Stánky s červenými i bílými víny mnoha druhů, i se stylovými dobrotami k vínu obsadily bruntálskou zámeckou zahradu
Petra Volná, Muzeum Bruntál: „V parku zámku Bruntál se koná druhý ročník letních Slavností vína. Máme zde 6 moravských vinařů, kteří zde návštěvníkům umožní ochutnat pravá moravská vína.“
Návštěvníci mohli ochutnat nespočet druhů vín, dokonce i první burčák.
Šárka Maleníková, vinařka: „Přivezla jsem vám vína vinařství Vican, suchá, polosuchá, polosladká, od vinařeství Vican i od kolekcí, které děláme pro Karla Rodena.“
Jakub Štambachr, vinař: „My jsme vinařství Řádek z Velkých Pavlovic, vína tady máme suchá, polosuchá, polosladká, sladká a červená.“
„Mám tady dost velký výběr suchých vín, bílých, červených trošku něco polosuchého, frizzante, růžová vína.“
Marie Jónová, vinařka: „Jsme z vinařství Jedička, Bořetice a víno tady máme biovíno.“
Ondřej Koliba, vinař: „Jsme z Mikulčic, máme tady Pálavu, Tramín červený, Sauvignon.“
Chutě jsou různé a tak každý měl v oblibě jiný druh vína.
Anketa, návštěvníci akce: „Pálavu. Já nejsu vinař, já tomu moc nerozumím, ale na žízeň dobrý.“
„Dal jsem si Vlašský ryzlink, vynikající suché víno.“
„Já mám ráda polosladké víno.“
„Polosuché, suché.“
„Suché, suché.“
V nabídce stánkařů nechyběly ani dobroty k vínu.
Petra Volná, Muzeum Bruntál: „Máme tu i paštikárnu, štrůdlárnu, máme tu i frgále, marmelády, které obsahují i prosecco.“
Šimona Rychtaříková, výrobce paštik: „Tak k vínu bych samozřejmě doporučila moje ručně dělané paštiky. Mám na výběr spoustu druhů. Krůtí, vepřové, zvěřinové a taky, co je nejlepší, sádlo se škvarky.“
Vilma Cibulková, herečka, návštěvnice: „Já jsem tady kvůli paštikám. Musím přiznat, že mám radši ty Šimončiny paštiky, protože sádlo je zdravé.“
Cimbálovka sklízela zasloužený potlesk a lidé si užili pohodového letního odpoledne.