Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Participativní rozpočet na Jihu: Hrabůvka

24. listopadu 2016 22:43 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Tentokrát vám představíme projekty v Hrabůvce, kde z celkových dvanácti projektů uspěly v hlasování čtyři.

Maskovaný muž vystřelil po lékárníkovi plynovou zbraní

24. listopadu 2016 15:09 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policie pátrá po muži, který v Bohumíně přepadl lékárníka. Incident se stal v úterý před 17 hodinou. Lékárník pachateli vydal mince, ty ale muži nestačily a několikrát ho udeřil teleskopickým obuškem. Pak ze zbraně vystřelil jen těsně kolem lékárníkovy hlavy a z prodejny utekl.

Zapojte se do mapování historie obvodu Ostrava-Jih

17. listopadu 2016 11:53 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Historie obvodu Ostrava-Jih. Kronikář Petr Přendík se ji snaží už delší dobu mapovat a teď žádá lidi, aby se do této aktivity zapojili. Pokud máte možnost poskytnout fotografie nebo další zajímavé materiály, neváhejte.

Participativní rozpočet na Jihu: projekty v Dubině a Bělském lese

16. listopadu 2016 11:42 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Vracíme se k participativnímu rozpočtu. V následujících týdnech vám totiž chceme stručně představit jednotlivé projekty, které uspěly v hlasování.

2. Starobělské Lurdy ozdobilo studené počasí

14. listopadu 2016 11:59 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

1200 závodníků - takto skvělou bilancí se může pochlubit druhý ročník závodu Starobělské Lurdy, který proběhl o víkendu. Narozdíl od loňského běhu se počasí s účastníky moc nepáralo. I přesto naprostá většina doběhla do cíle.

Kino Luna je po rekonstrukci ve skvělé kondici

14. listopadu 2016 10:27 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Už skoro rok a půl je zpět a hlavně v dobré kondici. Řeč je o kině Luna, které je jedno z mála jednosálových kin v Ostravě. Denně se tady promítají minimálně tři filmová představení. Kulturní zařízení Ostrava-Jih navíc připravilo pro diváky spoustu novinek.

V pěší zóně za K-Triem stojí nová chytrá lavička

13. listopadu 2016 10:13 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

V obvodu Ostrava-Jih se objevila první chytrá lavička se třemi solárními panely. Najdete ji na ulici Dr. Martínka v Hrabůvce, a to v pěší zóně za K-Triem.

Ostravským Seniorem roku 2016 se stal galerista Milan Weber

10. listopadu 2016 12:28 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostrava zná vítěze desátého ročníku ankety Senior roku 2016. Ve věku třiasedmdesáti let se jím stal galerista, kurátor a publicista Milan Weber. Seniora roku vybírala odborná komise z dvacítky mimořádně aktivních osobností starších 65 let.

Participativní rozpočet na Jihu - je rozhodnuto

9. listopadu 2016 14:56 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Je rozhodnuto. Na Jihu skončilo hlasování vůbec prvního participativního rozpočtu. Zúčastnilo se ho 3901 hlasujících, kteří k brzké realizaci poslali celkem 17 projektů.

Ostrava podepsala memorandum s univerzitami

9. listopadu 2016 12:15 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Město podepsalo avizované memorandum o spolupráci s Vysokou školou báňskou a Ostravskou univerzitou. Rozhodnutí předcházela jednání a také souhlas městského zastupitelstva.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více