí. Máme pro vás malou pozvánku.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více