Místní restaurace i hotely připravily desítky originálních jídel a dezertů – od klasických borůvkových knedlíků a koláčů přes netradiční speciality, jako jsou borůvkové omáčky k masu nebo domácí zmrzliny. Návštěvníci si tak mohli vychutnat borůvky na sladko i na slano.
Boris Keka, organizátor akce: “Borůvkové hody mají dlouhé roky osvědčený scénář, který sestává z nabídky partnerských restaurací, který je v letošním roce 15 a potom z borůvkového jarmarku, který probíhá v obecním parku.”
Mezi jednotlivými partnerskými restauracemi návštěvníky zdarma přepravoval Borůvkový autobus.
Boris Keka, organizátor akce: “Protože Malá Morávka a Karlov pod Pradědem jsou poměrně dlouhé obce, tak našim návštěvníkům usnadňujeme pohyb.”
Na akci nechyběl ani fotokoutek, kde se lidé mohli vyfotit s borůvkama a s borůvkovým pozadím.
anketa: prodejci: “Z borůvek tady děláme borububliny, je to prosecco s lesními borůvkami, takový lehký osvěžující drink. Návštěvnost je úplně super, úplně parádní.”
“Naše nabídka jsou borůvkové marmelády tady na této pyramidě a k tomu další doplňkový sortiment asi 47 druhů marmelád a jamů.”
Marek Bokůvka, restauratér: “1700 knedlí je navařených, 200 burgerů nachystaných, medailonek ani nevím.”
anketa: návštěvníci akce: “Výborné to je, já jsem si dala hamburger s borůvkovým přelivem.”
“Je to super a je to nádhera, spousta lidí, spousta jídla, všechno čerstvé.”
“Dala jsem si palačinku s borůvkami, je to vynikající opravdu, mají to tady dobré.”
Borůvkové hody se za více než dvě dekády své existence staly pevnou součástí letní nabídky Jeseníků. Lidé oceňují nejen gastronomii, ale i přátelskou atmosféru a krásné prostředí hor.