Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek chystá úpravu křižovatky v Těšínské ulici

Prostranství před novou budovou městské policie ve Frýdku-Místku projde ještě další úpravou. Chystá se nová autobusová zastávka, doplnění mobiliáře i zeleně. Město ale připravilo i stavební úpravy protější křižovatky v ulici Těšínská. Aby byla bezpečnější a lépe usměrňovala dopravu.

Hokejoví mistři světa i extraligy přijeli do Frýdku-Místku. Lidé si užili autogramiádu i zápas

Frýdek-Místek přivítal dvojici hokejových mistrů světa. Ti přivezli ukázat medaile i mistrovský pohár. Autogramiáda přilákala davy návštěvníků, kteří si navíc užili výjimečný hokejový zápas. Domácí totiž v přípravě vyzvali držitele šesti domácích mistrovských titulů, třinecké Oceláře.

Farní zahradou ve Frýdlantě nad Ostravicí tentokrát zněl dixieland

Ve farní zahradě v centru Frýdlantu nad Ostravicí se konal další z oblíbených letních koncertů.

Frýdek-Místek bude platit obědy některým dětem i další školní rok

Frýdek-Místek zaplatí obědy školákům i v novém školním roce. Pokračuje tedy v loni započatém projektu, který se ukázal být úspěšným. Díky příspěvku města tak mohou ve školách obědvat další děti. Rodiče je ale musí do programu opět přihlásit.

Charita Frýdek-Místek připravila pro děti v Klubu Nezbeda den plný Galaxy tvoření

Děti ve Frýdku-Místku mají o prázdninách velké množství různých aktivit. Do programu Prázdniny ve městě se zapojila i Charita, která připravila zábavné Galaxy tvoření. Děti si tak mohly samy vyrobit hned několik zajímavých věcí spojených s vesmírnou tematikou. Zájem o akci byl tradičně velký.

V Palkovicích finišují s rekonstrukcí školky, od září pojme více dětí

9. srpna 2024 17:04 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

V budově Mateřské školy v Palkovicích probíhají poslední dokončovací práce na 4. etapě celkové rekonstrukce.

HC Frýdek-Místek odehraje utkání s třineckými Oceláři, s pohárem přijedou i mistři světa

Hokejisté Frýdku-Místku chystají velkolepé odpoledne v hale Polárka. V úterý totiž sehrají přípravný zápas s Třineckými Oceláři. V rámci programu čeká návštěvníky také autogramiáda dvou mistrů světa v ledním hokeji, kteří přivezou i pohár mistrů světa.

Seniortaxi přepraví ve Frýdku-Místku měsíčně 400 lidí. O službu je velký zájem

Seniortaxi patří mezi velmi oblíbené služby ve Frýdku-Místku. Každý měsíc přepraví na 400 seniorů. Službu mohou využívat lidé starší 70 let a jedna jízda je vyjde na 20 korun. Průkaz si stačí jednoduše vyřídit na sociálním odboru magistrátu.

Strážníci ve Frýdku-Místku uspořádali pro děti jednodenní cyklovýlet

Strážníci městské policie Frýdek-Místek připravili v průběhu prázdnin pro děti vyjížďku na kolech. Skupinu malých cyklistů vzali pod dohledem do vedlejší obce. Tam děti čekal další program. Hry, koupání v řece i opékání špekáčků. A nakonec i cesta zpět.

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí zve na dobré jídlo, pití a zábavu

Frýdek-Místek plný chutí. Jeden z největších gastrofestivalů opět ovládne Zámecké náměstí, frýdecký zámek i jeho okolí. Láká na bohatý program plný dobrého jídla, pití i hudby. V sobotu 17. srpna tak zabaví celou rodinu.

Okolí u budovy městské policie ve Frýdku-Místku čeká ještě další proměna

Prostor kolem nového sídla městské policie ještě není zcela dokončený. Chystá se nová zastávka MHD, mobiliář i další výsadba zeleně. Okolí se také napojuje na centrální vytápění a úpravou projde i frekventovaná křižovatka. Vše se postupně připraví na vznik plánovaného bulváru.

Kreativní děti absolvovaly ve Frýdku-Místku výtvarný tábor Artium

Středisko volného času Klíč Frýdek-Místek pořádá přes léto velké množství zajímavých táborů. Jedním z nich byl i týden zaměřený na výtvarnou tvorbu. Děti se tady věnovaly různým výtvarným technikám a v závěru uspořádaly ještě vernisáž pro rodinu i kamarády.

Horalé z celého Jablunkovska slavili tři dny nejen folklorem typickým pro jejich region

5. srpna 2024 9:07 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Do Jablunkova se po roce opět sjely folklorní soubory, aby se v místním amfiteátru představily na třídenním festivalu. V neděli po slavnostní mši pak městem prošel průvod souborů.

Před promítáním v letním kině v Návsí hrají kapely, Sladký život uvedl Blaf

3. srpna 2024 9:00 | Návsí | Libor Běčák | Miniexpres Návsí

Vystoupení skupiny Blaf a promítání komedie Sladký život. Takový byl program letního kina v Kulturním areálu u kostela v Návsí.

Bezmocný senior byl okraden na ulici ve Frýdku-Místku, zloděje dopadli policisté

2. srpna 2024 17:49 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Oslovil seniora na zastávce ve Frýdku-Místku, přesvědčil ho ke koupi levných cigaret, zavedl ho mimo frekventované místo a tam ho okradl. Policisté následně zloděje zadrželi, protože se jednalo o známého recidivistu. K jeho odhalení výrazně přispěl i kamerový systém.

Teplárna Frýdek-Místek odešla jako první v kraji od spalování uhlí

1. srpna 2024 16:59 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Energie a kraj

Frýdecko-Místecká teplárna definitivně odešla od spalování uhlí. Nově vyrábí teplo pro domácnosti a další odběratele už jen z biomasy a zemního plynu. Tímto krokem se završil proces ekologizace teplárny, zahájený v roce 2021.

TIC Frýdek-Místek funguje dočasně kvůli rekonstrukci jen na Zámeckém náměstí

Frýdek-Místek rekonstruuje pobočky turistického informačního centra. Aktuálně se pracuje na náměstí Svobody. Pobočka na Zámeckém náměstí už má po rekonstrukci a plně slouží návštěvníkům. V létě mohou lidé najít mobilní stánek v některé dny také na Olešné.

Frýdek-Místek neplánuje zvyšování daně z nemovitosti

Frýdek-Místek nechce zvyšovat daňovou zátěž občanů. Proto se vedení rozhodlo, že nezvýší daň z nemovitosti. Připravilo podklady, které musí schválit ještě zastupitelstvo. Jediné zvýšení zatím provedl celoplošně pouze stát. Město navíc přijde o desítky milionů korun ze sdílených daní.

Aquapark i resort Olešná je v létě tradičně plný návštěvníků

Sezona na Olešné je v plném proudu. Návštěvníci hojně vyhledávají letní aquapark a v případě nepřízně počasí i krytý bazén. Stejně tak je velký zájem o městský kemp v resortu Olešná, kde se doporučuje kvůli vysoké obsazenosti dopředu požádat o rezervaci.

Čeladná má oficiálně dvacítku nových čtenářů, pasovala je dětská spisovatelka

Celostátního projektu “Knížka pro prvňáčka - už jsem čtenář” se i čeladenská knihovna účastní řadu let. Cílem je probudit v dětech zájem o čtení a přilákat je do knihovny.

Podané ruce zvou na zábavné odpoledne ve Faunaparku ve Frýdku-Místku

29. července 2024 16:25 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Organizace Podané ruce, která se věnuje canisterapii a osobní asistenci, chystá zábavné odpoledne ve Faunaparku. Akce pro celou rodinu cílí hlavně na děti, které čekají různé atrakce, soutěže i drobné dárky. A chybět nebudou ani pejskové, kteří se věnují canisterapii.

Slezská diakonie pomáhá sociálně znevýhodněným rodinám, děti bere na tábor

29. července 2024 14:43 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Slezská diakonie pomáhá rodinám v různých těžkých životních situacích. Jednou z forem pomoci jsou také pravidelné tábory pro děti. Pro některé jde často o jedinou letní kolektivně vzdělávací aktivitu. Děti tak zažijí týden plný her, turistických výprav a poznání.

Frýdek-Místek získal ocenění za kvalitní třídění vysloužilých elektrozařízení

29. července 2024 12:33 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Frýdek-Místek je nejlepším velkým městě v třídění elektroodpadů za rok 2023. Na každoročním oceňování měst v třídění odpadů se umístil na prvním místě v kategorii města nad 10 tisíc obyvatel a získal ocenění keramické sluchátko.

V Palkovicích se hrál tradiční noční volejbalový turnaj

27. července 2024 17:14 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Zhruba šest desítek volejbalistů se sešlo v pátek večer na kurtech v centru Palkovic, aby si zahráli tradiční noční turnaj.

Nošovičtí fotbalisté postupují poprvé v historii do krajské soutěže, prvním soupeřem bude Starý Jičín

26. července 2024 19:00 | Nošovice | Michal Slonina | Nošovický miniexpres

Fotbalový tým Nošovic se chystá na premiérovou sezónu v krajské soutěži. V červnu to totiž fotbalisté dotáhli na druhé místo v okresním přeboru, a to znamená pro Nošovice historický postup do 1. B třídy.