Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Krnovská porodnice připravila přednášky pro nastávající rodiče

Bruntál |

Každou středu se mohou nastávající maminky i tatínkové z Bruntálska dozvědět mnoho zajímavého a užitečného o těhotenství a porodu. Od středy 8. listopadu začíná v Bruntále Škola rodičů, tedy kurz pro budoucí rodiče.

Jozef Pitoňák, primář gynekologicko-porodnického oddělení SZZ Krnov: "Krnovská porodnice si zakládá na individuální péči o těhotné a rodící ženy. Snažíme se proto vyhovět v co největší míře přání rodiček, zajistit jim co nejpříjemnější porod v klidném a rodinném prostředí. Dbáme na nejmodernější vybavení naší porodnice a často jsme prvními, kdo v porodnictví nastavuje nové trendy, jako tomu bylo například u porodu do vody nebo nabídky speciální bílkovinné stravy a v dalších případech. Samotným porodem však naše práce nezačíná, ale končí. V Krnově proto už mnoho let pořádáme pravidelné kurzy pro nastávající rodiče, kde jim odpovíme na všechny otázky a nejistoty týkající se těhotenství a porodu. V letošním roce jsme tuto nabídku rozšířili také o oblast Rýmařovska, kde pravidelná setkání připravuje naše oblíbená porodní asistentka Blanka Lunerová. Na Bruntálsku ale podobná nabídka kurzů chyběla, jsem proto moc rád, že se Olga Bartáková rozhodla této příležitosti využít a nabídnout kvalifikovaný kurz také všem budoucím rodičům žijícím v Bruntále a okolí."

S sebou karimatku, pití a dobrou náladu,

Kurz se skládá ze čtyř na sebe navazujících lekcí, konat se bude ve Studiu jógy a relaxace. Součástí jsou nejen zajímavé přednášky, ale také cvičení.

Olga Bartáková, porodní asistentka SZZ Krnov: "Povídat si budeme o těhotenství, správné výživě v těhotenství. Velkou část přednášek věnujeme porodu, vysvětlíme si jednotlivé typy porodů, různé způsoby porodních poloh, ale také možnosti uvolnění a zmírnění bolesti. Nezapomeneme ani na správnou relaxaci, proto jsem do kurzu zařadila také cvičení, a to jak relaxační, tak zaměřené na prevenci bolesti zad. Rodiče se samozřejmě také dozví potřebné informace o péči o miminko, včetně kojení a role laktační poradkyně."

Kurz Škola rodičů se ve Studiu jógy a relaxace koná každou středu v čase 16:00–18:00. Více informací zájemci naleznou na webu SZZ Krnov.

Nahlásit chybu


K tématu

Zkušená porodní asistentka radí budoucím maminkám z Rýmařovska

23. července 2023 14:52 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Co vše se stane během devíti měsíců těhotenství? Jak se v těhotenství stravovat a cvičit? Co čekat u porodu? Na tyto i další otázky odpovídá na pravidelných setkáních s budoucími rodiči z Rýmařovska zkušená porodní asistentka krnovské porodnice Blanka Lunerová.

Viktorka z Orlové narozená v Havířově je prvním dítětem roku 2024 v Moravskoslezském kraji

1. ledna 2024 11:04 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Prvním dítětem letošního roku v Moravskoslezském kraji je Viktorie. Narodila se 26 minut po půlnoci v havířovské porodnici. Maminka do porodnice přijela z Orlové. V porodnicích napříč krajem se do rána narodilo 6 děvčat a jeden chlapec.

Opavská porodnice má nově k dispozici porodní gauč

15. prosince 2023 15:01 | Opava | Jiří Cileček

Opavská porodnice je teprve druhou porodnicí v České republice, která má k dispozici porodnický gauč. Na gynekologicko-porodnické oddělení Slezské nemocnice doputoval z Velké Británie. Hned první noc po instalaci v něm proběhl první přirozený porod.


Na beskydskou Prašivou se slétly čarodějnice, jedna shořela na hranici

Prostranství před Horskou chatou Prašivá v Beskydech po roce patřilo tradičnímu loučení se zimou a pálení čarodějnic. Těch opět přiletělo několik a jedna skončila v ohni.

Studenti a dobrovolníci zalesňují kalamitní svahy na Javorníku

Pod vrcholem Velkého Javorníku se už podruhé sešli studenti středních škol a také dobrovolníci, kteří tam lesákům pomohli se zalesňováním svahů postižených kalamitou. Lesy tam zdecimoval kůrovec a také houba václavka.

Dopravu mezi Havířovem a Ostravou zkomplikovala tragická nehoda

Dnes 10:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Záchranné práce a následné vyšetřování tragické dopravní nehody zkomplikovalo v neděli dopravu na frekventovaném úseku mezi Havířovem a Ostravou. Kolize zablokovala Rudnou ulici poblíž křižovatky s Vratimovskou.

Žáci karvinských škol splnili zadání týkající se udržitelné architektury na výbornou

V Karviné se žáci základních a středních škol zapojili do evropského projektu se zaměřením na energetiku a udržitelnost. V březnu dostali zadání týkající se nového využití vyřazených krytů světel z budovy polikliniky. Ty nejlepší nápady zadavatelé projektu ocenili hodnotnými cenami.

V Bredě objevili historické schodiště. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let

Včera 13:30 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Bývalý obchodní dům Breda ukrýval historické schodiště. Objeveno byla náhodně při jeho kompletní rekonstrukci, která právě probíhá. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let.

Mendelovo gymnázium v Opavě pokřtilo nový almanach, který vznikl ke 140. výročí jeho vzniku

Včera 13:49 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Mendelovo gymnázium v Opavě slavnostně pokřtilo novou publikaci. Almanach 140, který vznikl ke 140. výročí vzniku prvního českého gymnázia na Opavsku.

Děti si v Palkovicích užily čarodějnické odpoledne a s dospělými postavily májku

Všichni malí čarodějové a čarodějky z Palkovic se poslední dubnový pátek sešli ve sportovním areálu, kde si společně užili zábavné čarodějnické odpoledne plné soutěží.

Medaile ukradené z hrobu policisty našli jeho kolegové pomocí DNA

Včera 9:51 | Ostrava-město | Libor Běčák

Zloděje, který v roce 2022 ukradl medaile z hrobu ostravského policisty zemřelého při tragické nehodě, usvědčila DNA nalezená na stužkách, které po krádeži ještě na vítkovickém hřbitově odhodil.

Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

26. dubna 2024 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

V Bruntále otevřeli nové prostory pro pečovatelskou službu v adaptované vile

21. dubna 2024 18:04 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Bruntál adaptoval nové prostory pro pečovatelskou službu ve vilovém objektu v Domově pro seniory. Bývalá lékařská vila na zahradě domu po odchodu odborného lékaře zůstala bez využití. Plánované propojení s domovem pro seniory by bylo velmi nákladné. Našlo se však nové řešení.

Unikátní výstava „Ve znamení černého kříže“ na bruntálském zámku

21. dubna 2024 17:53 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Velmi zajímavou a originální výstavu připravilo Muzeum v Bruntále ve výstavní síni bruntálského zámku. Pod názvem „Ve znamení černého kříže“ se zabývá se působením Řádu německých rytířů v Jeseníkách. Řád, vznikl již ve 12. století za křižáckých výprav do Palestiny nejprve jako řád špitální. Rytířským se stal až na konci 12. století za papeže Inocence III.

Největší investicí v Bruntále za posledních několik desetiletí je příprava lokality pro výstavbu domů a bytů

14. dubna 2024 19:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Město Bruntál čekají roky největších investic v jeho novodobé historii. Byla zahájena příprava strategické rozvojové lokality s pracovním názvem Lokalita Za mlékárnou. Jde o desetihektarovou plochu, na které vyrostou desítky nových domů, jak bytových, tak pro individuální bydlení.

Poslední halový turnaj ve futsale před začátkem fotbalové sezóny v Bruntále

7. dubna 2024 11:32 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Každému začátku předchází i nějaký konec. Jarní začátek fotbalové sezóny znamenal i v Bruntále konec zimních halových zápasů. Poslední turnaj ve futsale, který byl i přípravou na letní velkou kopanou, se odehrál v místní sportovní hale.

Stanislav Novák, fotograf proměn a událostí by se dožil 100 let, nyní má venkovní výstavu v Bruntále

31. března 2024 17:06 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Narodil se v roce 1923 a po studiích, praxi v Praze i válečném totálním nasazení v Německu žil a pracoval celých 45 let v Bruntále. Fotograf Stanislav Novák byl nejen geniálním dokumentaristou. Spolupracoval s mnoha novinami a jeho práci dodnes využívají historikové, badatelé a kronikáři.

Na bruntálském zámku proběhl velký velikonoční jarmark s kulturním programem

31. března 2024 0:28 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Navštívíme zámek v Bruntále, kde jeho provozovatel - Muzeum Bruntál připravil reprezentativní velikonoční jarmark. Již od ranních hodin se tady scházeli jednotlivci i celé rodiny. Jarmark proběhl v exteriérech zámku, nádvoří a přilehlých prostorách.

Krnovská porodnice připravila přednášky pro nastávající rodiče
Vydáno 5. listopadu 2023 13:05, Bruntál, Jiří Cileček
Každou středu se mohou nastávající maminky i tatínkové z Bruntálska dozvědět mnoho zajímavého a užitečného o těhotenství a porodu. Od středy 8. listopadu začíná v Bruntále Škola rodičů, tedy kurz pro budoucí rodiče.

zdroj foto: SZZ Krnov

Jozef Pitoňák, primář gynekologicko-porodnického oddělení SZZ Krnov: "Krnovská porodnice si zakládá na individuální péči o těhotné a rodící ženy. Snažíme se proto vyhovět v co největší míře přání rodiček, zajistit jim co nejpříjemnější porod v klidném a rodinném prostředí. Dbáme na nejmodernější vybavení naší porodnice a často jsme prvními, kdo v porodnictví nastavuje nové trendy, jako tomu bylo například u porodu do vody nebo nabídky speciální bílkovinné stravy a v dalších případech. Samotným porodem však naše práce nezačíná, ale končí. V Krnově proto už mnoho let pořádáme pravidelné kurzy pro nastávající rodiče, kde jim odpovíme na všechny otázky a nejistoty týkající se těhotenství a porodu. V letošním roce jsme tuto nabídku rozšířili také o oblast Rýmařovska, kde pravidelná setkání připravuje naše oblíbená porodní asistentka Blanka Lunerová. Na Bruntálsku ale podobná nabídka kurzů chyběla, jsem proto moc rád, že se Olga Bartáková rozhodla této příležitosti využít a nabídnout kvalifikovaný kurz také všem budoucím rodičům žijícím v Bruntále a okolí."

S sebou karimatku, pití a dobrou náladu,

Kurz se skládá ze čtyř na sebe navazujících lekcí, konat se bude ve Studiu jógy a relaxace. Součástí jsou nejen zajímavé přednášky, ale také cvičení.

Olga Bartáková, porodní asistentka SZZ Krnov: "Povídat si budeme o těhotenství, správné výživě v těhotenství. Velkou část přednášek věnujeme porodu, vysvětlíme si jednotlivé typy porodů, různé způsoby porodních poloh, ale také možnosti uvolnění a zmírnění bolesti. Nezapomeneme ani na správnou relaxaci, proto jsem do kurzu zařadila také cvičení, a to jak relaxační, tak zaměřené na prevenci bolesti zad. Rodiče se samozřejmě také dozví potřebné informace o péči o miminko, včetně kojení a role laktační poradkyně."

Kurz Škola rodičů se ve Studiu jógy a relaxace koná každou středu v čase 16:00–18:00. Více informací zájemci naleznou na webu SZZ Krnov.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000039953/krnovska-porodnice-pripravila-prednasky-pro-nastavajici-rodice